16 Ocak 2010 Cumartesi

15 Ocak Programı

16 Ocak Cuma 02:00 / Sacramento Kings - Philadelphia 76'ers
16 Ocak Cuma 02:00 / San Antonio Spurs - Charlotte Bobcats
16 Ocak Cuma 03:00 / Phoenix Suns - Atlanta Hawks
16 Ocak Cuma 03:00 / Washington Wizards - Chicago Bulls
16 Ocak Cuma 03:00 / New Orleans Hornets - Detroit Pistons
16 Ocak Cuma 03:00 / Indiana Pacers - New Jersey Nets
16 Ocak Cuma 03:00 / Toronto Raptors - New York Knicks
16 Ocak Cuma 03:00 / Minnesota Timberwolwes - Memphis Grizzlies
16 Ocak Cuma 03:30 (NBA TV) / Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks
16 Ocak Cuma 03:30 / Miami Heat - Houston Rockets
16 Ocak Cuma 05:30 / Milwaukee Bucks - Golden State Warriors
16 Ocak Cuma 05:30 / Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers
16 Ocak Cuma 05:30 / Orlando Magic - Portland Trail Blazers

ZorTurK

15 Ocak 2010 Cuma

TBL 14. Hafta Programı

16 Ocak Cumartesi
15:00 Galatasaray C. Crown – Aliağa Petkim (SkyTürk)
16:00 Antalya B.Ş.B. – Efes Pilsen
17:00 Tofaş – Türk Telekom
17:00 Pınar Karşıyaka – Beşiktaş C. Turka
(SkyTürk)
17:30 Erdemir – Kepez Belediyesi
19:00 Banvit – Oyak Renault

17 Ocak Pazar
17:00 Darüşşafaka CT – Mersin
B.Ş.B.
20:00 Fenerbahçe Ülker – Bornova Belediyesi (Spormax)

ZorTurK

Gökhan Ünal Fenerbahçe'de




















Sonunda açıklama geldi resmi siteden. Form düşüklüğüne rağmen iyi bir yedek forvet olabileceğini düşünüyorum. Belki Kayseri günlerine döner diye koydum bu fotoğrafı. Hayırlısı olsun her iki tarafa da. 

Semih'in zar zor forma giyebildiği bir takımda Gökhan Ünal ne yapacak bunu göreceğiz. Yoksa Daum'un kafasında mantıklı bir 4 3 1 2 mi var? Bunu da göreceğiz. Fakat Fener'in asıl sorunu hala kanatlarda. Fener devre arası transferini kapamamalı. Solda ve sağda oynayabilecek hücumcular bulunmalı bir an önce. Gelişmelerle beraber olacağız.

Marquinhos

14 Ocak 2010 Perşembe

Galatasaray Kaliteyi Düşürmüyor















Lucas Neill 1.5 yıllığına Galatasaray'da. 

11 Ocak 2010 Pazartesi

Hafta İçi Avrupa Programı

12 Ocak Salı
19:00 Banvit - Okapi Aalstar
20:00 G.Saray Cafe Crown - BancaTercas Teramo (GSTV)
20:00 Telekom Bonn - Beşiktaş Cola Turka
20:30 Spirou Basket - Türk Telekom (TRT-2)
13 Ocak Çarşamba
21:00 Orleans - Efes Pilsen (SkyTürk)
14 Ocak Perşembe
21:00 F.Bahçe Ülker - Zalgiris Kaunas (Spormax)

ZorTurK

10 Ocak 2010 Pazar

Eskişehir 0 - Fenerbahçe 1

Uzun zamandır futbol izleyemememin hasretiyle ekran başına kuruldum bir pazar akşamı. En sevdiğim taraftar grubunu ve Fener'i izlemeye başladım. Maça iki takım da istekli başladı. Mücadele gücü yüksekti iki takımın da. Es Es galibiyet istedi ve ilk yarıda bunun için önemli ataklar yaptılar. Özellikle Doğa ve Burak zorladılar Fener'i. Ama çok da net pozisyonlar bulamadılar.

Fener'e baktığımızda ise ilk başlardaki mücadele daha sonra bitmeye başladı. Ortasahada kimse defanstan pas istemez oldu ve top şişirmekten başka bir şey yapamadı defans ikilisi. Emre ileriye neredeyse hiç çıkmadı. Cristian da belli bir noktaya kadar açıldı. Kanatlar ise çalışmıyor Fener'de. Özer bir kanat oyuncusu değil. Mehmet Topuz kanat oyuncusu değilmiş onu bu sene öğrendik. Sanırım bugün de orta yapmadı. Özer bir kere denedi sanırım o da korner oldu. Topuz bugün ne yaptı ben zaten anlayamadım. Topuz yüzünden Gökhan Gönül harcanıyor. Daum yüzünden Özer harcanıyor ve Santos da sol kanatta bir şey yapamıyor. Bek oynamaya tekrar alışması lazım Santos'un. Brezilya'daki performansına geri dönmesi lazım. Ben umutluyum.

Sahada bir şey yapmak isteyen iki adam vardı onlar da Alex ve Deivid. Fakat Deivid santrafor değil ve ancak ara pas atmakla yetindi. Alex olmasa bu maçtan da puan kaybıyla ayrlırdı Fener. Aklını ve vücudunu iyi kullandı ve takıma golü getirdi.

Şimdi diyeceksiniz ki konuştun konuştun ama alternatif bir sistemin var mı? Madem takımın kanadı yok, kanatsız bir formül dene. Ya da illa ki kanat oynatacaksan Deivid'i kanat oynat. Uğur'u da solda oynat. Bu ikisi de daha önce uzun bir süre kanat oynamış adamlar. Emre ile Cristian'ın önüne yine Alex'i koy, forvet olarak da kontratını futbolcudan habersiz uzatmadığın bir santrafor koy. Bu olay yüzünden takım santraforsuz kalıyor. Büyük bir camianın başına gelene bakın. Hem de aynı mevzu yüzünden daha önce çok önemli bir adamını kaybetmişken bunu tekrar yapmak nasıl bir cesaret bilemiyorum.

Haydi diyelim kanatların performansını beğenmiyorsun. Bence Daum'un umrunda değil bu durum. Yoksa bir ortasını dahi hatırlamadığım Mehmet Topuz her maç ilk 11 başlamazdı. Neyse yine de diyelim ki kanatlardan memnun değilsin. O zaman Cristian'ı koy ortaya, hemen önüne Özer ve Emre'yi dik. Öne Deivid ve Alex'i koy ve önlerine de bir forvet koy. Tabii normal zamanlar için Alex ve önüne iki forvet koymalısın.

Bunu daha önce denedi Daum. Ama ortasahaya koyduğu adamlar oyunu o kadar iki yönlü oynamayı bilmeyen adamlardı ki hiç bir verim alamadık bundan. O gün hatırlıyorum öne oynamayı düşünen sadece Topuz vardı. Selçuk ve Cristian geride kalınca hücum gücü çok düşmüştü Fener'in. Fakat iki mücadele gücü yüksek oyuncu ile(Emre, Özer) 4 3 1 2 oynanırsa, takım daha iyi oynayacaktır. Fakat kanat kabiliyeti olmayan iki adamı kanada koyarak hem bekleri zayıflatıyorsun hem de takımın hücum organizasyonlarını bitiriyorsun ve yine Alex'in ayağına bakıyorsun. Çok şükür kaptan yine kurtardı bizi.

Fener'e acil bir sol kanat ve sağ kanat lazım. Eğer Deivid kanatta denenmeyecekse ve Kazım dönmeyecekse, bu böyle gitmez. Forvet hattındaki kriz bir an önce çözülmeli ve bence 3. bir forvet gelmeli takıma. Şu an Batuhan bile ilaç olur Fener'e.

Es Es ilk yarıda golü bulsa Fener bir daha geri gelemezdi. Es Es ikinci yarıda bırakınca maçı Alex bırakmadı ve golden sonra Eskişehir eski mücadelesine dönemedi bir türlü. Youla'sızlık onları çok yakar. Ümit eski günlerine çok uzak. Ama Burak her maçta böyle oynarsa bu takımı sürükler gibime geliyor.

Futbol akşamı heyecanlı başladı ve fakat uykumu getirerek bitti. Lige verilen ara bitsin ve hatta bir an önce Uefa maçlarımız başlasın ki futbola doyalım.

Marquinhos

9 Ocak Programı

10 Ocak Pazar 02:00 / Atlanta Hawks - Orlando Magic
10 Ocak Pazar 02:30 / Philadelphia 76'ers - Detroit Pistons
10 Ocak Pazar 03:00 / Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder
10 Ocak Pazar 03:00 / Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls
10 Ocak Pazar 03:30 / Utah Jazz - Dallas Mavericks
10 Ocak Pazar 03:30 / New York Knicks - Houston Rockets
10 Ocak Pazar 05:00 (NBA TV) / Denver Nuggets - Sacramento Kings

ZorTurK