7 Ağustos 2009 Cuma

Turkcell Super Lig İncelemeleri (9) Ankaragücü Eskişehir ve Antalyaspor

Mke Ankaragücü

Kaleciler

Bora Körk
Serkan Kırıntılı
Zafer Özgültekin

Defans

Elyasa
İlkem Özkaynak
Koray Çölgeçen
Luiz Henrique
Özgür Bayer
Ufukhan Bayraktar


Ortasaha

Calvin Sosibo
Abdulaziz Solmaz
Barbaros Bahadır Barut
Ceyhun Eriş
Murat Duruer
Suat Baş
Aygün
Abdullah Çetin
Cihan Haspolatlı
Semavi Özgür
Ömer Taş

Forvet

Darius Vassel
Çağrı Yasan
Leo Iglesias
Metin Akan
Jaba

Efendim Ankaragücü sezonu açtı taraftarı önünde. Vassel'i getirdi ama yine de yaranamıyor kimseye. Ama ortada şöyle bir durum var ki Hikmet Hoca şikayetçi. Dedikodular Hikmet Hoca'nın hiç bir dediğinin yapılmadığı yönünde. Parasal sorunlar da hakimmiş takımda. Ayrıca Hikmet Karaman'ın istediği transferler de yapılamıyormuş. Hikmet Hoca da istifanın eşiğindeydi geçenlerde. Taraftar hala protestoda. Geçen seneden beri en istikrarlı seyirci onlar. Hep protestodalar. Vassel'i alıp başka bir şey yapmayacaksa başkan suçlu tabi burada. Vassel'i aldık ya cevabı verilirse her isteğe o zaman sorunlar doğacaktır. Ama yine de eldeki gerçeklere bakarsak Ankaragücü'nde ilk 8'e bile oynayabilecek bir kadro var. Sakatlıktan kurtulup eski formunu yakalarsa Vassel Jaba ve Ceyhun sırtlar gibi bu takımı. Defans ve ortasahada eksikleri olsa da Ankara geçen sene zaman zaman büyüklere zor anlar yaşatabilmişti. Zate bir Anadolu takımı her maça o heyecan ve istekle çıksa ve teknik adamlar büyük takımları inceler gibi her rakibi maç öncesi analiz edebilse bence hepsi birer potansiyel Sivasspor. Ankaragücü'ne başarılar diliyoruz ve bir daha onları düşme hattına yakın görmek istemiyoruz. Vassel de umarım gollerine başlar bir an önce.

Not: Bu arada 5 kişilik defans dikkatinizi çekmiştir. Bu defans ile ligin sonu nasıl gelir bilemiyorum.

Eskişehirspor

Kaleciler

Iveşa
Kayacan Erdoğan
Atilla Koca

Defans

El Saka
Nadareviç
Luka Vucko
Veysel Sarı
Koray Arslan
Sezgin Çoşkun

Ortasaha
Doğa Kaya
Bülent Kocabey
Özgür Öçal
Alper Potuk
Murat Önür
Bülent Ertuğrul
Burak Yılmaz
Ragıp Başdağ
Adem Sarı

Forvet

Serdar Özbayraktar
Youla
Ümit Karan
Mehmet Yılmaz

Eskişehirspor Maradona ile favori takımımız. Kendilerini gidip izledik şehri de çok sevdik. Geçen sene düşmediler ve iyi de bir performans sergilediler. Halk da zaten daha kasım ayından bu takım düşmez diyebiliyordu konuşmalarımızda. Şimdi bu sene daha iyi bir kadro ile karşımızdalar. Batuhan'ı kaybettiler ama Ümit Karan geldi Hala Yıldıray söylentisi var. Ama yine de bu kadro ile ve o müthiş taraftar desteği ile yine küme düşmez ama Avrupa biraz zor gibi. Taraftarın Lovrekden kurtulması iyi olmuş. Bu kadar tribünden laf yiyen bir adam görmemiştim o maçta. Ayrıca Burak Yılmaz da bu takıma çok şey katabilir. Burak'ın yeniden parlaması için iyi bir yer burası. Yeniden bir Es Es maçına gitmeyi dört gözle bekliyoruz. Onlara da başarılar diliyoruz.

Antalyaspor

Kaleciler
Ömer Çatkıç
Fevzi Elmas
Polat Keser

Defans
Rodoslav Batak
Yalçın Ayhan
Şenol Can
Vahap Işık
Orhan Ak
Musa Nizam
Ahmet Kuru

Orta Saha
Hakan Özmert
Fatih Ceylan
Sedat Ağcay
Kerim Zengin
Volkan Altın
Korhan Öztürk
Ertğrul Aslan
Gürhan Gürsoy

Forvet
Ali Zitouni
Pini Balili
Timur Kosovalı
Serge Pacome Djiehoua

Antalya'nın ve hatta diğer yazdığım 2 takımın da kendi sitelerindeki kadroları ya da federasyon sitesindeki kadroları ya da wikipedia kadroları tutmuyor. Bu yazdıklarıma çok da güvenmeyiniz. Fenerbahçe 'nin resmi sitesinde bile oyucu kadrosu yok. Fenerbahce.com'da var. İnanılır gibi değil. İstatstik ve bilgi anlamında ne kadar zayıfız bunu anladım bu bloga başladığımdan beri. Neyse Antalya'ya gelirsek onlar da düşme korkusu yaşayan bir takımdı geçen sene ama teknik direktör Mehmet Özdilek ile yakaladıkları hava çok iyiydi. Bu sene yine Dijehoua ve baldırları en büyük silahları. Bu aralar onlarda mali bir kriz varmış. Umarım lig başlayınca bunu aşarlar. Pini Balili bence ligdeki en iyi transferlerden biri. Çok iyi olacaktır atakdaki katkısı. Gürhan ve Kerim sağ ve sol kanatta fena değiller. Bence Antalya'da iyi iş yapacaklar. Rodoslav Botak da yeni bir transfer onu da ancak izleyip görebileceğiz.

Düşe kalka bu kadroları hazırladım. İnanın en zor iş şu Türk takımları ile ilgili bilgi bulabilmek. Bu 3 takım arasında heralde en hazır Eskişehir ikincisi de Atalya'dır. Ankara'daki sorunlar onları kötü etkileyeceğe benziyor.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder