23 Ocak 2010 Cumartesi

22 Ocak Programı

23 Ocak Cumartesi 02:00 (NTV) / Milwaukee Bucks - Toronto Raptors
23 Ocak Cumartesi 02:00 / Miami Heat - Washington Wizards
23 Ocak Cumartesi 02:00 (NBA TV) / Dallas Mavericks - Philadelphia 76'ers
23 Ocak Cumartesi 02:00 / Sacramento Kings - Orlando Magic
23 Ocak Cumartesi 02:30 / Charlotte Bobcats - Atlanta Hawks
23 Ocak Cumartesi 02:30 / Portland Trail Blazers - Boston Celtics
23 Ocak Cumartesi 03:00 / Indiana Pacers - Detroit Pistons
23 Ocak Cumartesi 03:00 / Los Angeles Lakers - New York Knicks
23 Ocak Cumartesi 03:00 / Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies
23 Ocak Cumartesi 03:00 / New Orleans Hornets - Minnesota Timberwolves
23 Ocak Cumartesi 03:30 / Houston Rockets - San Antonio Spurs
23 Ocak Cumartesi 05:30 / New Jersey Nets - Golden State Warriors
23 Ocak Cumartesi 05:30 (NBA TV) / Chicago Bulls - Phoenix Suns


İnşallah bugün baktığım maçları yarın 22 Ocak'tan Notlar diye yeni bir başlıkta yazarım.

ZorTurK

22 Ocak 2010 Cuma

Galatasaray, Transferler ve Sağlık Heyeti

Aslında bir süre yazmaya vaktim olmaz diye düşünüyordum ki gerçekten yoktu da. Twitter'da sağa sola laf atarak dindirmeye çalışıyordum söylem hasretimi, ama bu soğuk ve yağmurlu cuma gecesi bir yarım saat kaytarsam bir şey olmaz sanırım. Haldun Üstünel artık klasikleşen bir şekilde 2 futbolcunun işini bitirdi bildiğimiz gibi. Birisi Neill diğeri ise Jo. Ben açıkçası devre arası transferde bu kadar kaliteli isimler geleceğine inanmıyordum. Özellikle Neill'ın katkısı daha fazla ve daha çabuk hissedilir. Jo hem istikrarsız bir adam, hem de bir süredir formaya hasret. Üzerine bir de Avrupa Ligi'nde oynayamayışı eklenince 2. yarı için süper olmasa da, opsiyonu ile birlikte düşünüldüğünde seneye güzel işler yapabilir. Fakat işte bütün mesele bundan sonrasında. Beni bu yazıyı yazmaya iten sebep de bu, yoksa bizim Marquinhos dahil bir çok blogcu zaten bu transferleri değerlendirdi. Şimdi son bir dedikodu, Haldun Üstünel Türkiye'ye dönmedi, demek ki bir kişi daha gelecek ve bu da forvet olacak. Ben bu dakikadan sonra özellikle bonservisi ile yabancı forvet yahut Dos Santos gibi hücum oyuncusu alınırsa çok yanlış yapılacağını düşünüyorum.

Takımın bu transferlerden sonraki en büyük eksiği bence ortasahaya Mehmet Topal, Mustafa Sarp ve Ayhan'dan daha yetenekli, oyunu iki yönlü oynayabilen, haydi bir klişe kullanalım "box to box" özelliklere sahip bir oyuncu. Bu oyunucunun Türk olma ihtimali var mı diye düşünüyorum. Belki Hamit ama onun da tam yeri değil. Demek ki bu oyuncu yabancı olacak. Eminim bizim transfer uzmanımız Haldun Bey ve teknik ekibimiz bunu düşünüyordur. Yoksa seneye de 6 artı 2 olan bir ligde gönderecek yabancı oyuncu kalmayacak. Belki Leo Franco gözden çıkarılıp Ufuk ile yola devam edilebilir. Diğer yandan Jo'nun Avrupa'da oynayamayacağı ve Kewell ile Baros'un sakatlığı düşünülünce ileriye belki yerli bir forvet takviyesi gelebilir. Gene de hiç olmadığım kadar umutluyum takımdan, bir de orta sahamız daha hızlı ve isabetli paslaşmaya başlarsa, izlemeye doyum olmayacak Galatasaray'ı.

Tıbbın geldiği son nokta revir

Açık konuşalım, sanırım çok azımız sporcu sağlığı ve sakatlıklar hakkında teknik bilgiye sahiptir. Ama hepimiz iyi kötü 10 15 senedir futbol izliyoruz, gazetelerden yahut televizyonlardan bir şekilde sakatlıkları takip ediyoruz. Uğur Uçar ile başlayan süreçte, Galatasaray'da ilk seferde doğru tedavi uygulanan bir tane futbolcu yok sanırım, ki bu söylediklerime Acıbadem Hastanesi'nin yarı hissesine sahip Linderoth'u ve cam insan Gökhan'ı dahil etmiyorum. Yaptıkları işler o kadar saçmalaştı ki artık, Baros olayında olduğu gibi, şuursuzca pusuda bekleyen yabancı düşmanlarına malzeme veren boyuta ulaştı icraatlar. Bence artık işin tadı kaçtı, yönetim yahut camianın ileri gelenleri çıkıp "Bizim sağlık ekibimiz çok değerli doktorlardan oluşuyor" tadındaki söylemleri bırakıp düzgün bir ekip ile anlaşsınlar.

Maradona

Hey JO!























Bu adam, Zico'lu Fener'e istediğim bir numaralı adamdı. Ya Jo'yu ya da Wagner Love'u alsınlar diyordum. Fakat Jo yerine Guiza geldi, Zico yerine de gele gele Aragones geldi. Asıl soru Zico niye gitti?

Neyse eski defterleri bırakalım. Jo 2 senedir eski Jo değil. Premier Lig ona iyi gelmedi. En sonunda kiralık da verildi. Şimdi de Galatasaray'da kiracı olacak. Bazı Galatasaraylılar bu transferden memnun değil. Nedeni adamın kiralık gelmesi ve sadece yarım sezon oynayacak olması. Dahası Uefa maçlarında da oynayamayacak Jo. Bu transferin sebebi Baros aslında. Baros'un sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu anlayabiliriz bu hareketten. Memlekette alacak Türk forvet de bulamayacağınıza göre lig için mantıklı bir transfer denilebilir. Zamanında Mehmet Yıldız'ı alamamanın cezasını böyle çekiyorlar sanırım. 

Tabii Rijkaard faktörünü de unutmayalım. Bakarsınız hemen forma sokuverir Jo'yu. Ayrıca şöyle de bir gerçek var ki Galatasaray geçici forvetini bile artık Premier Lig'den alabiliyor. Enteresan bir şekilde sınıf atladılar transferde son iki senede. Lincoln'den beri alınan kötü bir yabancı yoktur sanırım. 

Keşke 3 4 senelik bir kontratla gelebilseydi Jo. Eski günlerine dönen bir Jo ligimizde ve Avrupa'da fırtına gibi eserdir. Bakarsınız sene sonu bu sözleşme de imzalanır. Bunu sezon sonunda göreceğiz. 

Memnun olan da var olmayan da var. Umarım hemen forma girer de gollerini dizer. Keşke iki sene önce takımıma gelebilseydi. Yarım sezon da olsa onu rakip formayla izlemek enteresan olacak. 

Dün Maradona ile de konuştuk. O da memnun değil. "Demek ki bizim Avrupa hedefimiz yokmuş" diyor. Haklı da. "Lig bize yetiyormuş demek ki " diyor ki bu Galatasaray felsefesine hiç uymuyor. Transfere destek vermeyenlerin ortak noktası da budur sanırım. Herkese iyi haftasonları. 

Marquinhos

21 Ocak 2010 Perşembe

Kazım Tolouse'a Kiralandı















Colin Kazım Richards yarım sezonluğuna Fransa'da. Umarım kendini iyi gösterir de futbola Avrupa'da devam eder Kazım. Türkiye pek ona göre değil. Açıkçası ara sıra Kazım'ın futbolunu övsem de genelde takındığı umursamaz tavrına pek ihtiyacımız da yok sanırım. Umarım daha istekli daha "gaz" ve daha orta yapmayı seven bir sağ kanat alırız. Kendisine başarılar diliyorum.

Marquinhos 

20 Ocak 2010 Çarşamba

TBL'de 15. Hafta Programı

20 Ocak Çarşamba
18:00 Kepez Belediyesi - Banvit (Kepez Belediyesi Spor Salonu)
18:00 Aliağa Petkim - Pınar Karşıyaka (Enka Spor Salonu)
18:00 Efes Pilsen - Erdemir (Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu)
18:00 Bornova Belediyesi - G.Saray Cafe Crown (Halkapınar Spor Salonu) Spormax
18:30 Mersin BŞB - Antalya BŞB (Edip Burhan Spor Salonu)
19:00 Türk Telekom - Darüşşafaka Cooper Tires (Atatürk Spor Salonu)
20:00 Oyak Renault - F.Bahçe Ülker (Atatürk Spor Salonu) Spormax

21 Ocak Perşembe
19:00 Beşiktaş Cola Turka - Tofaş (Beşiktaş Cola Turka Arena) Spormax

ZorTurK

19 Ocak 2010 Salı

19 Ocak Programı

20 Ocak Çarşamba 02:00 / Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers
20 Ocak Çarşamba 02:30 (NBA TV) / Indiana Pacers - Miami Heat


Oooo Hido zaten hücumda yok bide LeBron'u tutacak.İnşallah iyi oynarda gururlanırız.Nba Tv keşke bu maçı gösterseydi.İkinci maçı ise Miami'nin kazancağını düşünüyorum.

ZorTurK


18 Ocak 2010 Pazartesi

Türkiye Kupası ve Son Durumlar

Dün Galatasaray'ın genç oyuncusu Emre Çolak'ı keşfettik hep beraber. Rijkaard şans verdi ve Arda kaptan da Emre'yi yüceltti diyebiliriz dün gece. Türkiye onu tanımış oldu. Ben de sevindim bir genç oyuncu daha tanıdığımız için. Milli takım için de önemli bir pozisyonda oynuyor Emre Çolak. Galatasaray hem kupada yoluna devam etti hem de kadrosunu güçlendirdi bu arada. Neill yarın imzalıyor sanırım. Defans hattı da ortasahası kadar güçlü oldu Galatasaray'ın. Baros'un dönmesi ile forvet hattı da iyileşecektir.

Bugün de Fener'in maçını izledim. Bu sezon en çok zevk aldığım maçlardan biri oldu. Özellikle ikinci yarıda Özer izlenmeye değerdi. Andre Santos ne kadar iyi bir transfer olduğunu gösterdi bugün. Selçuk, Bekir ve Ali Bilgin'e rağmen Fener iyi oynadı. Özer ile sağ kanat hareket kazanmasa da hücumda gücü çok artıyor takımın. Attığı gol enfesti. Sol kanat Andre ile çok hareketlenmeye başladı. Önündeki Vederson bu maçta yaptığı orta sayısını önümüzdeki maçlara taşırsa Fener forvetleri de rahatlar. Antalya yendi ama ben oyundan defans ve kaleci hariç memnun kaldım.

Forvet demişken bugün son 20 dakikada Gökhan Ünal da forma giydi. Bir asist yaptı. Guiza çok güzel bir gol attı. Yarın Fener çift forvet oynamalı başlıklarını görürüz hemen. Gökhan'dan bahsetmek gerekirse kendisi ortalama bir forvet. Zaman zaman iyi de olabiliyor. Geçen sene 15 gol attı. Bu iyi bir rakam. Ondan önce de gol kralı olmuştu. Fakat zaman zaman da çok vasat oynuyor. Fener'de ise yabancı forvet almadan orayı bir Türk ile doldurmak şimdilik mantıklı gözüküyor.

Bu arada Abdulkadir kiralık gönderildi. Abdulkadir'i Emre Çolak gibi bir iki maçta denenirken görebilmek isterdim. Fakat göndermek de akıllıca. Tabii bu transfer ancak gönderildiği yerde dakika bulabilirse işe yarar. Bunu ikinci yarıda göreceğiz. Keşke Aragones ve Daum 1 sene içinde kendisine 4-5 maçta şans verseydi de bir kumaşını görebilseydik. En azından Özer gibi bir futbolcu kazandık. Buna seviniyorum.

Şimdi Fener'de bir transfer daha yapılacak. Sağ ve sol kanat eksik. Özer tamam istekli arzulu. Gol de atıyor ama klasik bir sağ veya sol kanat değil. Belki de Emre yerine oynayabilecek biri. Ya da Cristian ve Emre'nin tamamlayıcısı olmalı bir 4 3 3 ya da 4 3 1 2'de. Fakat Fener bu dizilişle oynamıyor. Bu durumda kanat ihtiyacı doğuyor. Elde Vederson, Uğur ve Topuz var kanat olarak bildiğimiz. Fakat bunların da performansı ortada. Vederson, bunların arasında en iyisi ama yine de yetersiz. Haydi orayı Vederson ve Uğur'la idare ettik diyelim. Bu sefer de sağ kanat eksik kalıyor. İki taraftan birini Özer ile kapamak şimdilik iyi bir çözüm ama kalıcı değil. Aykut Kocaman bir ya da iki kanat alacak heralde bu takıma. Bekleyip göreceğiz.

Antalya takımını da kutlarım. Mücadeleyi 3-3'te bile bırakmadılar. Sevdiğim forvetler arasında yer alan Afrikalı JEUA da takımını yine sırtladı. Necati de iyi oynadı bu akşam. İkinci yarı daha iyi olacaklar. Üstleri zorlarlar.

Benden şimdilik bu kadar. Herkese iyi akşamlar.

Marquinhos

17 Ocak 2010 Pazar

17 Ocak Programı

17 Ocak Pazar 19:30 (NTV Spor) / Dallas Mavericks - Toronto Raptors
18 Ocak Pazartesi 04:00 / Utah Jazz - Denver Nuggets

Toronto maçında Hedo ne yapacak onu merak ediyorum.
Son 4 maçınta %30'larda şut atıyor. Denver maçında ise Utah'ın kesin kazanması gerekiyor. Memo dün tek dinlenen kişiydi Utah'ta. Belki bu maçta içeriye girmek ister ve iyi oyun oynar.

ZorTurK

16 Ocak Programı

17 Ocak Cumartesi 01:00 / New Orleans Hornets - Indiana Pacers
17 Ocak Cumartesi 02:00 (NBA TV) / Phoenix Suns - Charlotte Bobcats
17 Ocak Cumartesi 02:00 / Sacramento Kings - Washington Wizards
17 Ocak Cumartesi 02:30 / New York Knicks - Detroit Pistons
17 Ocak Cumartesi 03:00 / San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies
17 Ocak Cumartesi 03:00 / Miami Heat - Oklahoma City Thunder
17 Ocak Cumartesi 04:00 (NTV) / Milwaukee Bucks - Utah Jazz
17 Ocak Cumartesi 05:30 / Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers

Bakmıyacaktım maçlara ama Memo ve Ersan karşı karşıya bakılmazsa ayıp olur.

ZorTurK