8 Ağustos 2009 Cumartesi

Şapka Çıkartacaksınız(1)

Blogumuza bu bölümü iftiharla açıyoruz ve çıkmayacak şapka kalmayacak diyoruz.

Grafite bu golle bütün sezonu açıklamış. Keşke yaşı daha gençken açılsaymış.Kendisini takip etmeye devam edeceğiz.

7 Ağustos 2009 Cuma

Uefa'da Rakipler Belli Oldu


Galatasaray- Levadia(Estonya)


Trabzonspor -Toulouse(Fransa)


Fenerbahçe -Sion(İsviçre)


Sivasspor -Shaktar Donetsk (Ukrayna)


Galatasaray ve Fener iyi kurralar çektiler ve büyük ihtimalle gruplara rahat rahat yükselirler. Trabzon da çekebileceği en iyi kurayı çekti. Toulouse Fransa'da güçlü bir ekip olsa da çok da istikrarlı değiller. Bu sene iyi bir sezon geçirdiler. Özetle bence dişe diş bir mücadele olur Trabzonla aralarında ve iyi olan kazanır.

Sivas da çekebileceği en zor kurayı çekti. Shaktar son şampiyon. Sivas'ın en büyük şansı ise Shaktar'ın belki de Sivas'tan daha kolay bir rakibe elenmesi ve buraya öyle gelmesi. Sürprize açık olsa da çok zor iki imaç oynayacak Sivas.

Turkcell Super Lig İncelemeleri (9) Ankaragücü Eskişehir ve Antalyaspor

Mke Ankaragücü

Kaleciler

Bora Körk
Serkan Kırıntılı
Zafer Özgültekin

Defans

Elyasa
İlkem Özkaynak
Koray Çölgeçen
Luiz Henrique
Özgür Bayer
Ufukhan Bayraktar


Ortasaha

Calvin Sosibo
Abdulaziz Solmaz
Barbaros Bahadır Barut
Ceyhun Eriş
Murat Duruer
Suat Baş
Aygün
Abdullah Çetin
Cihan Haspolatlı
Semavi Özgür
Ömer Taş

Forvet

Darius Vassel
Çağrı Yasan
Leo Iglesias
Metin Akan
Jaba

Efendim Ankaragücü sezonu açtı taraftarı önünde. Vassel'i getirdi ama yine de yaranamıyor kimseye. Ama ortada şöyle bir durum var ki Hikmet Hoca şikayetçi. Dedikodular Hikmet Hoca'nın hiç bir dediğinin yapılmadığı yönünde. Parasal sorunlar da hakimmiş takımda. Ayrıca Hikmet Karaman'ın istediği transferler de yapılamıyormuş. Hikmet Hoca da istifanın eşiğindeydi geçenlerde. Taraftar hala protestoda. Geçen seneden beri en istikrarlı seyirci onlar. Hep protestodalar. Vassel'i alıp başka bir şey yapmayacaksa başkan suçlu tabi burada. Vassel'i aldık ya cevabı verilirse her isteğe o zaman sorunlar doğacaktır. Ama yine de eldeki gerçeklere bakarsak Ankaragücü'nde ilk 8'e bile oynayabilecek bir kadro var. Sakatlıktan kurtulup eski formunu yakalarsa Vassel Jaba ve Ceyhun sırtlar gibi bu takımı. Defans ve ortasahada eksikleri olsa da Ankara geçen sene zaman zaman büyüklere zor anlar yaşatabilmişti. Zate bir Anadolu takımı her maça o heyecan ve istekle çıksa ve teknik adamlar büyük takımları inceler gibi her rakibi maç öncesi analiz edebilse bence hepsi birer potansiyel Sivasspor. Ankaragücü'ne başarılar diliyoruz ve bir daha onları düşme hattına yakın görmek istemiyoruz. Vassel de umarım gollerine başlar bir an önce.

Not: Bu arada 5 kişilik defans dikkatinizi çekmiştir. Bu defans ile ligin sonu nasıl gelir bilemiyorum.

Eskişehirspor

Kaleciler

Iveşa
Kayacan Erdoğan
Atilla Koca

Defans

El Saka
Nadareviç
Luka Vucko
Veysel Sarı
Koray Arslan
Sezgin Çoşkun

Ortasaha
Doğa Kaya
Bülent Kocabey
Özgür Öçal
Alper Potuk
Murat Önür
Bülent Ertuğrul
Burak Yılmaz
Ragıp Başdağ
Adem Sarı

Forvet

Serdar Özbayraktar
Youla
Ümit Karan
Mehmet Yılmaz

Eskişehirspor Maradona ile favori takımımız. Kendilerini gidip izledik şehri de çok sevdik. Geçen sene düşmediler ve iyi de bir performans sergilediler. Halk da zaten daha kasım ayından bu takım düşmez diyebiliyordu konuşmalarımızda. Şimdi bu sene daha iyi bir kadro ile karşımızdalar. Batuhan'ı kaybettiler ama Ümit Karan geldi Hala Yıldıray söylentisi var. Ama yine de bu kadro ile ve o müthiş taraftar desteği ile yine küme düşmez ama Avrupa biraz zor gibi. Taraftarın Lovrekden kurtulması iyi olmuş. Bu kadar tribünden laf yiyen bir adam görmemiştim o maçta. Ayrıca Burak Yılmaz da bu takıma çok şey katabilir. Burak'ın yeniden parlaması için iyi bir yer burası. Yeniden bir Es Es maçına gitmeyi dört gözle bekliyoruz. Onlara da başarılar diliyoruz.

Antalyaspor

Kaleciler
Ömer Çatkıç
Fevzi Elmas
Polat Keser

Defans
Rodoslav Batak
Yalçın Ayhan
Şenol Can
Vahap Işık
Orhan Ak
Musa Nizam
Ahmet Kuru

Orta Saha
Hakan Özmert
Fatih Ceylan
Sedat Ağcay
Kerim Zengin
Volkan Altın
Korhan Öztürk
Ertğrul Aslan
Gürhan Gürsoy

Forvet
Ali Zitouni
Pini Balili
Timur Kosovalı
Serge Pacome Djiehoua

Antalya'nın ve hatta diğer yazdığım 2 takımın da kendi sitelerindeki kadroları ya da federasyon sitesindeki kadroları ya da wikipedia kadroları tutmuyor. Bu yazdıklarıma çok da güvenmeyiniz. Fenerbahçe 'nin resmi sitesinde bile oyucu kadrosu yok. Fenerbahce.com'da var. İnanılır gibi değil. İstatstik ve bilgi anlamında ne kadar zayıfız bunu anladım bu bloga başladığımdan beri. Neyse Antalya'ya gelirsek onlar da düşme korkusu yaşayan bir takımdı geçen sene ama teknik direktör Mehmet Özdilek ile yakaladıkları hava çok iyiydi. Bu sene yine Dijehoua ve baldırları en büyük silahları. Bu aralar onlarda mali bir kriz varmış. Umarım lig başlayınca bunu aşarlar. Pini Balili bence ligdeki en iyi transferlerden biri. Çok iyi olacaktır atakdaki katkısı. Gürhan ve Kerim sağ ve sol kanatta fena değiller. Bence Antalya'da iyi iş yapacaklar. Rodoslav Botak da yeni bir transfer onu da ancak izleyip görebileceğiz.

Düşe kalka bu kadroları hazırladım. İnanın en zor iş şu Türk takımları ile ilgili bilgi bulabilmek. Bu 3 takım arasında heralde en hazır Eskişehir ikincisi de Atalya'dır. Ankara'daki sorunlar onları kötü etkileyeceğe benziyor.

Marquinhos

Honved Fenerbahçe

Maçı açtığımda Fener çoktan golü bulmuş ve oyunu Zico döneminin oyununa çevirmişti bile. Saldırmayan saedece top çeviren ve top Selçuk Şahin'e geldi mi de havadan ileriye top atan bir takımdı Fener dün.

Ali Bilgin'in hala o eski heyecanını kaybetmemesi sevindiriciydi. Andre Santos'un gol atması iyiydi ama Santos maç boyunca kayıptı daha sonra. Fener'in tek iyi yanı bence Cristian'dı. Cristian'dan ben ve diğer tüm Fenerliler sanırım Appiah'ın 100.yılda Kadıköy'de oynanan Galatasaray derbisindeki ikinci goldeki gibi adamın ayağından zorla topu çalmasını ve gol hazırlamasını bekliyor. Bu biraz zor olacak gibi. Emre bunu yapıyor o ayrı. Cristian'da dün ne vardı derseniz şunlar vardı: Her pası olumlu ve çoğu topu kanatlara açar şekildeydi. Uzun ve havadan isabetli ve yine ileriye doğru top atıyordu. Arada kaleyi de deniyor. Sanırım git gide artacaktır performansı.

Biica konusu çok canımı sıktı. Sen ilk maçta 5 attığın bir takıma deplasmana gidiyorsun sonra gidip defans çizgi halindeylen daha ortasahada adamı düşürüyorsun ve kırmızı kart yiyorsun. Yahu adam o golü atsa ne olacak? Zaten 1 gol yemişsin maç 1 1 bitmiş. Bu hareketi anlamak mümkün değil. Artık ligler başladı. Takımlar oyuncularını aldı sezonları açtı. Ligler başlıyor. Artık iyi bir Avrupalı adam almak çok zor defansa. Yani ya Edu'yu bekleyecekler ya da gidip yine Brezilyalı bir defans alacaklar. Ama artık defansın aksadığını iyice gördük bu maçta.

Buradan bir lafım olacak basına. Yahu Selçuk Şahin sizin babanızın oğlu mu? Tamam Türk anladık. Yahu bir adam bu kadar bir takıma gereksiz olur ve bu kadar da eleştirilmez. Yan pas yapmaktan başka bir şey bilmeyen uyuşuk bir adama bu kadar değer veriyorsanız siz Cristian'ı 3 maçta göklere çıkarmalıydınız. Anlayamıyorum.

Diğer bir konu da Deivid. Dün de o kadar uyuşuktu ki anlatamam. Yine gamsız Deivid olarak sahadaydı. Hadi bu seferlik takımın uyuşukluğuna verelim bunu.

Marquinhos

Galatasaray-Netanya


Her maç biraz daha üzerine koyarak gidiyor Galatasaray. Tur ilk maçta kazanılmıştı. Frank Rijkaard, kadroya baktığımızda bazı isimleri görmek istiyordu. Bu belki de o isimler için son şans olacaktı, bir çoğu bu şansı güzel kullandı. İlk 6 dakika içinde 2 gol olunca, Netanyalı oyuncular, zaten turist olarak geldikleri İstanbul'da kendilerini kabusun içinde buldular. Maçı hiç izlememiş bir insan bile sabah gazateye baktığında maçın bir Aydın Yılmaz maçı olduğunu anlar. Aydın'ı o kadar çok seviyorum ki , zaman zaman onunla alakalı yorumlarımda objektif olamadığım oldu. Konya maçından sonra bir daha o çıkışı yakalayamadı Galatasaray'da. İstanbul BB'de Abdullah Avcı ile gene yükselmişti , ama geri dönüş onun için çok hayırlı olmadı. Aslında burada Aydın kadar Skibbe'nin de suçu var ama bu başka bir yazının konusu olacak. Neyse efendim, Aydın en sonunda formasının kıymetini hatırladı ve bu gün yapması gereken bütün doğruları eksiksiz yaptı. Keita'ya yaptığı orta, ve son golde topa hızlanışı Aydın'ın gerçek kalitesini gösterdi bize. Tabi arada 2 sene borcu var onu sevenlere o yüzden çok çalışması lazım. Keita ise Samiyen'deki ilk maçında buldu golü. Yok efendim Lyon'da az oynadı, az attı diyenler, bir daha gelen futbolcuları tanımadan konuşmazlar sanırım. Nonda ise , 2 sene önceki şampiyonluktaki Nonda olmaya karar vermiş gibi. Eğer bu moralle devam ederse, çok güzel ve verimli bir yedek olur. Ortasahada Barış Özbek, forma konusunda ısrarcı olacağının mesajını verdi. Ayhan, Barış bir forma için, Topal, Lindertoh ve Sarp da diğer forma için savaşacaklar bence. 2 forma için 5 , hadi diyelim Lindertoh gene sakatlandı 4 aday var. Rekabet başarıyı getirecektir. Gecenin Aydın Yılmaz kadar güzel diğer başka bir ismi ise Uğur'du. Sabrisiz bir maç izlemek ruhuma iyi geldi. Uğur da bu formayı Sabri'den söker alır bence. Arda son maça göre biraz durgundu ,zaman zaman gereksiz işler de yaptı. Ama her maç doğrusunu yapacak diye bir şart yok. Zaman zaman onun da kötü oynama hakkı var. Kewell izlemeye doyulmayan bir adam. Futbolculuğuna zaten lafım yok, ama bu forma ona çok yakışıyor. Gecenin bence tek kötü yanı defans ikilisiydi. Daha doğrusu keşke Frank Rijkaard, Servet ve Emre Güngör ikilisine şans verseydi. Bir de Serdar'ı oyuna daha erken alabilirdi. Ama o kadar çok doğru iş yapıyor ki Frank Rijkaard bunlara kafaya takmak gereksiz olur.


Sonuç olarak Galatasaray her maç biraz daha üzerine koyarak ilerliyor yolunda. İlk Tobol maçındaki oyuna 10 üzerinden 3 verirsek, bugün 10 üzerinden 5lik seviyeye çıktık. Bu gelişimin yavaş yavaş olması güven veriyor bana. Her maç üzerine koya koya gidersek böyle , güzel günler yakın. Tabi daha hiç resmi maçlarda bize rakip olacak bir takım ile oynamadık. Hafta sonu maç eğer 21:00 ya da 21:30 gibi normal bir saatte oynansaydı , iyi bir sınav olacaktı bizim için. Ama federasyon hangi akla hizmet böyle bir rezilliğe imza attı merak ediyorum. Neyse efendim güzel günler yakın. Sevgiler saygılar.


Maradona

6 Ağustos 2009 Perşembe

Turkcell Super Lig İncelemeleri (8) İstanbul BB & Ankaraspor

Teknik Direktör: Abdullah Avcı


KALECİ


Kenan Hasagiç

Mehmet Ali Tunç

Behram Zülaloğlu

Oğuzhan Bahadır


DEFANS

Gökhan Süzen

Marcus Barbosa

Marcin Kus

Mahmut Tekdemir*

Metin Depe

Ekrem Ekşioğlu

Rızvan Şahin

Marcus Vinicius Cesario

Can Arat


ORTASAHA

Kanfory Sylla

Zeki Korkmaz

Serhat Gülpınar

Efe İnanç

Okan Buruk

Emmanuel Nsumbu


FORVET

Herve Tum

Ali Güzeldal

İbrahim Akın

İskender Alın

Gökhan Kaba

Alper Aydın (Bebbe)

Taner Gülleri


İstanbul BB, 2 sezondur büyüklerin belalısı bir takım olmaktan öteye gidemedi. Gerek taraftarı olmaması, gerekse belediye takımı olmasından dolayı kendilerine olan antipatim her ne kadar yüksekse de, ligimizin en zeki ve en gelecek vaad eden hocası Abdullah Avcı'nın varlığı bütün olumsuzlukları silip atıyor sanki. Bu takımı değil maça motive etmek, idmana çıkarmak bile zor iş bence. Her hafta deplasmanda oynasalar en azından rakip takımın taraftarını görecekler de sevinecekler. Ama o boş tribünlere oynamak hiç keyifli olmasa gerek. Abdullah Hoca'yı katıldığı bir iki programda dinledim, onun da Olimpiyat Stad'ında oynamak için haklı sebepleri var. Ama sanki şehrin içine sokulsalar biraz daha başarılı olabilirler. Bu sene hoş transferler yaptılar. Taner Gülleri, Herve Tum, Nsumbu, Silla ve Can Arat gibi isimlerle kuvvetli bir kadro oluşturdular. Bakınca kağıt üzerinde bu takım düşme korkusu yaşamaz ve ligi rahatlıkla ilk 8 de bitirir diyorsunuz ama gerçek dünyada nasıl olur bilmiyorum. Abdullah Avcı hedeflerini Avrupa bileti olarak açıklamış. Umarım 3 büyüklerin belalısı olmaktan fazlasını yapabilirler.


ANKARASPOR

Teknik Direktör: Jürgen Röber


Kaleciler

Evren Özyiğit

Gökhan Tokgöz

Stefan Senecky


Defans

Eric Brabeg

Özgür Çek

Muhammet Hanifi Yoldaş

Ediz Bahtiyaroğlu

Ömer Aysan Bariş

Baki Mercimek

Uğur Demirkol


Ortasaha

Aydın Karabulut

Umut Sözen

Hürriyet Güçer

Bülent Bölükbaşı

Adem Koçak

Bilal Kısa

Theo Lewis Weeks


Forvet


Neca

Madiou Konate

Mehmet Çakır

Mehmet Özdemir

Murat Tosun

İlhan Parlak



Hocaları Jurgen Röber, Almanya Ligi'nin tecrübeli hocalarından birisiymiş. Kendisi Herta Berlin de lig 3.lüğü yakalayarak kariyerinde zirve yapmış. En son olarak da Rusya Liginde Satrun takımını çalıştırmış. Ankaraspor'u sevmek, desteklemek için, ya da onlar hakkında iyi dileklerde bulunmak için bir neden düşünüyorum, bulamıyorum. Aykut Kocaman ve Özer de ayrıldıktan sonra , tek dileğim küme düşmeleri ve Melih Gökçek ile muşmula suratlı oğlunu futbol sahalarında daha az görmek. Ankaraspor sürekli birleşecek söylentileri ile sezonu bitirmişti, beklenen birleşmeler gerçekleşmedi. Defanslarına bakıyorum, Ediz ,Uğur ve biraz da Hanefi dışında düzgün bir oyuncuları yok. Orta sahada Bilal ve Theo fena değil, Aydın ise Umut vaad eden yenetek. Forvette ise tek merak ettiğim şey İlhan Parlak acaba forma giyecek mi, giyerse beklenen patlamayı gerçekleştirecek mi? Ankarasporlu futbolcuları tenzih ediyorum, ama ligden düşmelerini canı yürekten istiyorum.

Maradona

Turkcell Super Lig İncelemeleri(7) Kayserispor & Gaziantepspor

Teknik Direktör: Tolunay Kafkas


KALECİ

Souleymanou HAMIDOU

Yusuf SOYSAL

Gökhan DEĞİRMENCİ


DEFANS

Ali TURAN

Aydın TOSCALI

Delio Cesar TOLEDO RODAS

Durmuş BAYRAM

Eren GÜNGÖR

Bayram ÇETİN

Serdar KESİMAL


ORTASAHA

Alioum SAIDOU

Salomon OLEMBE

Umut KOÇİN

Bilal Aziz ÖZER

Abdullah DURAK

Savaş YILMAZ

Furkan ÖZÇAL

Armağan KUŞ

Gökhan EMRECİKSİN

Hakan ASLANTAŞ

Merter YÜCE

Emrah BAYRAM


FORVET

Mehmet Eren BOYRAZ

Franco Dario CANGELE

James TORISI

Ömer ŞİŞMANOĞLU

Yaser HACIMUSTAFAOĞLU


Kayserispor

Geçen sezon 38 gol attı Kayserispor, küme düşen Kocaeli ise ,47 gol atmış, öte yandan 26 gol yiyerek ligin en az gol yiyen takımı olmuşlardı. Şimdi kadroya bakınca gene böyle bir tablonun oluşması çok olası. Forvet hattına James Troisi gibi bir takviye yaptılar ama Turgay Bahadır ile sözleşme yenilemeyerek bence eldeki bir değeri kaybettiler. Tolunay Kafkas bu takımı Ertuğrul Sağlam'dan devraldı. Ertuğrul Hoca çıtayı yüksek bir yere koymuştu, Tolunay Kafkas o başarıyı aşamadı hala. Ama bu sezon takımdaki Ertuğrul Sağlam etkisi , Mehmet Topuz'un da gidişi ile tamamen silindi ve bu takım tam bir Tolunay Kafkas takımı oldu. Defansları ve orta alanları fena değil, hatta çoğu takımdan iyi. Ama topu ileri taşımakta zorlanıyorlardı geçen sezon. Bu sene tek forvetli , ama atağa daha çok destek veren bir orta saha ile gol arayan Kayserispor düşünüyorum ben. Merter ,Gökhan Değirmenci, Gökhan Emreciksin ve gurbetci Ömer öne çıkan transferleri. Bu sezon onların da bir şeyler yapmaları , en azından geçen sezonun son 6 7 haftasında olduğu gibi amaçsız olmamaları gerekiyor. Bakalım bunu başarabilecekler mi ?

GAZİANTEPSPOR


KALECİ


Murat ŞAHİN

Mahmut BEZGİN

Cuma BEZGİN

Recep Biler


DEFANS


Armand DEUMİ

Júlio César Santos Correia

Erkan SEKMAN

Ivan De SOUZA

Caner Bulut

Sezer Sezgin

Julio Cesar

Serdar Kurtuluş


ORTASAHA


Cristian Rodrigo ZURİTA

Hakan BAYRAKTAR

Rodrigo TABATA

Erman ÖZGÜR

İbrahim Ferdi ÇOŞKUN

Olcan ADIN

Murat CEYLAN

Mehmet YOZGATLI

Gökhan Öztürk


Forvet


Ahmet Arı

André Roberto Soares da Silva (BETO)

Gökhan Ünver

Ertan Koç

Ümit Tütünci


Çoğu anadolu takımının aksine, yeni sezona başlayacakları hocaya takımı emanet etmek için, sezon sonunu beklemediler. Jose Cucerio'yu geçen sezon getirerek, bu seneden en az 6 7 lig haftası kazandılar. Jose Cucerio Porto gibi bir takımı şampiyon yapmış deneyimli bir hoca. Geçen sene takımı gördü, ona göre transferler yaptı, kalacak gidecek oyunculara karar verdi. Herkes transfer sezonun gözdesi olacağını tahmin ederken Tabata da takımda kaldı. Bugün Batuhan Antep'e gitmeyeceğini ilan ederek bizi biraz üzdü, ama o başka bir konu Antep'te de orta saha göze batıyor. Özellikle geçen seneki oyuncuların üzerine ben Gökhan Öztürk ve İbrahim Ferdi Çoşkun'a dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Beto ligde izlemekten en az zevk aldığım forvetlerden. Ama Ümit Tütünci ile Ahmet Arı bu sene Beto'ya güzel alternatifler olabilirler. Bu sene hem başkanları hem de kadroları iddiali. Ligin güzelleşmesine katkı yapacakları kesin. Yolları açık olsun.

Maradona


Turkcell Super Lig İncelemeleri(6) Bursaspor

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

KALECİ


Yavuz ÖZKAN

Dimitar IVANKOV

Ceyhun DEMİRCAN *


DEFANS


Ömer ERDOĞAN

Yenal TUNCER

Serdar AZİZ *

İbrahim ÖZTÜRK

Ali TANDOĞAN

Ayhan Tuna ÜZÜMCÜ

Ramazan SAL

Tomas Zapotocny


ORTASAHA


Volkan ŞEN

Mustafa KEÇELİ

Veli ACAR

Bekir Ozan HAS

Eren ALBAYRAK *

Stelian Giani KIRITA

Kemal ASLAN

Ozan İPEK

Pablo Martin BATALLA

Hüseyin ÇİMŞİR

İvan ERGİC

FORVET


Halil ZEYBEK

Sercan YILDIRIM *

Muhammet DEMİR *

Gökhan GÜLEÇ

Shin Young ROK

Turgay BAHADIR

Jose Mouro Junior TADEU



Bir Galatasaraylı futbol sever olarak, Galatasaray'dan sonra beni en çok heyecanlandıran takım Bursaspor. Şu kadroya bakıyorum , nazarım deyecek diye korkuyorum. Geçen sene Ertuğrul Sağlam ile birlikte çok büyük bir çıkış yakaladılar, belki de o çıkışın meyvesi olan Avrupa biletini de yakalayabileceklerdi, ama hem son haftalarda Sercan'ın gittiği Milli turnuva, hem de Trabzon'da yedikleri şanssız gol onları bu mutluluktan etti, ama bu sene Bursaspor'u sanırım güzel günler bekliyor. Ateşli taraftar, iyi yönetim, olabilecek en iyi hoca ile birlikte Bursaspor bu lige renk katmaya geliyor.


Kaleci İvankov için fazla şey söylemeye gerek yok. Çok az kötü maç oynayan ve sezonda en az 2 3 maçı tek başına alan bir kaleci. Önünde Ömer ve Zapo olacak gibi bu sene. Ömer hem yaşının ilerlemesi ile birlikte daha olgun bir oyuncu oldu, hem de tecrübelendi, o Galatasaray'daki Ömer'in üzerine çok şeyler koydu. Sağ bek Ali ile Tuna'dan birisi olur solda ise Mustafa Keçili var. Tek sıkıntı sol bek gibi duruyor ama Ertuğrul Sağlam oraya bir çözüm ya da bir transfer bulur gibi geliyor bana. İvan Ergiç, Batalla ve Hüseyin transferleri ile orta saha güçlendi bu sene Bursa'da. Volkan Şen, Ozan İpek ve Kirita gibi eski oyuncular da düşünülünce her maça ve taktiğe uygun bir ortasaha görüyoruz. İleride ise Sercan'ı tutarak büyük iş yaptılar. Ayrıca yeni transfer Turgay izlediğim 3 hazırlık maçında da iyi performans gösterdi. Shin ise geçen sezonun sonuna doğru kalitesini göstermeye başlamıştı zaten. Çok fazla iyi dileklerde bulunmak , nazar deydirmek istemiyorum, ama bu takım bu sene , ya kupa yolu ile, ya da lig, bir şekilde avrupa biletini cebine koyacak bence. Ayrıca en zorlu deplasmanlardan biriydiler zaten, bu sene iyice zor olacak Bursa'dan çıkmak her takım için.

Maradona

Turkcell SuperLig İncelemeleri (5) Galatasaray

Teknik Direktör: Frank Rijkaard


KALECİLER

1 Aykut ERÇETİN

25 Leo FRANCO

54 Orkun USAK

DEFANS

2 Emre GÜNGÖR

3 Uğur UÇAR

5 Gökhan ZAN

21 Emre AŞIK

22 Hakan BALTA

23 Serkan KURTULUŞ

28 Semih KAYA

60 Alparslan ERDEM

74 Volkan YAMAN

76 Servet ÇETİN

80 Murat AKÇA

ORTA SAHA

6 Tobias LINDEROTH

7 Aydın YILMAZ

8 Barış ÖZBEK

9 Elano BLUMER

10 Arda TURAN

11 Abdul Kader KEITA

14 Mehmet TOPAL

16 Mustafa SARP

18 Ayhan AKMAN

19 Harry KEWELL

39 Serdar EYLİK

55 Sabri SARIOĞLU

87 Mehmet GÜVEN


FORVET

15 Milan BAROS

17 Yaser YILDIZ

20 Shabani NONDA

61 Serkan ÇALIK

83 Erhan ŞENTÜRK


Galatasaray sezonu erken açtığı için buna benzer yazıları daha önce de koymuştuk aslında, ama son bir kez toparlamakta fayda var. Geçen sene yapılmış birçok idari hatadan ders alınmış olacak ki, hem futbolcular hem de yönetim bu sene daha doğru işler yapıyor. Adnan Sezgin ortalarda gözükmüyor, Haldun Üstünel ,aldığı eğitime ve vizyonuna yakışan bir idarecilik örneği gösteriyor ve içinden geldiği tribünleri çok mutlu ediyor. Frank Rijkaard ile yola çıkıyor Galatasaray. Bütün transferler bir yana Frank Rijkaard Galatasaray'ın en doğru hamlesi bence. Tabi her şey hocayı getirmekle bitmiyor, bir de sabır etmek lazım. Nasıl ki Fatih Terim'e ilk sezonunda sabredildi ve 4 sene sonunda gelinen nokta belli, aynı kredi Frank Rijkaard ve ekibine de verilmeli.


Kaleci ve Defans


Günümüz futbolunda başarılı olmak isteyen takımlarda ilk kural bence geri 3lünün çok iyi olması, yani kaleci ve göbekteki iki oyuncunun çok iyi olması. Popescu-Bülent, Uche Högh, Zago Ronaldo,Song Thomas, Edu Lugano, tandemleri bir çırpıda ligimize son yıllarda imza atmış tandemlerden aklıma gelenler. Bunlara bakınca açıkçası Gökhan ve Servet biraz soru işareti oluyor. Aslında Servet'ten yana aklımda en ufak bir soru işareti yok , ama Gökhan ve sakarlıkları bakalım bize neler yaşatacak. Eğer ki transfer yapılmazsa ki, Haldun Üstünel bir transfer daha olabilir dedi, bu ikili ile özellikle büyük maçlarda büyük sıkıntılar yaşanabilir. Ayrıca sürekli olarak “Milli Takım'ın” müdafası Galatasaray'da diyorlar, ama ben bir teknik direktör olsam, ve milli takımdan defans ,orta saha ve forvet blogundan birisini takımıma almak gibi bir imkanım olsa en son tercihim müdafa hattı olur. Transfer yapılmazsa benim öngörüm 5 6 maç sonunda Emre Güngör'ün formayı Zan'dan alacağı yönünde. Kalecimiz ise bence geçen seneye göre daha iyi. Leo Franco her ne kadar Atletico Madrid gibi üst düzey sayılcak bir takımdan da gelse, Şampiyonluğu ilk kez Galatasaray'da yaşaması kuvvetle muhtemel ve bu yüzden o da değişik bir motivasyon ile oynayacaktır. Sağ bek Sabri, Frank Rijkaard'ın gelişi ile biraz bir kıpırdandı ama onu affetmek için çok erken, umarım Uğur formayı giyer. Hakan Balta ise, Arda gibi bir kanat oyuncusunun arkasında olabilecek en iyi oyunculardan birisi bence. Çünkü haklı olarak Arda enerjisinin büyük kısmını hucum etmek için kullanıyor ve Hakan da zaman zaman 2 kişilik müdafa yapmak zorunda kalıyor.


Orta Saha


Frank Rijkaard taktiğini değiştirir mi bilmiyorum ama , şu mevcut kadroya baktığımda hem 4 3 3 hemde 4 2 3 1 e çok uygun ortasaha görüyorum. Özellikle 4 2 3 1 de , daha başarılı olabiliriz gibi geliyor bana. Tabi ki Frank Rijkaard'ın olduğu yerde taktik vermek , bana düşmez. Olası 4 3 3'e devam kararında ise özellikle Elano'nun gelişi işlerin rayına oturma hızını çabuklaştıracaktır. Kanatlarda, Arda Keita,Kewell gibi tecrübeli isimlerin yanısıra, Aydın ve Serdar gibi oyuncuların varlığı da kadro zenginliği açısından önemli. 34 lig maçı, en az 6 kupa maçı ve 6 Avrupa Ligi maçı üzerine,gruptan çıkarsak bir 6 maç daha oynarsak bu takım bu sezın 50'den fazla maç yapacak. Bazen bakıyorum, herkes kimin yedek kalacağını konuşuyor bu takımda. Ama gerçekten işler yolunda gider ve Galatasaray her 3 kupada iddasını sürdürürse, bence kimse yedek kalmayacak. Fatih Terimli Uefa Kupası serüveninde 15 16 kişilik bir ekip, değişirek oynuyordu, şimdi takım böyle bir kadro derinliğine sahip, özellike de orta sahada.

Forvet

Kağıt üzerinde baktığımızda Forvet eksikliği dikkat çekiyor. Çıkan haberler iyice itibar edilmez bir hal aldı, ama kimilerine göre de gelecek son transfer forvet olacak. Ben elde Necati gibi bir oyuncu varken, mutluluğu uzaklarda aramanın saçma olduğuna inanıyorum. Bu saçma küslük, ya da sorun ortadan kaldırılsın. Bu Necati Ateş, bu teknik kadronun hazırlayacağı bir idman programı sayesinde bu takımı 1 ay içinde yakalar ve çok güzel yedek olur bence. Tabi gerçeklere dönecek olursak, takımın Baros'u korumaya alması şart. Allah korusun, uzun süreli bir sakatlıkta, ya genç bir yetenek kazanırız, ya da bir oyuncumuzdan forvet icat ederiz. Aslında gençlerden Özgürcan da iyi bir yedek olabilirdi bence ama o da özellikle Galatasara'da hiç şans bulamadı neredeyse. Forvet hattı Kral Baros ve Marquinhos'un sevgilisi Nonda'nın varlığına rağmen takımın en zayıf yeri.


Sonuç olarak, Galatasaray taraftarına umut veren bir kadro ile sezonu açıyor. Eğer beklenti güzel futbol ise, bu takım ve sistem ile , güzel futbol beklentisi karşılanabilir. Ama eğer tek başarı kriteri şampiyonluksa , şampiyonluk yaşanmayabilir. Bunda hem diğer takımların hocalarının Mustafa Denizli ve Daum olmasının etkisi var, hem de yepyeni bir sistem ile yola çıkmanın verdiği bir dezavantaj. İşler iyi giderse , planlar tutarsa, bu takım gelecek güzel senelerin temelini atabilir. Ama

Zico'nun ikinci olduğu sezon yapılan acımasız eleştirilerden kaçınmak lazım. Ki bence o Fenerbahçe o sene şampiyon olan Galatasaray'dan çok daha başarılıydı. Aynısı bizim de başımaza gelebilir bu sene. Avrupa Ligi'nde çeyrek ya da yarı finali görebiliriz ama ligde ikincilikle yetinmemiz gerekebilir.

Maradona

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Turkcell Super Lig İncelemeleri (4)

FENERBAHCE

Kaleciler

Volkan Demirel
Volkan Babacan
Mert Günok

Defans

Roberto Carlos
Eduardo Luis De Souza
Gökhan Gönül
Fabio Bilica
Önder Turacı
Bekir İrtegün
Gökçek Vederson
Ali Bilgin

Ortasaha

Alex De Souza
Deivid De Souza
Crisitan Baroni
Dos Santos
Abdulkadir Kayalı
Mehmet Topuz
Özer Hurmacı
Selçuk Şahin
Deniz Barış
Emre Belözoğlu
Uğur Boral
Colin Kazım Richards

Forvet

Semih Şentürk
Daniel Guiza
Furkan Aydın

İşe kaleden başlarsak, Volkan kendisine çok pozisyon gelen maçlarda iyi ama ısınamadığı maçlarda da kötü olmaya devam edecektir. Volkan Babacan’ın yediği gol sayısı çok az olmasına rağmen Beşiktaş kupa maçında güven sarsmadı da değil. Mert kardeşimiz hakkında ise bilgimiz yok. Daha izleyemedik.

Defansta sağ kanatta bir problem yok. Gökhan ve onun yedeği Ali Bilgin ve zaman zaman da Önder gayet iyiler. Ama sol kanatta Carlos’un yedeği artık Carlos’tan iyi sanırım. Bu son maçta bunu gördük. Wederson o bölgede iyi oynadı.Ha bir de zorlarsak Dos Santos da o bölgede oynayabiliyor. Defansın ortası ise problemli. Önder ve Bilica bana Servet Luciano ikilisini hatırlatıyor. Arkaya atılan toplarda Shevchenko faciası yaşayan Servet gibi dökülebilir bu ikili. Ama Edu koşulara başladı. Ekimde sahalara dönbebileceği söyleniyor. Bakalım yönetim ekimi bekleyecek mi? Burada Bekir’i izleme şansımız olamadı. Honved maçında belki dener onu Daum.

Ortasahası Fener’in en iyi yeri şu an. Defans önü artık büyük ihtimal Emre Crsitian olacak. Burada Cristian’ın rakibini öpmesi lazım ki başkan yalan söylemiş olmasın. Yoksa Emre onu da öper gibi. Oraya alınan genç yetenek Abdulkadir var. Keşke onu da kullanarak bir 3lü ortasaha denese Daum bir kere. Onların yedekleri de işte gördük ki Fener’i anca 4üncü yapabiliyorlar. Kanatlar ise en verimli alanı takımın. Topuz, Özer, Dos Santos, Kazım, Deivid, ve hatta Uğur iyi adamlar. Bu sene Tuncay’ı aramayız gibi. Alex de Souza yine kaptanı takımın. 10 golü geçecektir. 10 asisti de geçer. Bize de bu yeter.

Forvet hattı ise Semih Guiza ve Furkan’dan oluşuyor. Furkan’ın kadroya girmesi bir hayli zor. Furkan ile Bekir sanki yeni Can ve yeni İlhanlar. Semih ile bir 11 düşünüyor mu acaba Daum? Eğer düşünmüyorsa sezon ortası gitsin Semih gol atabileceği yerlere. Furkan ise geçen sene Sakarya’dan alınan bir genç. Kendisi gösterse sanki bir şeyler başaracak ama bu gerçekten çok zor.

Fener şampiyonluğa oynar. Ama senelerdir süre gelen tek forvet mantığı ile her takıma oynarsa bu yine zor olur. Şu Edu’nun durumu belli olmalı artık. Bu kadar mı zor bir muayene anlamış değilim. Bu iki sorunu atlatırsa Fener son haftaya kadar kovalar şampiyonluğu. Avrupa mı? Daum o konuyu çoktan kapattı.


Marquinhos

Turkcell Super Lig İncelemeleri (3)

TRABZONSPOR

Teknik Direktor: Hugo Broos


Kaleci

Onur Recep Kıvrak

Tolga Zengin *

Tony Sylva


Defans


Ceyhun Gülselam

Egemen Korkmaz

Hrvoje Cale

Remzi Giray Kaçar

Rigobert Song Bahanag

Ferhat Öztorun

Tayfun Cora *

Mustafa Yumlu


Ortasaha


Razundara Tjikuzu

Alan Carlos Gomes da Costa (Alanzinho)

Barış Memiş *

Engin Baytar

Gustavo Colman

Selçuk İnan

Serkan Balcı

İbrahima Yattara



Forvet


Umut Bulut

Zafer Yelen

Gökhan Ünal

Göksu ALHAS*



Geçen sezon 25 transfer ve Ersun Yanal ile sezona başlayan Trabzonspor, bu sene daha az transfer ve Hugo Broos ile başlıyor sezona. Broos'tan önce daha farklı bir çok teknik adamın adı anıldığı için Broos sanki kimseyle anlaşılamadı, mecburen getirildi gibi bir algıyla geldi Türkiye'ye. Hatta kimilerine göre Şenol Güneş'in sözleşmesi bitene kadar idare etmek için getirildi göreve diye söylendi. Ama aradan neredeyse 1 ay geçti, ve sular duruldu. Medyanın yakın takibi de azalınca Trabzonspor kendi kabuğuna çekildi. Takip ettiğim kadarı ile güzel bir kamp geçirdiler. Birkaç hazırlık maçlarını izledim. Gol bölgesinde biraz etkisizler ama özellikle orta sahaları geçen seneye göre çok iyi. Aslında geçen sene de ilk 11'leri fena değildi. Ama oyuna sonradan girip, B planı için kullanılacak oyuncu sayısı azdı. Bu sene Engin Baytar, Tjikuzu ve Zafer Yelen gibi transfer ile kadro genişledi. Tabi çok iddalı yıldız transferleri olmadı ama bence zaten ihtiyacları da yoktu. Ligin tartışmasız en yetenekli oyuncularından olan Yattara bu sene futbol oynamak isterse zaten “Yıldız” oyuncuları var. Bir de geçen sezonun ikinci yarısında gelen Alanzinho zaten güzel bir ritim yakalamıştı. Defansa ise Ferhat Öztorun transfer edildi. Cale geçen sene her ne kadar iyi oynasada, kanat bindirmelerine fazla katılmıyordu. Ferhat ise defansif özelliklerinin yanında atağa da yardım eden bir oyuncu. Ayrıca Broos Song'un takımda kalmasını ısrarla istedi. Eğer yönetim de Song konusunda çok sert davranmazsa Song gene faydalı olur Trabzonspor için. Şu mevcut kadroya bakıldığında eksik olan mevki forvet hattı. Eğer takım tek forvet oynarsa bu sorun olmaz. 5 li ortasaha , daha 4 4 1 1 gibi bir dizilişle forvet eksikliği kapatılabilir.Ama klasik 4 4 2 düşünülecekse bu biraz zor olur. Yönetimin tek hatası bence Fatih Tekke'yi almamak oldu. Fatih Tekke'li Trabzonspor ile Tekkesiz Trabzonspor arasında , hamsili pilav ile normal pilav arasındaki kadar fark var. Yönetim geçen sene beklentileri yükseltmemek için hedeflerini Avrupa Kupaları olarak göstermişlerdi. Bu sene biraz yüksekten uçuyorlar. Belki mevkileri gereği bir daha hedefimiz 3.lük ya da 2. lik diyemiyorlar. Ama açık konuşmak gerekirse Trabzonspor için en iyi netice 2.lik olur. Eğer Tekke gelmiş olsa Şampiyonluk için daha iddalı olurlardı. Bu sene sanırım Göhkan ve Umut'un kaçırdığı her golde Tekke'nin kulakları çınlayacak. Fikstürde ilk hafta Sivas ile oynayacaklar. İlk 5 hafta puan kaybını en alçak seviyede tutmaları şart. Takımın geçen seneden gelen bir öz güveni var , ama bunun üzerine koymaya ihtiyacları var. Trabzonspor taraftarlarını tatmin eder mi bilmiyorum, ama bu sene Trabzonspor gene yukarılarda olacak. En azından 20. haftada 9. sırada ,amaçsız bir takım izlemeyecekler. Rakipleri kuvvetli, ama kendileri de iyi takım kurdu. Yolları açık, kolbastıları daim olsun.

Maradona

Turkcell Super Lig İncelemeleri (2)

SİVASSPOR
Teknik Direktör: Bülent Uygun


KALECİ
MICHAEL PETKOVIC
AKIN VARDAR
Alişan Şeker

DEFANS
ABBURRAHMAN DERELİ
HAYRETTİN YERLİKAYA
MUHAMMET ÇAĞLAR
YASİN ÇAKMAK
SEDAT BAYRAK
MURAT SÖZGELMEZ
UĞUR KAVUK
PİERRE EMANUEL MBEMBA
FERHAT BIKMAZ


ORTASAHA
ERMAN KILIÇ
FARUK BAYAR
İBRAHİM DAĞAŞAN
MUSA AYDIN
MURAT ERDOĞAN
SEZER BADUR
ONUR TUNCER
CİHAN YILMAZ


FORVET
AKEEM ORİYOMİ AGBETU
YANNİCK ETİENNE STANİSLAS KAMANAN
ERSEN MARTİN
MEHMET YILDIZ
İBRAHİM ÜLÜM


Sivasspor iki üç senedir çok şaşırtıyor herkesleri. Anadolu’dan bir şampiyon çıkartma yolunda çok önemli adımlar attılar fakat şampiyon olamadılar. Nedeni ise lige erken başlamaları olabilir ya da kadronun derinliği olabilir. Derinliği yoktu Sivas kadrosunun kabul. Ama yine de çok iyi geldiler buralara.

Sivas’ı iki maçta izledik. Hazırlık maçlarını hep zor takımlarla yaptılar. Onları tam anlamıyla izleyemedik. Acaba bunlar hata mıydı? Fenerbahçe mesela 3.ligden takımlarla başladı oynamaya en sonunda da birinci ligin alt sınıf takımlarıyla oynadı. En büyük takım Hoffenheim’dı. Yavaş yavaş vites yükseltmek acaba Sivas’a daha mı iyi gelirdi?

Neyse bu hazırlık maçlarının sonunda Sivas Anderlecht ile şanssız iki maç oynadı. İlk maçta 5 yedi. İkinci maçta bence çok iyi oynadı ve 3 attı. Demek ki Sivas hala gücü yerinde bir takım. En azından bu son maç bana onların hala ilk 5’e girebileceğini garantiledi. Seyircisi ise 5 yiyen takımı yalnız bırakmayarak Sivas’ın yavaş yavaş bir şehir takımı olduğunu da gösterdi.

Şimdi kadroya bakarsak Petkoviç ve özellikle dün oynayan kaleci bu işi götürür gibi. Hatta Petkoviç Belçika'daki performansıyla yerini dünkü gence bırakabilir. Defans hattı ise bence en önemli yeri Sivas’ın.Tamam Bilica gitti ama Yasin geldi. Yine sürpriz bir defans aldılar Mbemba diye. Eğer o da iyi çıkarsa yanına bir de Abdurrahman koyarsak işler iyi gibi defansta. Özellikle dün neredeyse bütün taşları ile oynadı takımın defansta Bülent Uygun ama iyi bir performans sergilediler. Sanırım defans yine az gol yer ligimizde.

Sivas’ın en kötü yanı ortasahası. Geçen sene zaten yoktu. Bu sene ise pas yapmak ister gibi bir havsı olsa da Bülent Hoca’nın,alınan Ersen Martin ile yine ileriye ve havadan oynanacağını anlayabiliyoruz. Özellikle Mehmet Yıldız dönerse ki dönecek , geçen seneki sisteme ani bir dönüş yapılır. Orta sahada dün Cihan iyi bir performans gösterdi. Musa da öyle. Kanatları Uğur Boral gibi hatta biraz daha iyi kullanabilen bir oyuncu.Sezer İbrhim ve Murat Erdoğan da iyi adamlar fakat bu ortasaha ile geçen seneki mantelite değişmez. Yine az pasla direk ileri oynanır gibi.

İleriye bakıyorum Agbetu’yu görüyorum. İnanılmaz hızlı. 4 3 3’ün kanadı gibi kullanılırsa çok iyi iş yapar. E Kamanan bu sene daha iyi gözüküyor. Mehmet Yıldız keza hepimizin bildiği gibi en az 10 golü olan biri. Ersen az da olsa İspanya deneyimi yaşadı ve bence dünkü performansını devam ettirirse çok iyi işler yapar.

Özet olarak ortalaması vasatı geçen bir kadro var. Ama defans ve forvet hattı vasatın çok üzerinde. Defans ve forvet hattı bu sene Sivas’a yeniden bir ilk 5 ve Avrupa fırsatı yaratır. Fakat bu ortasaha ile yine geçen seneki oyun oynanacaksa ki öyle gözüküyor , Sivas şampiyonluğa yine oynayamaz. Oynar ama son 4 5 hafta bırakmak zorunda kalır.

Defansa ve forvete 10 üzerinden 6 verirsek ortasaha 4 alır gibi.


Marquinhos

4 Ağustos 2009 Salı

Ve Edu Sahada!


Edu pis pis gülüyor sanırım.



Fenerbahçe'de gönderilecek mi yerine biri alınacak mı diye tartışılan Edu düz koşulara başladı. Bu gelişmeyi heyecanla ve mutlulukla bildiriyorum. Umarım Edu gönderilmez. Appiah'a aynı haksızlığı yapıp neler çektik biliyoruz. Umarım takımla da çalışmaya en kısa zamanda başlar Edu Dracena.

Peki şimdi Edu dönerse diye yabancıları bir sayalım: edu carlos santos bilica cristian deivid alex ve guiza. Eder 8 tane. İki yedek kim olur? Deivid olur , bir de Cristian olursa şaşırmam! Ha Edu şu savunmayı biraz olsun toparlar mı? Toparlar.En azından Fener'in iki tane yedeği olur defansın göbeğine.
Marquinhos

He's West Ham Till He Dies


West Ham United formalarını hasta West Ham'lı aktör Ray Winstone ile tanıtmış. İyi fikir aslında. Bizde de uygulansa fena olmazdı.

Turkcell Super Lig İncelemeleri (1)

Geçen sene blogu sezonun ikinci yarısında açtığımız için, zaman zaman aklımızdakileri kopukluk olmasın diye tam yansıtamadık. Ama Kornerolmasılazım ekibi olarak, bu sene özellikle Turkcell Süper Lig ve takımlarımızın Avrupa serüvenlerini yakından aktaracağız size. Bunun ilk adımı olarak Lig başlamadan bütün takımlara biraz daha yakından bakacağız. Bunu yaparken geçen yılki lig sıralamasını esas alarak yola çıkacağız. Umarız lig başlamadan bazı meraklarınıza cevap verebiliriz.

Not: Takımlarımızın bir kısmı ve federasyon sitelerini tam olarak güncellemediği için, bazı ufak yanlışlıklar olabilir,biz olmaması için elimizden geldiğince titiz bir çalışma yaptık

Beşiktaş

Teknik Direktör: Mustafa Denizli


Kaleci

Rüştü Reçber

Hakan Arıkan

Korcan Çelikay


Defans


İbrahim Toraman

İbrahim Üzülmez

Rıdvan Şimşek

Erhan Güven

Matteo Ferrari

İsmail Köybaşı

Tomas Sivok


Ortasaha

Erkan Zengin

Uğur İnceman

Matias Emilio Delgado

Rodrigo Alvaro Tello

Yusuf Şimşek

Fabian Ernst

Michael Fink

Necip Uysal *

Ekrem Dağ

Serdar Özkan


Nihat Kahveci

Mert Nobre

Deivson Rogerio Da Silva

Filip Holosko


Beşiktaş'ın kadrosuna baktığımız zaman dikkatimi çeken en büyük eksiklik, defans bloğunda. Gerçi bu sadece bu senenin sorunu değil, Beşiktaş birkaç sezondur üst düzey bir savunma kuramadı. Geçen sene biraz başarılılardı bu konuda ama hem yabancı engeline takılan Zapo, hem de sözleşmesi yenilenmeyen Gökhan takımdan ayrılınca , kadroda 3 gerçek Erhan ile birlikte 4 stoper adayı gözüküyor. Şampiyonlar Ligi, Süper Lig, ve Fortis kupasında en az 44 maç yapması garanti olan Beşiktaş ki bu sayı rahatlıkla 50 55 olabilir, 3 stoperle sezona devam etme kararı alırsa, geçen sene Galatasaray'ın yaşadığı sorunlara benzer sorunlar yaşayabilir. Ayrıca İsmail ve Rıdvan transferleri çok isabetli olmuş olsalar da, bu oyuncuların Şampiyonlar Ligi maçlarında nasıl bir performans ortaya koyacağı soru işareti. Hepimizi şaşırtıp çok başarılı da olabilirler ama başarısızlıklarında acımasız olmamak lazım. Geçen seneye göre biraz daha sert bir ortasahası var Beşiktaş'ın. Cisse Fink değişikliği takımı defansif anlamda güçlendirdi. Ama atak anlamında neler getirecek bilmiyorum. Eğer takım 4 3 3 oynamaya devam edecekse, orta alandaki 3. oyuncu konusunda da sıkıntı var. Tello serbest ya da ileri 3'lünün solunda oynarken daha başarılı oluyor. Yusuf ise her maç 90 dakikayı çıkaramayacak gibi. Ayrıca bu sene kadorda Beşiktaş paf takımından Necip Uysal var. Necip ön liberoda çok etkili bir oyuncu. Bu kadro içinde yer bulması mevkisinde oynayan oyuncuların kalitesi göz önüne alındığında zor. Ama belki Fortis maçlarında şans bulur ve biraz tecrübelenir. İleri üçlü için ise Nihat Holosko Nobre ve Bobo, dönüşümlü olarak değerlendirilicek sanırım. Formda bir Nihat Beşiktaş'a sezonda tek başına en az 3 4 maç kazandırır. Ama Bobo'nun psikolojisi düzelmez ise sezonu kulübede geçirir. Takım olarak ise Beşiktaş'ın rakiplerine göre en büyük artısı gene Mustafa Denizli. Mustafa Hoca şampiyonluk yolunu açıkcası Daum dahil ligdeki hocalardan daha iyi biliyor. Ama Mustafa Denizli'nin bir de kendini Şampiyonlar Ligi'nde ispat etme zorunluluğu var ki, grup maçları bitene kadar Beşiktaş biraz bocalayabilir. Daha doğrusu Mustafa Hoca belki bu dengeyi kurmakta zorlanabilir. Transferin bitmesine yaklaşık bir ay var. Eğer Demirören, isim futbolcu yerine, uygun maliyetli bir Stoper ve orta sahaya takımı ileri çıkarcak bir oyuncu alırsa , Beşiktaş gene taraftarını mutlu edebilir. Yok bu transfer olmaz ise, Mustafa Hoca ya sistemi değiştirir, ya da yamalarla sezon sonunu getirir.

Not: Yanında * işareti olan futbolcular son yıllarda alt yapıdan gelen oyunculardır.

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Premier Lig ve Haftaiçi Saçmalamaları

Manchester City

.............schmeichel....................

richards zabaleta toure bridge

s.w.philips dejong ireland robinho

...........adebayor tevez...............


Manchester Utd

.............vand der sar.................

brown ferdinand vidic evra

valencia anderson carrick(scholes) rooney(gigs, nani)

...........berbatov owen............

Arsenal

................almunia..................

sagna gallas sanderos clichy

walcott fabregas diaby rosicky(nasri)

..............arshavin..................

..............van persie(eduardo)


Chelsea

....................chech........................

belleti terry alex(bosingwa) cole

anelka lampard essien malouda

.............deco(ballack)...............

.................drogba .........................


Liverpool hariç şu yıldızlar karmasını incelediğimizde buna benzer kadrolar çıkıyor benim aklımda. Tabi bunlar değişecektir. Deco ve ballack oynar mı bilinmez. Rosicky sakatlanmadan bir sezon geçirir mi bilinmez ama bu kadroları yazarak kimlerle mücadele etmek istediğimizi bir görelim istedim. İngiltere'nin 4 takımını yazdım buraya Liverpool hariç. Hepsi birer birer dünya karmaları. City transferde dudak uçuklatan rakamlar harcadı. Bunun yanında ise Chelsea ve Arsenal neredeyse hiç adam almadılar. Arsenal sadece bir defans aldı. Daha yeni geç bir oyucu tanıttılar dünyaya. Emirates kapta harikalar yarattı. Adı : Wilshere. Bir de Merida çıktı şimdi de. Transferleri bunlar Arsenal'in.

United Valencia Ronaldo değişikliğine gitti. Tevezle de Owen değişti o kadar. Bir iki hamleyle hatta sıfır hamleyle şampiyonluğa oynayacak takımlar haline geldiler. City de seneye bu kadroyu sadece bir iki defans ya da orta saha ile güçlendirip devam edebilir. Şu kadrolarla ülkemizde belki Galatasaray kafa kafaya oynar gibi duruyor. Ama defansı hariç. O kadar geriyiz ki sadece şu 4 takımdan ve o kadar uzağız ki Avrupa'da bir kupadan.

Bu sene en az 5 takım şampiyonluğa oynayacak İngiltere'de. Sizce bu mu değerli ya da La ligadaki Barca Real çekişmesi mi? Ya da Galatasaray Fener Beşiktaş çekişmesi mi? Premier Lig yine bir numara diyebiliriz bu sezon da. Sanırım yine Spor max'te ve yine izleyemeyeceğiz en değerli ligi.

not : city'nin kadrosuna çok hakim değilim. Lig başlasın da öyle görelim.


Marquinhos

Süper Kupa'da Beşiktaş

Barış Kupasın'da iki maç izlemiştim Beşiktaş'ı, dünkü maçı sabırsızlıkta beklemiştim. Ferrari, genç oyuncular , Nihat , Fink gibi yeni transferlerle şampiyon kadroyu güçlendirdi Beşiktaş. Geçen sezon biterken Beşiktaş'ın özellikle şampiyonlar ligi için takımı biraz sertleştirmesi gerektiğini söylüyordum. Bütün bunları düşünerek geçtim televizyonun başına. İlk yarı ve ikinci yarı olarak iki farklı Beşiktaş vardı sahada. Bunda iki önemli etken, Yusuf ve kondisyon. Yusuflu Beşiktaş ile Yusuf'suz Beşiktaş arasında 10.5 numara fark. Sezon başı olması itibariyle kondisyon fazla dert değil, ama pas trafiğini yönetecek bir oyuncu eksikliği sezinleniyor. Neyse gene klasikleşen mevki ve oyuncu incelemesine geçelim.


Rüştü: Onun için fazla birşey söylemeye gerek yok, her zamanki Rüştü. İlk yarıda bir ara ceza sahası dışında sağ bek olmaya özendi, Guiza yerine Alex olsaydı gol olması içten değildi. Gene de hem şampiyonlar ligi hem de lig için büyük avantaj.


Erhan: Genç oyuncunun özgüveni çok yüksek. Hem tecrübe hem de maç eksiği var. Zaman zaman geri dönüşlerde pozisyon hatası yaptı ve Dos Santos ve Vederson'un müdafanın arkasına sarkmasına sebep oldu. Şampiyonlar Ligi için olmaz sanırım, hatta İbrahim Toraman iyileştiği zaman Rıdvan ve Toraman'dan formayı biraz zor görür.


Sivok: Dün penaltı dışında hatasız oynadı. Ferrari ile birbirlerini yavaş yavaş tanımaya başlamışlar. Zaten kadroda 3 stoper (Erhan da zaman zaman oynayabiliyormuş stoper 4 olur ozaman) olduğu için kötü oynamak gibi bir lüksü yok.


Ferrari: Hali hazırda İtalyan olmasının kredisini kullanıyor bence. İyi oyuncu olduğunu biliyoruz , ama bunu görmeye ihtiyacımız var. Gerçi Barış Kupası'ndaki performansından daha iyi bir oyun sergiledi dün.


İsmail: Verilen para ne kadar çok olsa da, Beşiktaş'ta 10 sene oynayabilecek bir oyuncu olduğu düşünülürse, kabul edilebilir.



Fink: Geçen sene Ersnt'in Beşiktaş'a yaptığı katkıdan esinlenilerek yapılan bir transfer. Cisse'den daha sert ama daha az teknik. Ya takıma alışamadığı için ya da oyun tarzı bu olduğu için fazla ileri çıkmıyor. 4lü savunmanın önünde bir duvar vazifesi görüyor.



Ernst: Geçen seneki Cisse Ersnt ikilisi gitti, yerine Fink Ernst geldi. İyi mi olmuş ,kötü mü tam anlayamadım. Fink'in gelişi ile 20 25 metre daha ileri çıkmaya başlamış Ernst. Ama çok teknik olmadığı için takım üretkenliğine fazla katkısı olamıyor. Ama eğer ileri çıkışlarına devam ederse 6 7 hafta sonra hücüm tarafını biraz daha geliştirebilir.



Tello: Genelde sezonda geç form tutan bir oyuncu. Dün sahada çok etkili değildi, ama özellike 4 5 tek pas ile takımını pozisyona soktu. Takım içindeki maddi dengesizlikten azıcık suratı asılmış gibi. Ama Delgado futbolcu olmadığı için Tello'nun ağırlığını koyması lazım.



Yusuf: Yusuf'u izledikçe kendini harcadığı yıllar ve bizi ondan mahrum bıraktığı için kızıyorum ona. İlk yarıda Yusuflu Beşiktaş en azından pozisyona girebiliyordu. Geçen sene kaldığı yerden devam edecek. Belki ilerlemiş yaşı ve bundan dolayı performansını sezon geneline yayması için onun 90 dakika izleyemeyeceğiz çoğu maç ama izlediğimiz dakikalarda dolu dolu bir futbol resitali yaşatacak bize.



Bobo: Kızım olsa vermem kendisine. Brezilyalı Hakan Şükür. Bu kadar alıngan, bu kadar küsen bir oyuncu olmaz olsun. Sezon başı satıldı, satılamadı derken, dün yüzü asık mutsuz bir Bobo vardı sahada. Kafasını toplayıp bir an önce futbola dönmesi lazım. Ayrıca bu takımda kim sol açık oynamaz derseniz, ben Bobo derim. Hem Bobo'ya yazık hem Beşiktaş'a.



Nobre: Dün fazla gol pozisyonuna giremedi, ama özellikle ilk 20 25 dakika Fener müdafasını yıprattı. Türk ve golcü olduğu için kadroda sıklıkla yer bulacağını düşünüyorum. 3 4 hafta sonra özlenilen Nobre olabilir.



Nihat: Nihat'ın en az 8 haftaya ihtiyacı var bence tam kondisyonlu oynayabilmesi için. Ayrıca biraz egosundan sıyrılması lazım. Dün çektiği şut gibi ,uzun mesafeli denemeleri sezon içinde devam ettirirse biraz tatsız kaçar. Ama Nihat bu takımın ruhu olabilcek 2 3 futbolcusundan biri. Umarım eski günlerine çabuk döner ve bize o güzel futbolunu izletir.



Holosko: Dün aradığı geniş alanları bulamadı. Belki maç 0 0 iken oyuna girse daha etkili olabilirdi, ama Fenerbahçe golü bulduktan sonra oyuna girince, geriye yaslanmış müdafa arasında eridi gitti.



Rıdvan: O da İsmail gibi Beşiktaş'a uzun yıllar hizmet edebilecek kapasitede bir oyuncu. Sezon başı U 19 milli takımında olduğu içim takım ile fazla çalışamadı. Bu açığını en kısa sürede kapatıp, formayı Erhan'dan alır gibi geliyor bana.



Genel olarak, 2 yarıdaki Beşiktaş'ı eleştirmemek lazım. Beşiktaş'ın ucuz maliyetli ve yedek kalmayı dert etmeyecek yerli bir stopere (Emre Aşık tadında) ve Yusuf'un eksikliğini hissettirmeyecek bir oyuncuya ihtiyacı var. Mustafa Denizli 4 3 3 oynatıyor takıma, ama bu takım aslında çok güzel 4 4 2 oynar. Böylece Bobo kanatta harcanmaz, Tello atağa daha rahat çıkabilir. Böyle hucum bekleri olan bir takım çok güzel kanat organizasyonları yapabilir. Ayrıca Beşiktaş'ın ileri uç oyuncuları genelde benzer yapıda. Batuhan bu benzerliğin dışında bir oyuncuydu ama Mustafa Hoca'ya fazla sallayınca soluğu Antep'te aldı. Umarım akıllanır ve bir an önce Beşiktaş formasına kavuşur.



Not: Biraz geç oldu kusura bakmayın.

Maradona

Süper Kupa Feneri

Dün gece kıran kırana bir maç izledik. Zaten siyah beyaz ve sarı lacivert forma içlerinde adam olmasa dahi kıran kırana mücadele ederler. Dün de takımlarda yeni oyuncular olmasına rağmen iki iyi mücadele eden takım vardı sahada.

Fenerbahçe'yi incelersek kaleden başlamamız lazım. Volkan'a çok da fazla top gelmedi ama bir iki tehlikede iyi toplar çıkardı. Bir top da direkten döndü. Defans hattı korktuğum kadar kötü değildi.Bunda Nobre'nin sırtı dönük oyunu ve Bobo'nun kanat gibi kullanılması da sebep oldu diyebiliriz. Baros Gökhan Ünal gibi üst düzey forvetler karşısında ne yapacaklarını göreceğiz.Bilica hem ileriye topu sokması hem de defanstaki müdahaleleriyle göz doldurdu. Ama yönetim kurulundan da doğrulandığı üzere Edu'nun kalıp kalmayacağı ve defansa bir adam daha alınıp alınmayacağı 1 hafta içinde netleşecek. Kanatlarda ise Gökhan'ın Honved yorgunluğu ve de Wederson'un forma aşkı vardı. İyi oynadı ve güven verdi Vederson.

Orta sahaya bakarsak eğer yine en çalışkan Emre idi. Cristian ise zaman zaman topla buluştu ve buluştuğunda yine hep ileriye oynadı ya da çabucak topu arkadaşlarına geçirdi. Ama kendisi daha çok ürkek gözüküyor. Onu Ekim ayında görmek gerekecek sanırım. Koch'un onu iyice yoğurması lazım.

Kanatlarda ise Dos Santos da çok etkili değildi.İkinci yarı daha iyiydi. Ama taraftar ona krediyi vermiş bile. Carlos ile daha iyilerdi diyebiliriz. Ama onun da ikinci maçı. Daha çok süre var önünde. Kazım ise yine fena değildi. Çalıştı çabaladı. Yerine giren Deivid de Honved maçına göre daha iyiydi. Oyuna hareket getirdi. Ama genel olarak orta saha daha tam olarak hazır değil ve Beşiktaş gibi pres yapan bir ortasaha karşısında etkili olamadılar. Zamanla göreceğiz düzelmeliler. Özellikle gerideki Cristian'ın topa daha çok girmesi gerek.

Forvet hattı ise boş kaldı mı ne kadar etkili olduğunu atılan ikinci golde gösterdi. Olan Semih'e olmak üzere. Dün de dediğimiz gibi elde bir Semih varsa onu kullanmaya çalışmalı artık Fener.
4lü defans önünde Cristian Emre Deniz önünde Alex ve önünde Semih Guiza denenmeli. Ayrıca Alex'siz 4 defans önünde santos emre cristian topuz( deivid , kazım) önlerinde iki forvet denenmeli.

Son bir not da hakem için. Korkmayın arkadaşım. Bilica itti mi Yusuf'u ? Ver, ceza sahasına yakın diye korkma. 5 metre geride olsa vereceğinden eminim. Çıkar sarı kartını bir daha yapıyor mu bak bakalım. Sonra Kazım Yusuf'un ayağından topu tereyağdan kıl çeker gibi alınca ona da faul vermek zorunda kalma. Komik olmayın. Korkmayın.Sonra Fener hakemlerle kupayı aldı oluyor. Hiç kupası yok ya ,ona da bu kupa verildi deniyor. Korkaklığınız iki ezeli rakibin arasını açıyor her maçta.

Marquinhos

2 Ağustos 2009 Pazar

Beşiktaş Fenerbahçe (Süper Kupa Maçı Öncesi)



Marquinhos:
selam maradona lig heyecanı başlamak üzere ve bu gece ilk heyecan süper kupa ile yaşanacak. özledik değil mi azizim?

Maradona:
çok özledik , gerçi bir iki avrupa ligi maçı izleyebildik
ama tabi rakipler zayıftı .bu akşamki maçın tadı yoktu

Marquinhos:
evet bu akşam bir nevi ak koyun kara koyun belli olacak. ilk ciddi sınavları olacak iki takımın da
gerçi beşiktaş daha zor maçlar yaptı

Maradona:
evet, hazırlık maçlarına baktığımızda beşiktaş biraz daha ciddi rakipler ile oynadı
ama hazırlık maçları fazla ölçü olmuyor bence
ilk 5 hafta geçmeden net şeyler söylemek zor takımlar için
ama gene de derbi heycanını hissetmek güzel

Marquinhos:
evet evet. lige bir derbi ile girmek güzel olacak

Maradona:
peki sen fenerbahçe'den bu gece ile ilgili neler bekliyorsun?
nasil bir 11 ve nasil bir oyun anlayışı?

Marquinhos:
fenerbahçe'nin bir maçının özetini ve bir maçını da staddan izledim.
özetini izlediğim maç boluspor maçıydı ve de stadda da uefa maçını izledim honved'e karşı.
ben daum'dan 4 3 1 2 gibi bir taktik beklerken daum takımın taktiğini değiştirmedi.
zico ve aragones dönemlerine yakın bir taktik uyguladı.
bu maçta da böyle olacak artık orası kesin
kadroda ise iki eksik var :carlos ve özer hurmacı
carlos yokken o kanatta kimler nasıl oynayacak bu önemli bir soru
daum santos'u honved maçında geriye çekti ve önünde deivid ile oynadı ve bence sol kanat çalışamadı. sağ kanat etkiliydi.
şimdi solda yine bu dizilişle oynarsa fener o kanattan deivid'in yine sürpriz goller bulmasını bekleyebiliriz ancak.
ama bence wederson ve önünde santos oynarsa iki kanadı da etkili olacaktır fenerin.
ortasahanın ortasının kalitesi de bu sene emre ve cristian'la bence geçen seneye göre bir kademe yükseldi
cristian ileriye doğru ve uzun isabetli paslar atabiliyor.

Maradona:
peki defansın göbeği nasil fenerbahçe'de ?
luganosuz ve edusuz başlanacak sezona ve daha ne olacağı da belli değil

Marquinhos:
emre de honved maçında hücuma çıkmaya başladığını gösterdi.uzun zaman sonra ilk kez hazırlık kampı yaptığı için de daha iyi durumda.defansın göbeği ise sanırım 3 büyüklerin de sorunu.
bilica henüz ciddi bir maçta ciddi bir rakiple oynamadı.
önder ondan daha tecrübeli orada.
bir nürnberg maçı oynandı ve sanırım 3 gol yedi fener rakibinden
yani bence defansın göbeği tehlike sinyalleri veriyor. ama bu sinyaller bu gece daha da artabilir.

Maradona:
aslinda bu gece carlos yok ama ben sezon içinde carlos'un da sıkıntı yaratabilceğini düşünüyorum geçen sene geri gelmeyi sıklıkla ihmal etti carlos, zaman zaman ofsaytları bozdu
sezon genelinde santos wederson
düşünülüp carlos yedek kalabilir mi ?

Marquinhos:
doğru söylüyorsun.
carlos geriye dönmelerde özellikle de lig ilerledikçe zorlandı
wederson daha sağlam gibi duruyor orada
hucüma çok da çıkmıyor ve defansı da başarılı

Maradona:
peki ya guiza? geçen senenin ve yazın sorunlu oyuncusu, honved maçında gördün 3 gol attı, sence bu sene faydalı olabilir mi guiza ?

Marquinhos:
ama santos ve carlos iyi bir ikili olacak gibiydi bakalım 2 hafta sonra carlos dönünce bir kaç hafta santos ve carlos oynar ve devamında ne olacağına bakılır. santos'un aslında carlos'un bölgesinde olması carlos'un dönemediği zamanlarda o dezavantajı da kaldırabilir.
guiza...biliyorsun ki en çok eleştirdiğim adamdı. bence bu sene iki kanadın da artı emre'nin de ve arada cristian'ın da ataklara katılmasıyla iki forvet gibi oynuyor fener.yanı alex eskisi gibi geriye gelip top almak zorunda kalmıyor. guiza da daha çok orta alıyor ve pas alıyor. yani hani geçen sene çok kişi ile hücum yapamama sorunu vardı ya fener'ın, o yok gibi artık.
biliyorsun kazım alırdı hemen geriye oynardı
uğur boral maç başı neredeyse bir orta yapardı
şimdi kanatları çok çalışıyor fener'in ve sanırım guiza da daha çok top alacak ve daha çok gol atacak
ama yine de semih tek forvetin olmazsa olmazı bu kadroda
ve ayrıca artık fener anadolu takımlarına özellikle çift forvet ve arkalarında alex ile oynamayı öğrenmeli

Maradona:
ben de onu soracaktım tam semih mi guiza mı diye ?

Marquinhos:
valla kimi zaman tek semih tek guiza ve kimi zaman da ikisi birden
sence?

Maradona:
bence zaman zaman fenerbahçe alexsiz oynamayı öğrenmeli
mesela topuz ve santos kanatlarda olduğunda çift forvet rahatlıkla yapılabilir

Marquinhos:
evet ya alexsiz oynayacak ya da alex semih ve guiza oynayacaksa da arkayı 3lemeli. deniz cristian ve emre onların arkalarını kollamalı bir anlamda

Maradona:
evet

Marquinhos:
evet bu da bir çözüm
bu arada sağ kanatta da topuz kazım deivid ve hatta iki kanatta da oynayabilen özer çekişecekler deivid de iki kanatta oynatılıyor bakalım kimler kazanacak bu savaşı .

Maradona:
beni biliyorsun kazım'ı çok seviyorum

zico onu oynatmayı başarıyordu
ve bence daum da bunu yapabilecek
kim formayı kapar bilmiyorum, ama geçen seneye göre
hem daha derin bir kadro hem de kadroyu daha iyi kullanabilecek bir hoca var fenerbahçe'de.
yavaş yavaş kartal'a geçelim mi ?

Marquinhos:
geçelim .sence beşiktaş nasıl bir kadro ile çıkacak ve kimler oynayacak bu akşam?

Maradona:
bence , kalede rüştü geride erhan sivok ferrari ismail
orda alanda fink ernst tello
ileride holosko nobre yusuf

Marquinhos:
bugün yusuf yedek çıkabilir de diyorlardı haberlerde

Maradona:
beşiktaş'ın özellikle ileri 3'lü için alternatifi çok fazla
bobo nobre holosko tello yusuf nihat
nihat bugün sanırım ikinci yarıda oynayacak
ama geri kalan isimleri mustafa denizli nasil kullanır bilmiyorum

Marquinhos:
nihat'ı da izlemeyi çok istiyorum bu akşam bakalım nasıl oynayacak.
beşiktaş geçen seneye göre kadrosunu en iyi koruyan ve fena da transferler yapmayan bir takım. bu avantaj olur mu bu gece?

Maradona:
bence olur
hoca aynı hoca, sistem aynı sistem
kaybettikleri bir oyuncu yok, güzel transferler yaptılar
sırf bu gece için değil, bence sezon başı için de büyük avantaj bu
ama beşiktaş'ta da defans sorunu var
kadroda stoper eksikliği hemen göze batıyor

Marquinhos:
evet sivok ve ferrari'den pek memnun değil beşiktaş taraftarı da

Maradona:
ayrıca ferrari ve sivok iyi isimler de olsa , birbirlerine alışmaları zaman alır
bence zamanla uyumu yakalarlar
ferrari geçen sene genoa'da gayet iyi bir sezon yaşadı
kalitesi bence ligimiz için fazlasıyla yeterli
ama uyum lazım
bir de şöyle ki beşiktaş'ın bu gece oynayacak geri 4'lüsü geçen sene hepsi farklı takımlarda oynayan oyuncular
uyumu yakalamak biraz zaman alır

Marquinhos:
evet şimdi onu diyecektim erhan ve ismail bugün sahada olacaklar ne düşünüyorsun onlarla ilgili?

Maradona:
özellikle ismail'den çok umutluyum
erhan ise sezon içinde bence rıdvan ve toramanın bir adım gerisinde kalcak
medyadan takip edebildiğim kadarı ile
ibrahim üzülmez , ismaille yakından ilgileniyormuş
bence bu, uyum sürecini hızlandırır
ama gene de şampiyonlar ligi için üzülmez giyer formayı gibi geliyor bana

peki fink ernst ikilisi desem sana
sence nasıl olacak bu ikili, cisse ernst kadar faydalı olabilecek mi?

Marquinhos:
açıkçası ben sivok ve ernst yan yana oynarken başarılı buluyordum o noktayı. cisse varken ise o bölge daha yavaş çalışıyor gibime geliyordu.
fink ve ernst'i izlemedim ama ernst'i tanıyoruz az çok.
fink de onun gibi hem ileriyi hem geriyi dengede tutan bir yapıda olur ve hızlı düşünüp iyi toplar atarlarsa başarılı olurlar.

Maradona:
maç nasıl geçer peki ?

Marquinhos:
valla defanslar iyi değil. ama orta sahalar iyi. yani ortayı geçmek zor olacak ama defansla karşı karşıya gelince de defansı geçmek kolay olacak iki takım için de.
tahminim 2 1 ya da 2 2 gibi sonuçlar
sen ne dersın?

Maradona:
ben de bol gollü bir maç bekliyorum
gerçi olimpiyat stadında havaya girmek takımlar için zor olabilir
ama dediğin gibi, iyi ileri uçlar ile zayıf defanslar karşılaşacak, bu da gol izleyeceğiz demek
idda gibi yorumlarsak maç üst olur diyorum

Marquinhos:
evet üst rahat rahat oynanır

Maradona:
eh o zaman maç saatine kadar beklemek lazım artık
maçtan sonra yorumlarımızı bloga koyarız artık

Marquinhos:
sana iyi seyirler diliyorum öyleyse maradona. maç sonrası tekrar sohbet ederiz.
umarım güzel bir maç olur

Maradona:
umarım bir de mehmet topuz gerginliğinden uzak bir maç olur

Marquinhos:
evet acaba oyuna girerken neler hissedecek mehmet topuz? ya da daum kullanacak mı onu acaba göreceğiz. daha önce rüştü nobre gibi isimlerde ben fener taraftarından tepki beklerken hiç ağır tepkiler olmamıştı bakalım çarşı nasıl tepki verecek?

Maradona:
bugün okuduğum kadarı ile topuza bir süprizleri varmış
artık izleyip göreceğiz herşeyi


Marquinhos:
evet haydi iyi seyirler
KORNER OLMASI LAZIM

Yetiş ya Muhammed Yetiş ya Arda


Anketimiz sonuçlandı ve Türkiye bu iki futbolcudan gol veya goller bekliyorlar İngiltere karşısında. O maç ne zaman olur bilinmez ama Arda'ya olan güvenin yanında Muhammed'e verilen oyların, biz daha çok bekleriz anlamına geldiğini söyleye de biliriz.



Korner Olması Lazım