5 Ağustos 2009 Çarşamba

Turkcell Super Lig İncelemeleri (4)

FENERBAHCE

Kaleciler

Volkan Demirel
Volkan Babacan
Mert Günok

Defans

Roberto Carlos
Eduardo Luis De Souza
Gökhan Gönül
Fabio Bilica
Önder Turacı
Bekir İrtegün
Gökçek Vederson
Ali Bilgin

Ortasaha

Alex De Souza
Deivid De Souza
Crisitan Baroni
Dos Santos
Abdulkadir Kayalı
Mehmet Topuz
Özer Hurmacı
Selçuk Şahin
Deniz Barış
Emre Belözoğlu
Uğur Boral
Colin Kazım Richards

Forvet

Semih Şentürk
Daniel Guiza
Furkan Aydın

İşe kaleden başlarsak, Volkan kendisine çok pozisyon gelen maçlarda iyi ama ısınamadığı maçlarda da kötü olmaya devam edecektir. Volkan Babacan’ın yediği gol sayısı çok az olmasına rağmen Beşiktaş kupa maçında güven sarsmadı da değil. Mert kardeşimiz hakkında ise bilgimiz yok. Daha izleyemedik.

Defansta sağ kanatta bir problem yok. Gökhan ve onun yedeği Ali Bilgin ve zaman zaman da Önder gayet iyiler. Ama sol kanatta Carlos’un yedeği artık Carlos’tan iyi sanırım. Bu son maçta bunu gördük. Wederson o bölgede iyi oynadı.Ha bir de zorlarsak Dos Santos da o bölgede oynayabiliyor. Defansın ortası ise problemli. Önder ve Bilica bana Servet Luciano ikilisini hatırlatıyor. Arkaya atılan toplarda Shevchenko faciası yaşayan Servet gibi dökülebilir bu ikili. Ama Edu koşulara başladı. Ekimde sahalara dönbebileceği söyleniyor. Bakalım yönetim ekimi bekleyecek mi? Burada Bekir’i izleme şansımız olamadı. Honved maçında belki dener onu Daum.

Ortasahası Fener’in en iyi yeri şu an. Defans önü artık büyük ihtimal Emre Crsitian olacak. Burada Cristian’ın rakibini öpmesi lazım ki başkan yalan söylemiş olmasın. Yoksa Emre onu da öper gibi. Oraya alınan genç yetenek Abdulkadir var. Keşke onu da kullanarak bir 3lü ortasaha denese Daum bir kere. Onların yedekleri de işte gördük ki Fener’i anca 4üncü yapabiliyorlar. Kanatlar ise en verimli alanı takımın. Topuz, Özer, Dos Santos, Kazım, Deivid, ve hatta Uğur iyi adamlar. Bu sene Tuncay’ı aramayız gibi. Alex de Souza yine kaptanı takımın. 10 golü geçecektir. 10 asisti de geçer. Bize de bu yeter.

Forvet hattı ise Semih Guiza ve Furkan’dan oluşuyor. Furkan’ın kadroya girmesi bir hayli zor. Furkan ile Bekir sanki yeni Can ve yeni İlhanlar. Semih ile bir 11 düşünüyor mu acaba Daum? Eğer düşünmüyorsa sezon ortası gitsin Semih gol atabileceği yerlere. Furkan ise geçen sene Sakarya’dan alınan bir genç. Kendisi gösterse sanki bir şeyler başaracak ama bu gerçekten çok zor.

Fener şampiyonluğa oynar. Ama senelerdir süre gelen tek forvet mantığı ile her takıma oynarsa bu yine zor olur. Şu Edu’nun durumu belli olmalı artık. Bu kadar mı zor bir muayene anlamış değilim. Bu iki sorunu atlatırsa Fener son haftaya kadar kovalar şampiyonluğu. Avrupa mı? Daum o konuyu çoktan kapattı.


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder