13 Haziran 2009 Cumartesi

2009 Fifa Konfederasyon Kupası





Genelde çok ilgimi çekmez Konfederasyon Kupaları , ama bu sene İspanya için, finallerden vakit buldukça takip etmeye çalışacağım. Dünya kupalarından önce , ev sahibi takım için bir prova niteliğinde olan bu organizasyona bu sene Güney Afrika ev sahipliği yapıyor. A grubunda, Güney Afrika, Irak , Yeni Zelanda ve İspanya, B grubunda ise Amerika, Brezilya, Mısır ve İtalya mücadele edecek. Bildiğiniz üzere her konfederasyonun şampiyonu ve ev sahibi takım bu turnuvaya katılıyor. Gruplarda ilk 2'ye giren takımlar bir üst tura çıkıyor.

Stadyumlar


Elles Park


İlk defa 1928 senesinde Johannesburg'da Rugby maçları için inşa edilen bu stat 1982 yılında yıkılıp yeniden yapılıyor. Dünya kupası için yenilenen stadın şu anki kapasitesi 61000 kişi. Ayrıca bu turnuvanın finaline de ev sahipliği yapacak.


Royal Bafokeng Stadium
Rustenburg şehrinde 1. ligde oynayan bir takım olmamasına rağmen böyle bir stat var. Şu an devam eden çalışmalarla birlikte stadın kapasitesi 42000 olacak. Günay Afrika ,2002 dünya kupasına katılma biletini bu stadyumda almıştı.




Free State Stadium
1952 yılında Mangaung / Bloemfontein kentinde inşa edilen bu stat 1995 Africa Uluslar Kupası'nda çeyrek finallere ev sahipliği yaptı. Kapasitesi 31000'den 48000'e çıkarıldı




Loftus Versfeld Stadium
Stadyum Pretoria şehrinin merkezinde bulunuyor. 1906 senesinde inşa edilen bu stat o günden beri çeşitli Rugby ve Futbol maçlarına ev sahipliği yapmış. Yenilemeler ile şu anki kapasitesi 50 000 olan stadyum 2010'a hazır. Ayrıca 1. lig ekiplerinden Mamelodi Sundowns'ın sahası.




Turnuva Takvimi

Bütün maçları Trt 1 Canlı yayınlayacağını söylüyor internet sitesinde. Maç saatleri Türkiye saatiyledir. Grup Maçları:

14 Haziran Pazar

Güney Afrika – Irak (Elles Park) A Grubu –17.00

Yeni Zelanda – İspanya (Royal Bafokeng Stadium) A Grubu – 21.30

15 Haziran Pazartesi

Brezilya – Mısır (Free State Stadium) B Grubu – 17.00

Amerika – Italya (Loftus Versfeld Stadium) B Grubu – 21.30

17 Haziran Çarşamba

İspanya – Irak (Free State Stadium) A Grubu – 17.00

Güney Afrika – Yeni Zelanda (Royal Bafokeng Stadium) A Grubu – 21.30

18 Haziran Perşembe

Amerika – Brezilya (Loftus Versfeld Stadium) B Grubu – 17.00

Mısır – Italya (Elles Park) B Grubu – 21.30

20 Haziran Cumartesi

Irak – Yeni Zelanda (Elles Park) A Grubu – 21.30

İspanya – Güney Afrika (Free State Stadium) A Grubu – 21:30

21 Haziran Pazar

Mısır – Amerika (Royal Bafokeng Stadium) B Grubu – 21.30

Italya – Brezilya (Loftus Versfeld Stadium) B Grubu – 21.30

Yarı Finaller

24 Haziran Çarşamba

A Grubu 1.’si – B Grubu 2.’si (Free State Stadium) – 21.30

25 Haziran Perşembe

B Grubu 1.’si – A Grubu 2.’si ( Elles Park) – 21.30

3-4. maçı

28 Haziran Pazar(Royal Bafokeng Stadium) – 16.00

Final

28 Haziran Pazar(Elles Park) – 21.30



Maradona

İki Resim Arasındaki 10 Fark






Canım ülkemde bu da oldu ve bir futbolcu iki haftada 3 büyüklerin ikisinin formasını giymeyi başardı.

Bir Boşluk Daha Doldu

Fenerbahçe şu saniyelerde Mehmet Topuz ile resmi sözleşme imzaladığını fbtv'den duyurdu. Bana da yeni bir kadro yapıp size sunmak düşüyor. Bu sefer de iki çeşit kadro yapacağım. Bu kadroların bir tanesinde bir eksik var ki Fenerbahçe en iyi transferini o mevkiye yapmalı diye düşünüyorum.Kadrolara bakarsak:

Yukarıdaki ilk kadro Daum'un oynaabileceği bir kadro. Tabi Daum Fener'de mi değil mi o da belli değil ama Daum 4 3 2 1 'i oynatmış bir adamdı.En azından 3lü ortasahayı severdi Fener'de. Yani buna göre Emre Topuz ve bir tane daha alınacak orta saha oyuncusu ile bu kadro iş yapar bir kadro olabilir.O alınacak oyuncu ise iki yönlü oynayan ve mücadeleci biri olmalı.Emre ve Topuz öyleler ama yetmeyebilir önde Alex ve Deivid varken.




Bu kadroda ise klasik 4 4 2 görüyoruz.Emre ve Topuz ortada Deivid ve Ugur kanatlarda ve önde de iki forvet. Bu kadro Alex'i yedek bırakıyor. Ama yine de bu seneye bakarsak Fener bu kadroyla mücadele edecekse ancak bu seneden 6 7 fazla puan alabilir o kadar. Yani bir takviye daha şart.

Fener'in yedekleri de şekilleniyor. Yasin Çakmak ntv doğru transfere göre Sivas'a gitmiş durumda. İlk kadroya göre yedekler: Önder,Babacan,Selçuk,Deniz,Kazım,Wederson ve Semih olabilir.Emreciksin ve İlhan'ın Kayserispor'a verilip verilmeyeceği konusu da hala gündemde. Bu sanırım pazartesi günü belli olur.

İkinci kadroya göre yedekler: Alex,Önder,Babacan,Selçuk,Deniz , Kazım,Wederson olabilir.Numaraları değiştiremedim kusuruma bakmayın ama yeni transferler gerçekleştikçe yeni kadrolarla geleceğim. Yine şunu ekleyebilirim ki bu kadroların yedeklerinin daha canlı olabilmesi için Özer Hurmacı gibi ya da bir hızlı forvet gibi transferler yapılabilir. Ama en önemlisi sağlam bir CM!

Not: Bir Lugano vardı o ne oldu?

Marquinhos

How much is Aragones and Josico?

1 2 haftadır bu iki adamdan kurtulmaya çalışıyor Fenerbahçe ama bir türlü fiyatta anlaşamıyorlar. Artık temmuz olmadan neyse parası verin şu adamlara. Madem bir b.k yediniz düzeltin şimdi. Cezasını ödeyin yaptığınız 34 yaş transferinin ve 70lik dedenin. Buradan da How much is Ronaldinho başlığına saygımızı sevgimizi göderen bir başlık atıyorum. Gerçekten bu yaratıcı başlıklara çok ihtiyacı var medyamızın!

Topuz Harekatı

Topuz dün gece İstanbul'a geldi. Bugün kulübü stadı gezdi vs... Hatta taraftarın tepkisinden korktuğunu söylemiş Topuz. Yıldırım da taraftara kefilim demiş. Daha imzalamadan kadroya koyup bloga koymayacağım. 3 yıllık sözleşme imzaladı diyorlar ama gözle görmeden inanmam. Ha bir de olanları unutalım ve sahada cevabımı vereceğim derse Topuz o zaman zaten Fener seyircisi ondan sadece iyi ve hırslı futbol bekler o kadar. Ama o gelmezse ,tepki o zaman gelir. Son gelişmeler böyle bakalım imza atılacak mı?

Robinho Guiza

Bugün gazetelerde Robinho Guiza takasını gördüm. Güldüm tabii ki. Robinho daha o yaşında Premier Lig'den ayrılıp Fener'e gelirse ve hakikaten City Guiza'yı izleyip beğendiyse ve seneye takımda görmek istiyorsa ben bu blogu bırakırım.Maradona tek başına takılır artık.Hoş İngiliz basınına şöyle bir baktım ve geçen sene o gol kralıyken almak istemişler Guiza'yı. En azından İngiliz basınında bu haberler çıkmış ama böyle bir takas...yok artık daha neler!
Sevgiler.

Neill ve Dos Santos

Bir başka iki premier lig ekibinde forma giyen iki futbolcu da Galatasaray ile anılıyor bu ara. Tabi bir fark var. İsteyen Riijkard olursa işler değişebilir. Dos Santos bu sene varlık gösteremedi ve pek kadroya giremedi. Türkiye'de çok iyi oynar ve kariyeri yüselişe geçebilir. Ayrıca Kewell'ın kanadı da sadece 60. dakikaya kadar çalışmaz. Lucas Neill ise Sabri'nin mevkisinden bir futbolcu ve Kewell'ın milli takımdan arkadaşı. Bu dedikoduya da ben olabilir gözü ile bakıyorum açıkçası. Hem yaşı 31 hem de Kewell kontenjanından takıma girebilir.Neill'in futbola başladığı kulüp Milwall ve şimdi oynadığı takım ise West Ham.Bu iki ezeli rakipte de oynamış yani Neill.Milwall'dan sonra ikinci durağı Blackburn olmuş. Bu iki isim de Galatasaray'a çok iyi gelir. Neill ayrıca defansın göbeğinde de görev yapabiliyor. Ama hala bir center defans almalı Galatasaray.

Marquinhos

Mehmet Topuz Aziz Yıldırım İle İstanbul'a Geliyor

Mavi t shirtlü Topuz uçaktan inerken.
Görüntülerin tamamını ntvspor.net'ten izleyebilirsiniz.

O kadar şey konuştuk. O kadar şey tartıştık ve bu transfere son bir nokta koymak için Aziz Yıldırım özel uçakla Mehmet Topuz'u İstanbul'a getirmek üzere. Hem de 45 dakika içinde. Mehmet Topuz hakkında ilk yazımda bu kadar gereksiz yere konuşmasını eleştirmiştim. Büyük konuşmayı çok seviyor futbolcular.Gerek kulüpleri gerekse de menajerleri yüzünden gereksiz ve büyük sözler veriyorlar. Şimdi Beşiktaş forması giyen Topuz Fener forması giymek üzere. O basın toplantısında imza atarken Topuz ne diyecek çok merak ediyorum ve ne derse desin pek inandırıcı gelemeyecek artık. Ama daha önceki "Ben Beşiktaşlıyım "sözleri de o kadar inandırıcı gelmemişti bana. İlk yazımda da belirtmiştim.Umarım bu karanlık dönemi çabuk aşar Topuz ve Fener'e çabuk adate olur. Ayrıca seyircinin de Topuz'un menajer ve kulüp tarafından ve Demirören tarafından yani toplamda 3 4 taraftan(Fener dahil) yönetilmeye çalışıldığını düşünüp ona göre tepki vermesini isterim ben şahsen. O zaman Topuz kendine ve Fener'e yararlı olur. Topuz bu senenin en önemli transferlerinden biri Fener için.Hatta daha iyisi gelmeyebilebilir.O yüzden Fener seyircisi de iyi sarılmalı bu oyuncuya. Gelişmelerle tekrar beraber olacağız.


Marquinhos

11 Haziran 2009 Perşembe

Ronalda, Real Madrid ve Manchester United



Avrupa'nın en sevmediğim takımlarndan birisi bugün sezonun transfer bombasını patlattı. Sirke bir aktör daha kazandırdı. Ama tutup da bir Real Madrid maçı izlemem için, ya çok sevdiğim bir takımla oynamaları lazım, ya da Maradona'yı futbola döndürmeleri lazım. Zidane dışında Los Galaktikos yıllardından da sevdiğim hiç bir oyuncuları yoktu. Tamam futbol, futbolcuyla oynanan bir spor , ama futbolculardan takım yapabilmek de ayrı bir olay. Neyse şimdi zaten Madrid için canımı sıkmayacağım, olaya ben farklı bir iki açıdan bakmak istiyorum. Bu senenin Şampiyonlar Ligi finalisti ve Premier Lig şampiyonu Manchester United, elindeki en büyük yıldızı sattı. Bence iyi de oldu, Ronaldo yüzünden takımın en iyi futbolcularından birisi olan Rooney saçma şekilde kanatlarda oynuyordu. Şimdi aldıkları 94 milyon Avro ile , belkide Ribery'i alırlar, eğer Perez'den fırsat kalırsa. Bir de şuna dikkat ettim , böyle büyük transferlerde ismi geçen oyuncular genelde büyük yıldızlar oluyor. Ama geçtiğimiz yıllarda Figo, Zidane ve Herny transferlerini saymazsak , ismi bir takımla özdeşleşmiş futbolcular kolay kolay gitmiyor başka takıma. Sanırım bu Endüstiriyel Futbol çağında iki türlü oyuncu var saha içinde. Birisi futbolu şan ,şöhret ve para gibi getirilerinden dolayı oynayanlar, diğeri ise futbolu seven gerçek futbolcular. Ben hala büyük bir pazar haline gelmiş bu endüstiriye belki de çok romantik yaklaşıyorum, ama ben futbolu seven adamları daha çok seviyorum. O yüzden bir Messi, gözümde 100 tane Ronaldo eder. Bir Kewell 100 tane Lincoln ederken, inatla İbrahim Üzülmez 100 tane Carlos eder. Los Galaktikos'a inat Atletico Madrid ve Barcelona'yı desteklemeye devam edeceğim.
Maradona


OHA!


Başlık için kusuruma bakmayın ama Real Madrid çıldırdı. Ronaldo'yu almak için yaptıkları 80 milyon sterlinlik teklifi Man U kabul etti. Kaka'dan sonra ikinci bomba da bu oldu. Real artık eski günlerine döndü diyebiliriz. Zidane'lı Beckham'lı Figo'lu kadronun bir yenisini bu sezon izleyebileceğiz. Umarım ntvspor İspanya maçlarını vermeye devam eder.


Diarra KAKA Delared Gago Robben Sneijder Van Der Vaart ve RONALDO


Bu adamlardan oluşacak bir ortasahada forvete gerek var mı bilemiyorum. Barca'nın başarısı ancak böyle gölgelenmeye çalışılır ve sanırım seneye aynı başarıyı bu takım gösterebilir. Bize de izlemek düşecek.
O değil de bir de 3 sene içinde Avrupa'da kupa sözleri veren başkanlar var teknik adamlar var. Acaba kimlerle ve hangi bütçelerle mücadele edilmesi gerektiğini unutuyorlar mı ne? Bunun daha Barcelonası var. Daha transfer yapamdan Messi Henry Eto'o'su var.Var Allah Var!!
Marquinhos

Biz Uyurken

Nuri Şahin en iyi örnektir heralde elimizden kaçıp da yurtdışıda oynayan genç oyuncularımıza. Yenileri her gün ekleniyor. Gökhan Töre Chelsea'de bildiğiniz gibi. Bugün de Porto'nun ,football manager oynayanların yakından tanıdığı ,Engin Bekdemir'i kadrosuna kattığını okudum ve üzüldüm. Biz bir Topuz için ne olaylar yaratırken gençlerimiz birer birer yurt dışına kaçıyor. Ayrıca yine u21'den Ergün Berisha İnter'e gidecekmiş.
Düşünüyorum da doğru yoldalar. Türkiye'ye gelip yedekte çürümektense orada çürürüm diyorlar ki çürümeyecekleri garanti. İlhan Parlak'ı aldık da ne oldu? Elimizde Aydın Yılmaz var ama doğru düzgün süre verebiliyor muyuz? Abdulkadir alınıyor ama ilk senesini pafla geçiriyor. Hala o mevkiye fellik fellik adam aryor Fener. Daha nice jenerasyonlar gidecek elimizden. Üzülüyorum.








Marquinhos

10 Haziran 2009 Çarşamba

Nereden Nereye


Trabzonspor'da daha geçen hafta Aybaba sesleri
varken "haydaaa" dememe kalmadan Erikson sesleri gelmeye başladı. Nereden nereye! Fotoğrafa bakıyorum da altına şu başlık iyi gider: Erikson'un Trabzon hakkında meslektaşından bilgi aldığı öğrenildi!Trabzon doğumlu Morinyo "bu fırsatı kaçırma" dedi.


Marquinhos

9 Haziran 2009 Salı

Michael Fink


Beşiktaş ilk resmi imzayı Fink'e attırdı. 1 83 boyu ile dikkat çekiyor ilk bakışta. Ernst'in bu sezon ortası gelip yaptığı katkı ortada. Bu sezon 30 lig maçında oynamış 5 gol ve 2 asist ile katkıda bulunmuş takımına. Geçen iki sezonda ise 55 maçta 3 gol atmış. 1982 doğumlu Fink Beşiktaş ile 3 senelik sözleşmeye imza attı. Ernst ile birlikte ortasahanın sertleşmesine katkıda bulunacağı kuşkusuz. Beşiktaş'a hayırlısı olsun.
Maradona

Boşluklar Doluyor



Fenerbahçe bugün iki isimle sözleşme imzaladı ve defans hattı Edu gelene kadar kimlere emanet anlaşıldı.Buna göre giden futbolcular da olacak bunları resmi site ileride açıklayacak. Daha önce tek forvetli bir kadro verdim. Şimdi de belki kendi evinde anadolu takımlarına karşı çıkabilecek bir kadro veriyorum. Yanında da oluşabilecek bir yedek kulübesi. Tabi bu kadroda yine en önemli yer boş.Sanırım takı m en fazla iki ya da 3 adam daha alacak.Özer Hurmacı ve Aurelio sesleri var. Bunlarla beraber daha güçlü olabilir ortasaha ama bence Özer yerine Mustafa Sarp gibi bir adam artı Aurelio ya da ondan daha genç ve saldırgan yani Appiah, Ernst tarzı biri alınmalı.Emreciksin, Deivid ,Kazım,Uğur ve Wederson ve hatta mc olarak alınacak bir oyuncu ile Emre'nin de kanada dönmesi kanatlardaki sıkıntıyı alır umarım.Hoş bu sene maç başı 1 orta ortalamasıyla oynadı bu saydıkla rımın çoğu ama ne yapalım umut fakirin ekmeği. Yeni transferlerle yeni kadrolar kurup vereceğim siteye. İyi transfer sezonları.
Not: Şu yedek kulübesine bakıyorum da yedekten gelip oyunun hızlanmasını sağlayacak bir oyucu sadece Alex. Sanırım Özer hareketında bu da düşünülüyor olabilir.
Marquinhos

Gündemden Satır Başları

Maçlar bitti ,kolpalar başladı gene. Bir gün için böyle dandik bir spor gazetesinin manşet sorumlusu olmak isterim. Marquinhos ile ne zaman içmeye otursak en büyük geyiklerimizden biridir. Hatta şu meşhur "How much is Ronaldinho ?" balonunun üzerine uzun uzun konuşmuşuzdur. Neyse efendim kolpaları bırakıp olana bitene bakmakta fayda var.


Kaka Real'de


Ben şahsen ne Kaka'yı severim nede Real Madrid'i. Hatta Los Galaktios zamanından özellikle nefret ederim. Bu konuda da Marquinhos ile fazla anlaşamayız. Konu Madrid ise benim için Atlecio Madrid'dir tek takım. Real'e gene de hayırlı uğurlu olsun. Bu kriz zamanında büyük iş yaptılar aldılar Kaka'yı. Hatta Zidane'dan bile pahalı bir bonservis ile aldılar.


Fenerbahçe

Bugün 2 yeni isimle sözleşme imzaladılar. Bekir ve Bilica sezonun ilk transferleri. Bence iki futbolcu da çok yerinde oldu Fenerbahçe için. Bekir hem bek hem de stoper olarak oynayabiliyor. Edu sakat ve Lugano'nun durumu ise belirsiz. Böyle bir ortamda defansa iki çok önemli takviye yaptılar bence. Bir de Selçuk Şahin ile sözleşme uzattılar. Selçuk genellikle tribünlerden çok tepki alan bir oyuncu. Bakalım bu çilesi devam edecek mi Selçuk'un? Ayrıca Real Betis'ten bir yöneticinin İstanbul'da olduğu ve Aurellio transferinin gündemde olduğu söyleniyordu gün içinde ama Şekip Mosturoğlu yalanladı. Ayrıca gene adı Fenerbahçe ile anılan Vucunic bugün Roma ile 2013 senesine kadar uzattı sözleşmesini. Seedorf ise Sky Sport televizyonuna verdiği röpörtaj da Milan'dan ayrılmayı düşünmediğini söylemiş. Juventus ise Poulsen ile ilgili kararını yeni hocası belli olduktan sonra verecekmiş.


Galatasaray


Bugün Mustafa Sarp'a resmi imzayı attırdık. Ben şahsen çok mutlu oldum, ortasahanın mücadele gücüne güç katacak bence. Hatta Marquinhos ile kasım ayında Fenerbahçe'nin ortasahasını konuşurken Mustafa Sarp demiştim, ahanda yüzü burada. Ayrıca Hasan Şaş, Ümit Karan ve Aykut ile yolları ayırmışız. Hasan Şaş ve Ümit Karan büyük başarılara imza attılar Galatasaray adına. Keşke böyle tatsız bir ayrılık olmasaydı. Aykut ise bir türlü gerektiği kadar çok forma şansı bulamadı bu takımda. Rijkaard Valdes'e inatla formayı vererek onu bu günlere getirdi. Aykut için de aynısı olabilirdi, ama kısmet değilmiş. Bir de şunu çok merak ediyorum. Rijkaard takımı yakından tanımak için maçları izliyorumuş. Acaba izlediği maçlar arasında olaylı derbi var mı? Varsa o olayların görüntüleri var mı ? Ayrıca son zamanlarda hiç bir imza töreninde Adnan Sezgin'i görmüyoruz. Bu da beni çok mutlu ediyor.


Bursaspor


Bursaspor'da bugün başkanlık seçimi vardı ve sandıktan İbrahim Yazıcıoğlu ile devam kararı çıktı. İstikrar açısından önemli bir karar bence. Ayrıca Ertuğrul Sağlam , bir gazeteye verdiği röpörtajda yeni Sivasspor olacaklarını söylemiş. Şahsen ben de Bursa'dan çok umutluyum. Eldeki kadroyu korurlar ve takviye ederlerse çok iyi bir sezon onları bekliyor bence.


Taner Güleri


Bu sezonun ilginç oyuncularından Taner, İBB ile anlaşmış. Zaten belediye takımlarını hiç sevmediğimi defalarca dile getirdim. Hayırlısı olsun, ama keşke taraftarı olan bir takım ile anlaşabilseymiş. Yaptığı açıklamada ailesinin de bu seçimde önemli rol oynadığını söylemiş. Hayırlı olsun demekten başka yapacak bişey yok.

Maradona

8 Haziran 2009 Pazartesi

Mehmet Topuz Hikayesi

Şimdi izlediğim ntvspor transfer programında Mehmet Topuz hikayesi baştan sona anlatıldı. Durum hiç de basından takip ettiğimiz gibi değilmiş. Topuz ilk olarak Fener ile anlaşmış. Daha sonra bu anlaşma üzerine kulüp Kayseri ile anlaşmaya oturmuş.O sırada Topuz Rıdvan Dilmen'i aramış ve başkan Aziz Yıldırım ile konuşmak istemiş. Bir telefon konuşması yaşanmış arada ve Topuz bu konuşma sırasında Aziz Yıldırım'ın "Herkesi aramana gerek yok" tarzı sözünden rahatsız olmuş.Bu sırada yani Fener Topuz ile ve kulüp ile anlaşırken Yıldırım Demirören bu karışıklıktan yararlanmak istemiş ve Topuz da başkana bozukken onunla anlaşmış.Yani Topuz Beşiktaş'la anlaşmışken Fener Topuz'la hiç konuşmadan hiç alakasız olarak gidip Kayseri ile anlaşmamış. Yani işe sonradan karışan Fener değil Demirören. Tabii ki şu an Mehmet Topuz Fener'e sözünden dönmüş olabilir. Hani etik metik öyle şeylerden bahsediyoruz ya Mehmet sözünü tutmamış olabilir.Yani etik davranmak herkesin yapması gereken bir şey de değil. Yani Mehmet ,Demirören'in o karışıklıkta onunla anlaşmasıyla beraber bir anda Beşiktaş cephesine dönmüş. Ama Fener kulüp ile de futbolcu ile de bir şekilde anlaşmışken bu transferi bugün resmen bitirmiş durumda ve Topuz resmen Fener'de şu an. Ama durum Topuz'un Fener'de oynamayacağını gösteriyor. Ama bu şartlarda Beşiktaş'ta hiç oynayamayacak. Fener Topuz'u Beşiktaş'a satmaz sanırım bu inatla. Bunun sonucunda iki ihitmal var. Topuz ya hiçbir takıma gitmeyecek ve bu sezon Kayseri forması giyecek.Yani transfer iptal.Çünkü imzalamayacak. Ya da şu var. Topuz kurallara uymadığı için ki kurallar Beşiktaş'ın da Topuz'un da yanlış yaptığını söylüyor,( En azından basın bunu diyor) 6 ay oynayamama cezası alacak. Ama daha da önemlisi Topuz bir ceza alırsa Fener onun bonservisini aldığı için artı 1 sezon daha oynayamama durumu olacakmış. Yani bu sene ve önümüzdeki sene de Beşiktaş'a gidemeyebilir Topuz.

Şimdi şunu soruyorum. Yahu bir telefon görüşmesi nasıl böyle olayları tetikler ve nasıl bir adamın futbol hayatına darbe vurur? Ya o telefonda inanılmaz kötü davranıldı Topuz'a ve Topuz'da haklı bir gurur var ya da Topuz çok sabırsız ve deli fişek bir arkadaşımız. Ya da aslında Topuz ile anlaşılamadı parada falan.Bu da bir ihtimal tabii. Peki her şeyi geçtim Fener'in bonservisini alacağı garanti bir futbolcu için Demirören neden bıraktı tatilini geldi? O da mı basından takip ediyordu olayları? Topuz Demirören'e Fener'le hiç anlaşmadım demiş olacak ki Beşiktaş cephesi olayı böyle anlatıyor. Ya da Topuz o telefondan sonra Fener kulübüne ben bu transferi istemiyorum demedi mi? Demediğini düşünüyorum şu an yoksa yönetim neden bu kadar kassın almak için? Neyse Topuz şu an Fener'le anlaşmadıkça ve ceza alması taktirde seneye hiçbir takımda oynayamayacak. Hatta bu sürenin 1 sene daha uzaması gündemde. İmzalamazsa Fener'le ve ceza almazsa en iyi ihtimalle yarım sezon Kayseri'de forma giyecek.Yani istemezse kulübe adım atmaz ama yarım sezon o forma altında sayılacak ve Bjk'nin onu almasını bekleyecek.

Not: Şimdi de Rıdvan'ı dinliyorum ve o da bu telefon konuşmasında Topuz'un Fener'e gelmek istediğini söylediğini anlatıyor.Rıdvan da ona artık aştın ve 3 büyüklerde oynama zamanın geldi demiş. Fener'e gelmek isteyen bir oyuncuyu Beşiktaş'lı yapmaya çalışmak ezikliktir mi diyelim şimdi? Demeyelim tabii.Çünkü bakarsanız önümüzdeki günlerde ntvspor'dan bu hikayeyi de yalanlayan bir haber daha çıkar.Hayırlısı.

NOt: Maradona söyledi. Mehmet'in Demirören ile anlaşmasında Kayseri kulübünün Mehmet'e Fener ile hiç görüşmediklerini söylmesi de önemli bir sebep.

Marquinhos

Fener Kadrosu

Fenerbahçe bu sezon kadrosundan bir kaç oyuncuyu gönderecek. Göndermese de onlar yokmuş gibi davranacak ve sözleşmeler bitirilecek karşılıklı. Bu isimleri göz önüne alırsak eğer bu sezon onlardan arta kalan kadro şu şekilde olacak:


Deivid büyük ihtimal kadrodan kolay kolay kesilmez. Alex de öyle. Forvet hattına adam alınmayacaksa Guiza da ilk onbirin değişmezi olur.Fener'de en önemli eksik Emre'nin yanı. Ntvspor Fener'in bu noktaya Poulsen ve Seedorf'u düşündüğünü yazdı. Hadi alındılar diyelim. Emre bu sefer sol kanada kayar ve Uğur yedeğe gider. Ayrıca aynı kaynaktan bir de forvet alınacağını okudum. Bu isim Maxi Rodrigez. Bu da yine Semih'i yedek bırakan hatta Alex'i de yedeğe çeken bir yapı olur.En azından ligde bu olur ama Avrupa'da yukarıdaki dizilişle oynanır. Defansta ise Edu'nun iyileştiğini ve çalışmalara başladığını okuduk ümitlendik.Bülent Uygun da bugün Bilica'nın Fener'e gideceğini doğruladı ve defans ikilisi ve Edu ve Bilica olacak gibi. Edu dönene kadar da yedeklerle idare edilir. Eğer bu dediklerim olursa Fener'in zengin bir yedek kulübesi olacak. Alex Semih Deniz Selçuk Uğur Kazım Wederson gibi oyuncuları yedek bırakabilecek transferler olursa bu seneki takım hakikaten değişti diyebiliriz. Bakalm transferler ne yönde olacak.Transferler oldukça kadrodaki boşlukları doldurup tekrar yazacağım.

Not: Lugano'yu artık hiç saymadığım gibi Carlos konusunda biraz bekleyelim derim.

Marquinhos

7 Haziran 2009 Pazar

Büyükler Ne Yapmalı?

Sezon bitti, tembellikten yazamadık bir türlü sezon değerlendirmelerini. Transfer sezonu ise Mehmet Topuz olayı dışında renksiz geçiyor. Sürekli gazetelerde futbolcu isimleri havada uçuyor. Hatta buradan bir eleştiri yapmak istiyorum. Hadi yıllardır alıştık her gazete sallıyor bu mevsimde, ama Türkiye'nin tek farklı gazetesi sloganıyla yola çıkan Habertürk de aynı şekilde sallıyor sürekli. Acaba şöyle bir sezon sonu görebilecek miyiz ülkemizde? Ligler bitecek, ilk hafta takımlara göre ligin değerlendirilmesi ve takımların eksikleri. Sonra da böyle yalan transferler yerine, futbolumuzu daha üst seviyeye çıkartmaya çalışacak fikir yazıları, eğitim yazıları (işte stadt sorunları, taraftar sorunları) futbolcu sendikalaşmasıyla ilgili yazılar, yani kısacası bazen şöyle cümleler duyarız futbolun akil adamlarından, bu konu bu sayfaya sığmayacak kadar uzun, ya da bu program bu konuya yetmez daha çok program yapmak lazım. Alın size sayfa , alın size zaman. 2 ay herkes kahin gibi atmasyon haberler yapacağına otursun o sığmayacak konuları konuşsun. Sanırım gene fazla hayal kurdum neyse inceden başlayalım.

Beşiktaş

Bu seneyi şampiyon kapattı Beşiktaş. Bu şampiyonlukta oynayan oyuncular kadar, sakatlıklar da yardımcı oldu takıma ve bence takke düştü kel göründü Beşiktaş'ta. Bir hedef belirlenmeli ve bu hedefe yönetlik transferler yapılmalı Beşiktaş'ta. Şu anki kadro Şampiyonlar Ligi için yeteri kadar sert değil.Eğer gruptan çıkmak ya da en azından yola Avrupa Ligi'nde devam etmek gibi bir niyet varsa ki standart olarak her takımda vardır, öncelikle Delgado gitmeli bu takımdan. Bence Beşiktaş ve bütün takımlarımız 10 numara diye tabir edilen oyuncuları artık bırakmalı. Beşiktaş Cisse'nin yerine bir ortasaha oyuncusu almalı. Delgado da eğer gönderilirse, yetenekli bir sağ kanat oyuncusu alınmalı. Bir de artık sol bek ve sağ bek alınmalı Beşiktaş'a. Bir de Bobo gidicek diyorlar, doğal olarak bir forvet lazım, çünkü Nobre,Holosko ve Batuhan gibi oyuncular ile Avrupa'da başarı zor. Ha ama en geç 2 sene sorna Batuhan değil Beşiktaş'ın ,Türkiye'nin en iyi forvet oyuncusu olabilir , orası ayrı. Takımın kimyası bozulmadan bu takviyeler yapılırsa Mustafa Denizli ile bu takım seneye de çok iş yapar.

Sivasspor

Sivasspor ligimizin en istikararlı takımı bence. Bu sene ligi 2. sırada bitirmeleri çok büyük başarı. Zaman zaman Bülent Uygun ve bazı maçlardan sonra bir kaç oyuncu antipatik de gelse gözüme , o şartlar altında çok fazla da eleştirmemek lazım. Bu sene içinse Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları ilk turu geçerlerse başarı, ikinci turu da geçip gruplara kalırlarsa da tarih yazmış olurlar. Net ve açık söylemek istiyorum, değil 4 büyükler milli takımımız Sivas'ın yerinde olsa, o rakipleri geçip gruplara kalır diyemem rahatlıkla. O yüzden eğer onlar da olası bir elenmeyi kafaya takmazlar ise çok başarılı olurlar. Onların ise bakınca bölgesel olarak eksiklikleri yok. Ama ellerinde 14 kişilik bir kadro var ve bu sayıyı bu sene arttırmaları lazım. En azından 3 4 takviye şart bu takıma. Ayrıca bugüne kadar yaptıkları transferler ortada o yüzden aklımda en ufak bir soru işareti yok. Maddi imkanları ölçüsünde gene 4 büyüklere transfer dersi vereceklerdir.

Galatasaray

Yıllardan sonra iyi bir hoca getirerek başladık en sonunda sezona. Ama takımda bazı eksiklikler var. Rijkaard'a sorulmadan yapılmış olsa da Mustafa Sarp transferi kadro genişliği açısından çok isabetli oldu bence. Ayrıc Rijkaard Arda, Servet ,Topal gibi önemli oyuncuların takımda kalmasını istemiş. Öyle gözüküyor ki geçen seneki ilk 11 neredeyse kalacak. Eğer böyle olursa takımın mutlak bir sağ bek, bir sol bek ve stopere ihtiyacı var. Eğer ki alt yapıdan bir oyuncu hazır tutulmayacaksa, alınacak stoper 2 tane bile olabilir. Ayrıca Kewell'ın sağlık problemleri ortada. Her maç 60 dakika oynasa bence en mantıklısı olacak. O yüzden ya Aydın üzerinde ısrar edilmeli ya da hucumcu bir ortasaha oyuncusu alınmalı takıma. Ve gene bir forvet ihtiyacımız var. Baros dışında hiç bir forvet oyuncusundan faydalanamadık bu sene. Bence bu sene takımın gaza gelip geçen senelerdeki gibi büyük transferlere ihtiyacı yok. Alt yapı destekli bir A takım kurulursa hem bu sene hem de ilerleyen seneler kurtulur. Ha bir de kaleci sorunumuz var.

Fenerbahçe

Aziz Yıldırım 3 sene üst üste şampiyonluk sözü verdi ve savaşan bir takım kuracağını söyledi. Şu anki takımı savaşan bir takım haline getirebilmek için ilk 11'e en az 5oyuncu almak, yedek klubesini ise yenilemek gerekir. Benim gördüğüm kadarıyla defansın göbeğine 2 oyuncu şart. Sol bek lazım. Ortasahaya ise 2 tane karaboğa şart. Ayrıca gelecek hoca Daum sanırım artık, taktiğine göre 2 tane kanat oyuncusu şart Fener'e. Bir de Fenerbahçe'nin maç seçmeyecek oyunculara ihtiyacı var sanırım. Hatta buradan masraflı bir açılım yaparsak, Alex başta olmak üzere takımı Brezilyalılardan kurtarmak lazım. Tamam Alex'in istatistikleri ve yaptıkları ortada ama 3 sene üst üste şampiyonluk isteniyorsa bu iş maç seçen, hocayı sevmediğinden sakatlanan futbolcular ile olmaz. Tabi Fenerbahçe ile iligli daha fazla şeyi Marquinhos yazacaktır.

Trabzonspor

İşte burada sözün bittiği yerdeyim. Şimdi burdan ahkam kesip Trabzonsporlu taraftarları da kızdırmak istemem ama biraz da suçu kendisinde arasın bu camia. Kaç sezondur tek teknik adam ile bitirememişler ligi siz düşünün.Böyle istikrarsızlığın hakim olduğu bir yerde daha fazla başarıyı beklemek imkansızı istemek olur. Bu sene bir yeniden yapılanmaya gittiler ve 3. oldular. Bundan önemlisi ise bir kadro kurdular ve bu kadro iyi kötü, birlikte oynamayı öğrendi. Şimdi ise yönetim genel kurula gidiyor. Hocaları belli değil, hiç bir şey belli değil. Boşuna vakit kaybediyor Trabzonspor, allah sonlarını hayır etsin.

Maradona