9 Ocak 2010 Cumartesi

Rafer Alston

Nets kontratını satın alarak serbest bırakmış Rafer'i. Çok sevdiğim bir oyuncuydu. Üstündeki forma da yakışıyordu. Nelson'un sakatlığı sonrası Orlando onu almıştı ve finalde oynamıştı. Bana göre iyi idare etmişti. Heat onu kadrosuna katmış. Dün gece maçlara bakmayacaktım ama sadece onun için kalkıp bu maça baktım. İlk beş başladı, 34 dakika sahada kaldı. 3 ribaund ve 10 sayıyla oynadı. Bana göre Heat'in Alston'u alması iyi oldu. Wade ile çok iyi anlaşıyor ve takımı idare ediyor.

ZorTurK

8 Ocak Programı

9 Ocak Cumartesi 02:00 / Orlando Magic - Washington Wizards
9 Ocak Cumartesi 02:00 / Toronto Raptors - Philadelphia 76'ers
9 Ocak Cumartesi 03:00 / Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves
9 Ocak Cumartesi 03:00 / Utah Jazz - Memphis Grizzlies
9 Ocak Cumartesi 03:00 / Boston Celtics - Atlanta Hawks
9 Ocak Cumartesi 03:00 / New Jersey Nets - New Orleans Hornets
9 Ocak Cumartesi 03:30 / Chicago Bulls - Milwaukee Bucks
9 Ocak Cumartesi 03:30 (NTV) / Dallas Mavericks - San Antonio Spurs
9 Ocak Cumartesi 04:00 (NBA TV) / Miami Heat - Phoenix Suns

9 Ocak Cumartesi 05:00 / Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers
9 Ocak Cumartesi 05:30 / Sacramento Kings - Golden State Warriors
9 Ocak Cumartesi 05:30 / Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets

ZorTurK

8 Ocak 2010 Cuma

Vieira'nın Son Durağı City














Parayı sonradan bulan takımların ortasaha takviyeleri devam ediyor. Geremi'nin başkent yolculuğundan sonra City'de de Vieira günleri başladı. Belki de en eksik olan bölgeye en mantıklı transfer. Viera'nın yaşı haricinde her şeyi City'ye uyar gibime geliyor. Hayrını görsünler.

Patrick, içinden "Ulan Manchester, yeneceğim seni" der gibi bakıyor.

Marquinhos

6 Ocak 2010 Çarşamba

Kendime Ara Veriyorum.

Sevgili okuyucular, zaten farkındasınız devre arası olduğundan beri blogumuza fazla yazı yazamıyorum. Şimdi 18 Ocak'da finallerim başlıyor. Bütünlemeler ile birlikte bitmesi sanırım 13 Şubat'ı bulacak. Üzerine biraz kişisel sorunlar da eklenince bana müsade. Marquinhos ve Ferit'e kolay gelsin .

Maradona

5 Ocak Programı

6 Ocak Çarşamba 02:00 (NBA TV)/ Chicago Bulls - Charlotte Bobcats
6 Ocak Çarşamba 02:00 / Orlando Magic - Indiana Pacers
6 Ocak Çarşamba 02:00 / Washington Wizards - Philadelphia 76'ers
6 Ocak Çarşamba 02:30 / Milwaukee Bucks - New Jersey Nets
6 Ocak Çarşamba 03:30 / Detroit Pistons - Dallas Mavericks
6 Ocak Çarşamba 04:00 / Golden State Warriors - Denver Nuggets
6 Ocak Çarşamba 05:00 / Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers
6 Ocak Çarşamba 05:00 (NBA TV) / Phoenix Suns - Sacramento Kings
6 Ocak Çarşamba 05:30 / Houston Rockets - Los Angeles Lakers

Valla güzel maçlar var.Yorum da yapmak isterdim, bakmak da. Ama bu okul yüzünden hiçbir şey yapamıyorum. 8 günde 12 yazılı. Artık yorum size ait.

5 Ocak 2010 Salı

Dünya Kupası Grupları F grubu



İzlerken en az heyecan duyacağım gruplardan biri olduğunu belirtiyim önce. İtalya'nın yıllardır oynadığı futbolu sevmem. Zaten İtalya tarfatarı olan arkadaşlar da sırf futbolu bir de Del Piero'yu sevdiklerinden İtalya'yı tutar herhalde. Neyse grubun diğer takımları Paraguay , Yeni Zelanda ve Slovakya.

İtalya : Son şampiyon İtalya, şampiyonluğunu korumak için gelecek fakat öncelikle gruptan çıkması lazım. Çok şanslı bir grup çektikleri ortada. Rahat bir şekilde gruptan çıkacaklar diye tahmin ediyorum.
Fifa Sıralaması : 4 Puan :1215
Yıldız Oyuncular : Andrea Pirlo , G. Buffon (Wikideki kadroya göre ve Totti'nin çağrılmadığını düündüğümüz zaman)
Dikkat çekebilecek Oyuncu : Gusieppe Rossi
Bizimle Alakası : Morgan De santcis bu takımın 3. kalecisi olması.

Paraguay : José Luis Chilavert'in takımı olarak bildiğimiz Paraguay, Güney Amerika elemelerinden rahat bir şekilde geldi. İyi sayılabilecek bir grup çektiğini düşündüğüm için gruptan çıkmak için İtalya ile en şanslı takım olduğunu düşünüyorum.
Fifa Sıralaması : 30 Puan :816
Yıldız Oyuncular : Roque Santa Cruz , Jonathan Santana
Dikkat çekebilecek Oyuncu : Edgar Benitez
Bizimle Alakası : Sık sık çıkan, Roque Santa Cruz 'un 3 büyüklere transfer dedikoduları.

Yeni Zelanda : Avustralya'nın Asya elemelerinden katılmasından sonra, kupaya katılma şansının artmasını iyi değerlendirdi. Zaten değerlendirmesi için oluşmuş olan sistem sonucunda, Bahreyn ile oynadığı playoff maçını kazanıp kupaya katıldı.
Fifa Sıralaması : 77 Puan : 433
Yıldız Oyuncular : Ryan Nelsen , Chris Killen
Dikkat Çekebilecek Oyuncu: Chris Wood
Bizimle Alakası : Okyanusya kıtasında olan bu ülkeden futbol ile bir alakamız olmaması şaşırtıcı. Hele ki 6 tane Avustralyalı olan ligimizde.

Slovakya : İlk kez katlıdıkları dünya kupasında dikkat çekmeye çalışacaklar.  Bu gruptan çıkmasını istediğim asıl takımın Slovakya olduğunu belirtmek isterim. Grubundan  birinci olarak geldi. Şansları var. Bakalım ne olacak? Paraguay ile 2.lik için çekişecekler.
Fifa Sıralaması :34 Puan 755
Yıldız Oyuncular :Marek Hamsik , Martin Skrtel
Dikkat Çekebilecek Oyuncu : Miroslav Stoch
Bizimle Alakası : Filip Holosko ve Senecky bizim ligimizde top koşturan futbolcular. Holosko sakatlık durumu nedeniyle milli takıma seçilme şansı bulumayabilir.

Saygılar. Trakedi

Beko All-Star Kadroları

10 Ocak Pazar günü Kayseri'de düzenlenecek olan Beko All-Star'da kadrolar açıklandı.

Yerli Karması:
Barış Ermiş (Banvit), Bekir Yarangüme (Türk Telekom), Cevher Özer (BJK Cola Turka), Engin Atsür (BJK Cola Turka), Ersin Görkem (Kepez Bld.), Evren Büker (GS Cafe Crown), Furkan Aldemir (Pınar Karşıyaka), Hakan Köseoğlu (Erdemir), Kaya Peker (Efes Pilsen), Kerem Tunçeri (Efes Pilsen), Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Sinan Güler (Efes Pilsen)
Antrenör: Orhun Ene

Yabancı Karması: Brandon Bowman (TOFAŞ), Emir Preldzic (Fenerbahçe Ülker), Igor Rakocevic (Efes Pilsen), Josh Shipp (Bornova Bld.), Lance Williams (Banvit), Lonny Baxter (BJK Cola Turka), Mire Chatman (BJK Cola Turka), Quincy Douby (Darüşşafaka CT), Radoslav Rancik (GS Cafe Crown), Ryan Toolson (Pınar Karşıyaka), Simas Jasaitis (GS Cafe Crown), Tarence Kinsey (Fenerbahçe Ülker)
Antrenör: Burak Bıyıktay

3 Sayı Yarışması: Engin Atsür (BJK Cola Turka), Jimmy Baron (Mersin BŞB), Ryan Toolson (Pınar Karşıyaka), Serkan İnan (Antalya BŞB), Simas Jasaitis (GS Cafe Crown)

Smaç Yarışması: Kedrick Brown (Bornova Bld.), Brandon Bowman (TOFAŞ), Jermareo Davidson (Darüşşafaka CT), Sinan Güler (Efes Pilsen), Tarence Kinsey (Fenerbahçe Ülker)


Kimlere oy verdik kimler seçildi!


ZorTurK

Önder ve Kazım Kadro Dışı

Sonunda beklenen oldu ve iki futbolcu kadro dışı kaldı. Peki bu olaylara karışan diğer topçulara ne oldu? Aklandılar mı? Onları aklayacak bir organizasyon mu oldu? Mesela Santos bu olayın neresinde kaldı? O neden ceza almadı?

Şimdi gelelim konunun daha önemli bir yerine. Önder ve Kazım önemli topçular Fenerbahçe için. Biri tek yedek stoperimiz. Diğeri de sağ kanadın ilk yarıda bankosuydu. Daha sonra yerini Topuz aldı. Şimdi ikinci yarıda buranın sahibi Topuz gibi gözüküyor. Yedeği var mı? Özer birazcık yerini alabilir Topuz'un. Ama başka da sağ kanat bilmiyorum bu takımda. Deivid de gidecekse hele, burada bir sorun var demektir.

Defansa bakıyorum. Yedek defans sadece Bekir. Bekir de sağ bek oynaya oynaya köreldi. Bu saatten sonra stoper oyna demek, ona şaka yapmak demektir. Ama büyük ihtimalle bu böyle olacak. 

Önder ile Kazım takımdan ayrı kalacaklar, kampa gitmeyecekler ama bir antrenör eşliğinde çalışmalara devam edecekler. Peki bu çalışmalar sonunda ikinci yarıda kadroya girecekler mi? Daum'un böyle bir planı varsa hiç şaşmam. Direk yedek kulübesinde bile görebiliriz bu iki ismi. Sadece kamptan yırtmış olurlar.

Bakalım yönetimin ve Daum'un transfer politikası bu konuya bir çözüm getirecek mi ya da ikinci yarıda bu iki oyuncu affedilecek ve direk kadroya alınacak mı? 

Marquinhos

4 Ocak Programı

4 Ocak Pazartesi 02:30 / Atlanta Hawks - Miami Heat
4 Ocak Pazartesi 03:00 / Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls
4 Ocak Pazartesi 04:00 (NBA TV)/ New Orleans Hornets - Utah Jazz
4 Ocak Pazartesi 05:30 / Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers

İlk maçı Atlanta'nın kazanacağını düşünüyorum. Thunder'da ise Durant gene 30 sayıyı geçer mi?
Nba Tv bu defa güzel maç veriyor. Utah'ta takas söylentisi var. Yarın açıklama yapılacakmış.

4 Ocak 2010 Pazartesi

3 Ocak 2010 Pazar

3 Ocak Programı

4 Ocak Pazartesi 01:00 / Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers
4 Ocak Pazartesi 01:00 / San Antonio Spurs - Toronto Raptors
4 Ocak Pazartesi 01:00 (NBA TV) / Indiana Pacers - New York Knicks
4 Ocak Pazartesi 03:00 / Philadelphia 76'ers - Denver Nuggets
4 Ocak Pazartesi 04:30 / Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers

Nba Tv=Günün en zevksiz maçı.

Bugün sadece Toronto maçına bakacağım.Toronto dün Boston'u Rondo,Garnett ve Pierce'nin eksikliği rağmen yenemediler.Şimdi ne yapacaklar merak ediyorum.Denver'da Billups ve Carmelo büyük ihtimalle yok.Philadelphia maçı kazanabilir.

ZorTurk

2 Ocak Notları

Cleveland Cavaliers 94-86 New Jersey Nets

Jersey maça iyi başladı, başa baş götürdü. Sonra bir anda fark Cleveland lehine 10'lara çıktı. Jersey 30. mağlubiyetini aldı. Cavaliers ise bu sezonki 27. galibiyetini aldı.

Cleveland'da LeBron James 28 sayı - 9 ribaund - 7 asistle, Mo Williams 18 sayı - 3 asist - 2 ribaundla, kenardan gelen Anderson Varejao da 15 sayı - 12 ribaund - 2 asistle oynadı.

Jersey'de ise Devin Harris 22 sayı - 6 asist - 5 ribaundla, Brook Lopez 20 sayı- 7 ribaund - 4 asist ile mücadele etti. Zaten bunlar sayı atmasa başka atacak insan yoktu.

Boston Celtics 103-96 Toronto Raptors

Rüyamda Calderon'un oynadığını görmüştüm. Korktum yenileceğiz diye ama suç Calderon'da değilmiş, takımdaymış. Paul Pierce, Kevin Garnett ve Rajon Rondo'nun sakatlıkları sebebiyle oynamadığı maçı Toronto kazanamadı.

Boston'da Ray Allen 23 sayı, Rasheed Wallace da 16 sayıyla mücadele etti. 2 tane üçlük attı Wallace.


Toronto'da Chris Bosh'un 25 sayı-9 ribaundluk performansla oynadığı karşılaşmada Hidayet ise 12 sayı-7 ribaund-7 asistle oynadı.

ZorTurK