6 Ağustos 2009 Perşembe

Turkcell SuperLig İncelemeleri (5) Galatasaray

Teknik Direktör: Frank Rijkaard


KALECİLER

1 Aykut ERÇETİN

25 Leo FRANCO

54 Orkun USAK

DEFANS

2 Emre GÜNGÖR

3 Uğur UÇAR

5 Gökhan ZAN

21 Emre AŞIK

22 Hakan BALTA

23 Serkan KURTULUŞ

28 Semih KAYA

60 Alparslan ERDEM

74 Volkan YAMAN

76 Servet ÇETİN

80 Murat AKÇA

ORTA SAHA

6 Tobias LINDEROTH

7 Aydın YILMAZ

8 Barış ÖZBEK

9 Elano BLUMER

10 Arda TURAN

11 Abdul Kader KEITA

14 Mehmet TOPAL

16 Mustafa SARP

18 Ayhan AKMAN

19 Harry KEWELL

39 Serdar EYLİK

55 Sabri SARIOĞLU

87 Mehmet GÜVEN


FORVET

15 Milan BAROS

17 Yaser YILDIZ

20 Shabani NONDA

61 Serkan ÇALIK

83 Erhan ŞENTÜRK


Galatasaray sezonu erken açtığı için buna benzer yazıları daha önce de koymuştuk aslında, ama son bir kez toparlamakta fayda var. Geçen sene yapılmış birçok idari hatadan ders alınmış olacak ki, hem futbolcular hem de yönetim bu sene daha doğru işler yapıyor. Adnan Sezgin ortalarda gözükmüyor, Haldun Üstünel ,aldığı eğitime ve vizyonuna yakışan bir idarecilik örneği gösteriyor ve içinden geldiği tribünleri çok mutlu ediyor. Frank Rijkaard ile yola çıkıyor Galatasaray. Bütün transferler bir yana Frank Rijkaard Galatasaray'ın en doğru hamlesi bence. Tabi her şey hocayı getirmekle bitmiyor, bir de sabır etmek lazım. Nasıl ki Fatih Terim'e ilk sezonunda sabredildi ve 4 sene sonunda gelinen nokta belli, aynı kredi Frank Rijkaard ve ekibine de verilmeli.


Kaleci ve Defans


Günümüz futbolunda başarılı olmak isteyen takımlarda ilk kural bence geri 3lünün çok iyi olması, yani kaleci ve göbekteki iki oyuncunun çok iyi olması. Popescu-Bülent, Uche Högh, Zago Ronaldo,Song Thomas, Edu Lugano, tandemleri bir çırpıda ligimize son yıllarda imza atmış tandemlerden aklıma gelenler. Bunlara bakınca açıkçası Gökhan ve Servet biraz soru işareti oluyor. Aslında Servet'ten yana aklımda en ufak bir soru işareti yok , ama Gökhan ve sakarlıkları bakalım bize neler yaşatacak. Eğer ki transfer yapılmazsa ki, Haldun Üstünel bir transfer daha olabilir dedi, bu ikili ile özellikle büyük maçlarda büyük sıkıntılar yaşanabilir. Ayrıca sürekli olarak “Milli Takım'ın” müdafası Galatasaray'da diyorlar, ama ben bir teknik direktör olsam, ve milli takımdan defans ,orta saha ve forvet blogundan birisini takımıma almak gibi bir imkanım olsa en son tercihim müdafa hattı olur. Transfer yapılmazsa benim öngörüm 5 6 maç sonunda Emre Güngör'ün formayı Zan'dan alacağı yönünde. Kalecimiz ise bence geçen seneye göre daha iyi. Leo Franco her ne kadar Atletico Madrid gibi üst düzey sayılcak bir takımdan da gelse, Şampiyonluğu ilk kez Galatasaray'da yaşaması kuvvetle muhtemel ve bu yüzden o da değişik bir motivasyon ile oynayacaktır. Sağ bek Sabri, Frank Rijkaard'ın gelişi ile biraz bir kıpırdandı ama onu affetmek için çok erken, umarım Uğur formayı giyer. Hakan Balta ise, Arda gibi bir kanat oyuncusunun arkasında olabilecek en iyi oyunculardan birisi bence. Çünkü haklı olarak Arda enerjisinin büyük kısmını hucum etmek için kullanıyor ve Hakan da zaman zaman 2 kişilik müdafa yapmak zorunda kalıyor.


Orta Saha


Frank Rijkaard taktiğini değiştirir mi bilmiyorum ama , şu mevcut kadroya baktığımda hem 4 3 3 hemde 4 2 3 1 e çok uygun ortasaha görüyorum. Özellikle 4 2 3 1 de , daha başarılı olabiliriz gibi geliyor bana. Tabi ki Frank Rijkaard'ın olduğu yerde taktik vermek , bana düşmez. Olası 4 3 3'e devam kararında ise özellikle Elano'nun gelişi işlerin rayına oturma hızını çabuklaştıracaktır. Kanatlarda, Arda Keita,Kewell gibi tecrübeli isimlerin yanısıra, Aydın ve Serdar gibi oyuncuların varlığı da kadro zenginliği açısından önemli. 34 lig maçı, en az 6 kupa maçı ve 6 Avrupa Ligi maçı üzerine,gruptan çıkarsak bir 6 maç daha oynarsak bu takım bu sezın 50'den fazla maç yapacak. Bazen bakıyorum, herkes kimin yedek kalacağını konuşuyor bu takımda. Ama gerçekten işler yolunda gider ve Galatasaray her 3 kupada iddasını sürdürürse, bence kimse yedek kalmayacak. Fatih Terimli Uefa Kupası serüveninde 15 16 kişilik bir ekip, değişirek oynuyordu, şimdi takım böyle bir kadro derinliğine sahip, özellike de orta sahada.

Forvet

Kağıt üzerinde baktığımızda Forvet eksikliği dikkat çekiyor. Çıkan haberler iyice itibar edilmez bir hal aldı, ama kimilerine göre de gelecek son transfer forvet olacak. Ben elde Necati gibi bir oyuncu varken, mutluluğu uzaklarda aramanın saçma olduğuna inanıyorum. Bu saçma küslük, ya da sorun ortadan kaldırılsın. Bu Necati Ateş, bu teknik kadronun hazırlayacağı bir idman programı sayesinde bu takımı 1 ay içinde yakalar ve çok güzel yedek olur bence. Tabi gerçeklere dönecek olursak, takımın Baros'u korumaya alması şart. Allah korusun, uzun süreli bir sakatlıkta, ya genç bir yetenek kazanırız, ya da bir oyuncumuzdan forvet icat ederiz. Aslında gençlerden Özgürcan da iyi bir yedek olabilirdi bence ama o da özellikle Galatasara'da hiç şans bulamadı neredeyse. Forvet hattı Kral Baros ve Marquinhos'un sevgilisi Nonda'nın varlığına rağmen takımın en zayıf yeri.


Sonuç olarak, Galatasaray taraftarına umut veren bir kadro ile sezonu açıyor. Eğer beklenti güzel futbol ise, bu takım ve sistem ile , güzel futbol beklentisi karşılanabilir. Ama eğer tek başarı kriteri şampiyonluksa , şampiyonluk yaşanmayabilir. Bunda hem diğer takımların hocalarının Mustafa Denizli ve Daum olmasının etkisi var, hem de yepyeni bir sistem ile yola çıkmanın verdiği bir dezavantaj. İşler iyi giderse , planlar tutarsa, bu takım gelecek güzel senelerin temelini atabilir. Ama

Zico'nun ikinci olduğu sezon yapılan acımasız eleştirilerden kaçınmak lazım. Ki bence o Fenerbahçe o sene şampiyon olan Galatasaray'dan çok daha başarılıydı. Aynısı bizim de başımaza gelebilir bu sene. Avrupa Ligi'nde çeyrek ya da yarı finali görebiliriz ama ligde ikincilikle yetinmemiz gerekebilir.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder