3 Ağustos 2009 Pazartesi

Süper Kupa Feneri

Dün gece kıran kırana bir maç izledik. Zaten siyah beyaz ve sarı lacivert forma içlerinde adam olmasa dahi kıran kırana mücadele ederler. Dün de takımlarda yeni oyuncular olmasına rağmen iki iyi mücadele eden takım vardı sahada.

Fenerbahçe'yi incelersek kaleden başlamamız lazım. Volkan'a çok da fazla top gelmedi ama bir iki tehlikede iyi toplar çıkardı. Bir top da direkten döndü. Defans hattı korktuğum kadar kötü değildi.Bunda Nobre'nin sırtı dönük oyunu ve Bobo'nun kanat gibi kullanılması da sebep oldu diyebiliriz. Baros Gökhan Ünal gibi üst düzey forvetler karşısında ne yapacaklarını göreceğiz.Bilica hem ileriye topu sokması hem de defanstaki müdahaleleriyle göz doldurdu. Ama yönetim kurulundan da doğrulandığı üzere Edu'nun kalıp kalmayacağı ve defansa bir adam daha alınıp alınmayacağı 1 hafta içinde netleşecek. Kanatlarda ise Gökhan'ın Honved yorgunluğu ve de Wederson'un forma aşkı vardı. İyi oynadı ve güven verdi Vederson.

Orta sahaya bakarsak eğer yine en çalışkan Emre idi. Cristian ise zaman zaman topla buluştu ve buluştuğunda yine hep ileriye oynadı ya da çabucak topu arkadaşlarına geçirdi. Ama kendisi daha çok ürkek gözüküyor. Onu Ekim ayında görmek gerekecek sanırım. Koch'un onu iyice yoğurması lazım.

Kanatlarda ise Dos Santos da çok etkili değildi.İkinci yarı daha iyiydi. Ama taraftar ona krediyi vermiş bile. Carlos ile daha iyilerdi diyebiliriz. Ama onun da ikinci maçı. Daha çok süre var önünde. Kazım ise yine fena değildi. Çalıştı çabaladı. Yerine giren Deivid de Honved maçına göre daha iyiydi. Oyuna hareket getirdi. Ama genel olarak orta saha daha tam olarak hazır değil ve Beşiktaş gibi pres yapan bir ortasaha karşısında etkili olamadılar. Zamanla göreceğiz düzelmeliler. Özellikle gerideki Cristian'ın topa daha çok girmesi gerek.

Forvet hattı ise boş kaldı mı ne kadar etkili olduğunu atılan ikinci golde gösterdi. Olan Semih'e olmak üzere. Dün de dediğimiz gibi elde bir Semih varsa onu kullanmaya çalışmalı artık Fener.
4lü defans önünde Cristian Emre Deniz önünde Alex ve önünde Semih Guiza denenmeli. Ayrıca Alex'siz 4 defans önünde santos emre cristian topuz( deivid , kazım) önlerinde iki forvet denenmeli.

Son bir not da hakem için. Korkmayın arkadaşım. Bilica itti mi Yusuf'u ? Ver, ceza sahasına yakın diye korkma. 5 metre geride olsa vereceğinden eminim. Çıkar sarı kartını bir daha yapıyor mu bak bakalım. Sonra Kazım Yusuf'un ayağından topu tereyağdan kıl çeker gibi alınca ona da faul vermek zorunda kalma. Komik olmayın. Korkmayın.Sonra Fener hakemlerle kupayı aldı oluyor. Hiç kupası yok ya ,ona da bu kupa verildi deniyor. Korkaklığınız iki ezeli rakibin arasını açıyor her maçta.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder