12 Temmuz 2010 Pazartesi

Ve bitti !

Dünya Kupası boyunca elimizden geldiğince buralara konuyla ilgili şeyler paylaşmaya çalıştık. Blog üzerinde en çok emeği olan Maradona başka yerden yoluna devam etmeye karar verdi.(Aman kavga gürültü olarak anlaşılmasın bu durum zaten blog onun blogu ister gider ister gelir :)).

Başlarda sıkıcı olan Dünya Kupası ikinci turdan sonra futbolseverlerin yüzünü güldürmeye başladı. Ben de bu turnuva boyunca gözüme takılan ilk anda aklıma gelen şeyleri bir listeleyeyim dedim.

*Süper Yıldız out Takım oyunu in : Her ne kadar Forlan Uruguay'ı alıp yarı finale kadar taşıdıysa neredeyse bütün süper yıldız diye adlandırılan futbolcular sudan çıkmış balığa döndü.

* Fransa, İtalya, İngiltere, Arjantin ne söz söyleyebilirim  neyse boş ver bir şey söylemeye gerek yok.

*  İngilizler'in ağzına düşeceğine bizim gazetelerin ağzına düş: Capello için gazetelerde atılan başlıklardan birisi "Capello hangi işi iyi yapabiliyor ki" Capello benzerinin mutfakta yemek yapmaya çalışırken çekilmiş bir fotoğrafı.

* Yeni Zelanda yenilmeden kupaya veda etti. Bu arada ufak bir not: Yeni Zelandalılar futbol takımlarına "All Whites" rugby takımlarına "All Blacks" der. Forma renklerine atıfta bulunur bu. Irkçılıkla alakası yok :)

*Hakemlerin ayarsızlığı: İlk turlarda havada uçan kartlar ilerleyen turlarda ceplerden çıkmadı. Normal olarak  bir çok futbolcu bunu suistimal etti.

* Dünya Kupası Fanatizmi: Messi ve Maradona karizması sayesinde Arjantin taraftarı olmuştu herkes. Normaldir ben de umutluydum güzel futbol olacak diye ama olmadı. Almanlar Arjantinlilere tek adam devrinin geçtiği güzel bir uygulama ile gösterdiler. Neyse bundan sonra Türkiye'de olan Arjantin taraftarları(burada yazarken bile garipsiyorum nasıl yani diye) Almanların oynadığı futbola saldırmaya başladı. Hatta kendini bilmez adamlar bunlar Alman değil gibi saçma ölçütler kullanıp eleştirdiler. Neyse şu öğrendim bu memlekette fanatizm kanımızda var hemen bir takıma(hatta her hangi bir şeye) saldırganlaşacak kadar bağlanıyoruz. Futbolu değil takım tutmayı seviyoruz galiba.

* Almanlar ne zaman kalecisiz kalacak yahu?

* Gana gelecek sefere artık.

* K'naan Waving Flag bu kupanın en iyi şarkısıydı.
 
* Pretoria diye bir yer vardı. Bilim/kurgu filmlerinden çıkmış gibi isim gezegen ismi gibi :)

*  Futbola "Soccer" demeyenler final maçını "Soccer City" stadında oynadı.

* Twitter'ın ilk Dünya Kupası idi. Bozulup durdu :)

Bu yazıyı yazarken aklıma gelenler bunlar. Aklınıza gelenler varsa ufak bir not olarak düşersiniz.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder