5 Ağustos 2009 Çarşamba

Turkcell Super Lig İncelemeleri (2)

SİVASSPOR
Teknik Direktör: Bülent Uygun


KALECİ
MICHAEL PETKOVIC
AKIN VARDAR
Alişan Şeker

DEFANS
ABBURRAHMAN DERELİ
HAYRETTİN YERLİKAYA
MUHAMMET ÇAĞLAR
YASİN ÇAKMAK
SEDAT BAYRAK
MURAT SÖZGELMEZ
UĞUR KAVUK
PİERRE EMANUEL MBEMBA
FERHAT BIKMAZ


ORTASAHA
ERMAN KILIÇ
FARUK BAYAR
İBRAHİM DAĞAŞAN
MUSA AYDIN
MURAT ERDOĞAN
SEZER BADUR
ONUR TUNCER
CİHAN YILMAZ


FORVET
AKEEM ORİYOMİ AGBETU
YANNİCK ETİENNE STANİSLAS KAMANAN
ERSEN MARTİN
MEHMET YILDIZ
İBRAHİM ÜLÜM


Sivasspor iki üç senedir çok şaşırtıyor herkesleri. Anadolu’dan bir şampiyon çıkartma yolunda çok önemli adımlar attılar fakat şampiyon olamadılar. Nedeni ise lige erken başlamaları olabilir ya da kadronun derinliği olabilir. Derinliği yoktu Sivas kadrosunun kabul. Ama yine de çok iyi geldiler buralara.

Sivas’ı iki maçta izledik. Hazırlık maçlarını hep zor takımlarla yaptılar. Onları tam anlamıyla izleyemedik. Acaba bunlar hata mıydı? Fenerbahçe mesela 3.ligden takımlarla başladı oynamaya en sonunda da birinci ligin alt sınıf takımlarıyla oynadı. En büyük takım Hoffenheim’dı. Yavaş yavaş vites yükseltmek acaba Sivas’a daha mı iyi gelirdi?

Neyse bu hazırlık maçlarının sonunda Sivas Anderlecht ile şanssız iki maç oynadı. İlk maçta 5 yedi. İkinci maçta bence çok iyi oynadı ve 3 attı. Demek ki Sivas hala gücü yerinde bir takım. En azından bu son maç bana onların hala ilk 5’e girebileceğini garantiledi. Seyircisi ise 5 yiyen takımı yalnız bırakmayarak Sivas’ın yavaş yavaş bir şehir takımı olduğunu da gösterdi.

Şimdi kadroya bakarsak Petkoviç ve özellikle dün oynayan kaleci bu işi götürür gibi. Hatta Petkoviç Belçika'daki performansıyla yerini dünkü gence bırakabilir. Defans hattı ise bence en önemli yeri Sivas’ın.Tamam Bilica gitti ama Yasin geldi. Yine sürpriz bir defans aldılar Mbemba diye. Eğer o da iyi çıkarsa yanına bir de Abdurrahman koyarsak işler iyi gibi defansta. Özellikle dün neredeyse bütün taşları ile oynadı takımın defansta Bülent Uygun ama iyi bir performans sergilediler. Sanırım defans yine az gol yer ligimizde.

Sivas’ın en kötü yanı ortasahası. Geçen sene zaten yoktu. Bu sene ise pas yapmak ister gibi bir havsı olsa da Bülent Hoca’nın,alınan Ersen Martin ile yine ileriye ve havadan oynanacağını anlayabiliyoruz. Özellikle Mehmet Yıldız dönerse ki dönecek , geçen seneki sisteme ani bir dönüş yapılır. Orta sahada dün Cihan iyi bir performans gösterdi. Musa da öyle. Kanatları Uğur Boral gibi hatta biraz daha iyi kullanabilen bir oyuncu.Sezer İbrhim ve Murat Erdoğan da iyi adamlar fakat bu ortasaha ile geçen seneki mantelite değişmez. Yine az pasla direk ileri oynanır gibi.

İleriye bakıyorum Agbetu’yu görüyorum. İnanılmaz hızlı. 4 3 3’ün kanadı gibi kullanılırsa çok iyi iş yapar. E Kamanan bu sene daha iyi gözüküyor. Mehmet Yıldız keza hepimizin bildiği gibi en az 10 golü olan biri. Ersen az da olsa İspanya deneyimi yaşadı ve bence dünkü performansını devam ettirirse çok iyi işler yapar.

Özet olarak ortalaması vasatı geçen bir kadro var. Ama defans ve forvet hattı vasatın çok üzerinde. Defans ve forvet hattı bu sene Sivas’a yeniden bir ilk 5 ve Avrupa fırsatı yaratır. Fakat bu ortasaha ile yine geçen seneki oyun oynanacaksa ki öyle gözüküyor , Sivas şampiyonluğa yine oynayamaz. Oynar ama son 4 5 hafta bırakmak zorunda kalır.

Defansa ve forvete 10 üzerinden 6 verirsek ortasaha 4 alır gibi.


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder