4 Ağustos 2009 Salı

Turkcell Super Lig İncelemeleri (1)

Geçen sene blogu sezonun ikinci yarısında açtığımız için, zaman zaman aklımızdakileri kopukluk olmasın diye tam yansıtamadık. Ama Kornerolmasılazım ekibi olarak, bu sene özellikle Turkcell Süper Lig ve takımlarımızın Avrupa serüvenlerini yakından aktaracağız size. Bunun ilk adımı olarak Lig başlamadan bütün takımlara biraz daha yakından bakacağız. Bunu yaparken geçen yılki lig sıralamasını esas alarak yola çıkacağız. Umarız lig başlamadan bazı meraklarınıza cevap verebiliriz.

Not: Takımlarımızın bir kısmı ve federasyon sitelerini tam olarak güncellemediği için, bazı ufak yanlışlıklar olabilir,biz olmaması için elimizden geldiğince titiz bir çalışma yaptık

Beşiktaş

Teknik Direktör: Mustafa Denizli


Kaleci

Rüştü Reçber

Hakan Arıkan

Korcan Çelikay


Defans


İbrahim Toraman

İbrahim Üzülmez

Rıdvan Şimşek

Erhan Güven

Matteo Ferrari

İsmail Köybaşı

Tomas Sivok


Ortasaha

Erkan Zengin

Uğur İnceman

Matias Emilio Delgado

Rodrigo Alvaro Tello

Yusuf Şimşek

Fabian Ernst

Michael Fink

Necip Uysal *

Ekrem Dağ

Serdar Özkan


Nihat Kahveci

Mert Nobre

Deivson Rogerio Da Silva

Filip Holosko


Beşiktaş'ın kadrosuna baktığımız zaman dikkatimi çeken en büyük eksiklik, defans bloğunda. Gerçi bu sadece bu senenin sorunu değil, Beşiktaş birkaç sezondur üst düzey bir savunma kuramadı. Geçen sene biraz başarılılardı bu konuda ama hem yabancı engeline takılan Zapo, hem de sözleşmesi yenilenmeyen Gökhan takımdan ayrılınca , kadroda 3 gerçek Erhan ile birlikte 4 stoper adayı gözüküyor. Şampiyonlar Ligi, Süper Lig, ve Fortis kupasında en az 44 maç yapması garanti olan Beşiktaş ki bu sayı rahatlıkla 50 55 olabilir, 3 stoperle sezona devam etme kararı alırsa, geçen sene Galatasaray'ın yaşadığı sorunlara benzer sorunlar yaşayabilir. Ayrıca İsmail ve Rıdvan transferleri çok isabetli olmuş olsalar da, bu oyuncuların Şampiyonlar Ligi maçlarında nasıl bir performans ortaya koyacağı soru işareti. Hepimizi şaşırtıp çok başarılı da olabilirler ama başarısızlıklarında acımasız olmamak lazım. Geçen seneye göre biraz daha sert bir ortasahası var Beşiktaş'ın. Cisse Fink değişikliği takımı defansif anlamda güçlendirdi. Ama atak anlamında neler getirecek bilmiyorum. Eğer takım 4 3 3 oynamaya devam edecekse, orta alandaki 3. oyuncu konusunda da sıkıntı var. Tello serbest ya da ileri 3'lünün solunda oynarken daha başarılı oluyor. Yusuf ise her maç 90 dakikayı çıkaramayacak gibi. Ayrıca bu sene kadorda Beşiktaş paf takımından Necip Uysal var. Necip ön liberoda çok etkili bir oyuncu. Bu kadro içinde yer bulması mevkisinde oynayan oyuncuların kalitesi göz önüne alındığında zor. Ama belki Fortis maçlarında şans bulur ve biraz tecrübelenir. İleri üçlü için ise Nihat Holosko Nobre ve Bobo, dönüşümlü olarak değerlendirilicek sanırım. Formda bir Nihat Beşiktaş'a sezonda tek başına en az 3 4 maç kazandırır. Ama Bobo'nun psikolojisi düzelmez ise sezonu kulübede geçirir. Takım olarak ise Beşiktaş'ın rakiplerine göre en büyük artısı gene Mustafa Denizli. Mustafa Hoca şampiyonluk yolunu açıkcası Daum dahil ligdeki hocalardan daha iyi biliyor. Ama Mustafa Denizli'nin bir de kendini Şampiyonlar Ligi'nde ispat etme zorunluluğu var ki, grup maçları bitene kadar Beşiktaş biraz bocalayabilir. Daha doğrusu Mustafa Hoca belki bu dengeyi kurmakta zorlanabilir. Transferin bitmesine yaklaşık bir ay var. Eğer Demirören, isim futbolcu yerine, uygun maliyetli bir Stoper ve orta sahaya takımı ileri çıkarcak bir oyuncu alırsa , Beşiktaş gene taraftarını mutlu edebilir. Yok bu transfer olmaz ise, Mustafa Hoca ya sistemi değiştirir, ya da yamalarla sezon sonunu getirir.

Not: Yanında * işareti olan futbolcular son yıllarda alt yapıdan gelen oyunculardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder