5 Ocak 2010 Salı

Dünya Kupası Grupları F grubu



İzlerken en az heyecan duyacağım gruplardan biri olduğunu belirtiyim önce. İtalya'nın yıllardır oynadığı futbolu sevmem. Zaten İtalya tarfatarı olan arkadaşlar da sırf futbolu bir de Del Piero'yu sevdiklerinden İtalya'yı tutar herhalde. Neyse grubun diğer takımları Paraguay , Yeni Zelanda ve Slovakya.

İtalya : Son şampiyon İtalya, şampiyonluğunu korumak için gelecek fakat öncelikle gruptan çıkması lazım. Çok şanslı bir grup çektikleri ortada. Rahat bir şekilde gruptan çıkacaklar diye tahmin ediyorum.
Fifa Sıralaması : 4 Puan :1215
Yıldız Oyuncular : Andrea Pirlo , G. Buffon (Wikideki kadroya göre ve Totti'nin çağrılmadığını düündüğümüz zaman)
Dikkat çekebilecek Oyuncu : Gusieppe Rossi
Bizimle Alakası : Morgan De santcis bu takımın 3. kalecisi olması.

Paraguay : José Luis Chilavert'in takımı olarak bildiğimiz Paraguay, Güney Amerika elemelerinden rahat bir şekilde geldi. İyi sayılabilecek bir grup çektiğini düşündüğüm için gruptan çıkmak için İtalya ile en şanslı takım olduğunu düşünüyorum.
Fifa Sıralaması : 30 Puan :816
Yıldız Oyuncular : Roque Santa Cruz , Jonathan Santana
Dikkat çekebilecek Oyuncu : Edgar Benitez
Bizimle Alakası : Sık sık çıkan, Roque Santa Cruz 'un 3 büyüklere transfer dedikoduları.

Yeni Zelanda : Avustralya'nın Asya elemelerinden katılmasından sonra, kupaya katılma şansının artmasını iyi değerlendirdi. Zaten değerlendirmesi için oluşmuş olan sistem sonucunda, Bahreyn ile oynadığı playoff maçını kazanıp kupaya katıldı.
Fifa Sıralaması : 77 Puan : 433
Yıldız Oyuncular : Ryan Nelsen , Chris Killen
Dikkat Çekebilecek Oyuncu: Chris Wood
Bizimle Alakası : Okyanusya kıtasında olan bu ülkeden futbol ile bir alakamız olmaması şaşırtıcı. Hele ki 6 tane Avustralyalı olan ligimizde.

Slovakya : İlk kez katlıdıkları dünya kupasında dikkat çekmeye çalışacaklar.  Bu gruptan çıkmasını istediğim asıl takımın Slovakya olduğunu belirtmek isterim. Grubundan  birinci olarak geldi. Şansları var. Bakalım ne olacak? Paraguay ile 2.lik için çekişecekler.
Fifa Sıralaması :34 Puan 755
Yıldız Oyuncular :Marek Hamsik , Martin Skrtel
Dikkat Çekebilecek Oyuncu : Miroslav Stoch
Bizimle Alakası : Filip Holosko ve Senecky bizim ligimizde top koşturan futbolcular. Holosko sakatlık durumu nedeniyle milli takıma seçilme şansı bulumayabilir.

Saygılar. Trakedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder