8 Haziran 2009 Pazartesi

Mehmet Topuz Hikayesi

Şimdi izlediğim ntvspor transfer programında Mehmet Topuz hikayesi baştan sona anlatıldı. Durum hiç de basından takip ettiğimiz gibi değilmiş. Topuz ilk olarak Fener ile anlaşmış. Daha sonra bu anlaşma üzerine kulüp Kayseri ile anlaşmaya oturmuş.O sırada Topuz Rıdvan Dilmen'i aramış ve başkan Aziz Yıldırım ile konuşmak istemiş. Bir telefon konuşması yaşanmış arada ve Topuz bu konuşma sırasında Aziz Yıldırım'ın "Herkesi aramana gerek yok" tarzı sözünden rahatsız olmuş.Bu sırada yani Fener Topuz ile ve kulüp ile anlaşırken Yıldırım Demirören bu karışıklıktan yararlanmak istemiş ve Topuz da başkana bozukken onunla anlaşmış.Yani Topuz Beşiktaş'la anlaşmışken Fener Topuz'la hiç konuşmadan hiç alakasız olarak gidip Kayseri ile anlaşmamış. Yani işe sonradan karışan Fener değil Demirören. Tabii ki şu an Mehmet Topuz Fener'e sözünden dönmüş olabilir. Hani etik metik öyle şeylerden bahsediyoruz ya Mehmet sözünü tutmamış olabilir.Yani etik davranmak herkesin yapması gereken bir şey de değil. Yani Mehmet ,Demirören'in o karışıklıkta onunla anlaşmasıyla beraber bir anda Beşiktaş cephesine dönmüş. Ama Fener kulüp ile de futbolcu ile de bir şekilde anlaşmışken bu transferi bugün resmen bitirmiş durumda ve Topuz resmen Fener'de şu an. Ama durum Topuz'un Fener'de oynamayacağını gösteriyor. Ama bu şartlarda Beşiktaş'ta hiç oynayamayacak. Fener Topuz'u Beşiktaş'a satmaz sanırım bu inatla. Bunun sonucunda iki ihitmal var. Topuz ya hiçbir takıma gitmeyecek ve bu sezon Kayseri forması giyecek.Yani transfer iptal.Çünkü imzalamayacak. Ya da şu var. Topuz kurallara uymadığı için ki kurallar Beşiktaş'ın da Topuz'un da yanlış yaptığını söylüyor,( En azından basın bunu diyor) 6 ay oynayamama cezası alacak. Ama daha da önemlisi Topuz bir ceza alırsa Fener onun bonservisini aldığı için artı 1 sezon daha oynayamama durumu olacakmış. Yani bu sene ve önümüzdeki sene de Beşiktaş'a gidemeyebilir Topuz.

Şimdi şunu soruyorum. Yahu bir telefon görüşmesi nasıl böyle olayları tetikler ve nasıl bir adamın futbol hayatına darbe vurur? Ya o telefonda inanılmaz kötü davranıldı Topuz'a ve Topuz'da haklı bir gurur var ya da Topuz çok sabırsız ve deli fişek bir arkadaşımız. Ya da aslında Topuz ile anlaşılamadı parada falan.Bu da bir ihtimal tabii. Peki her şeyi geçtim Fener'in bonservisini alacağı garanti bir futbolcu için Demirören neden bıraktı tatilini geldi? O da mı basından takip ediyordu olayları? Topuz Demirören'e Fener'le hiç anlaşmadım demiş olacak ki Beşiktaş cephesi olayı böyle anlatıyor. Ya da Topuz o telefondan sonra Fener kulübüne ben bu transferi istemiyorum demedi mi? Demediğini düşünüyorum şu an yoksa yönetim neden bu kadar kassın almak için? Neyse Topuz şu an Fener'le anlaşmadıkça ve ceza alması taktirde seneye hiçbir takımda oynayamayacak. Hatta bu sürenin 1 sene daha uzaması gündemde. İmzalamazsa Fener'le ve ceza almazsa en iyi ihtimalle yarım sezon Kayseri'de forma giyecek.Yani istemezse kulübe adım atmaz ama yarım sezon o forma altında sayılacak ve Bjk'nin onu almasını bekleyecek.

Not: Şimdi de Rıdvan'ı dinliyorum ve o da bu telefon konuşmasında Topuz'un Fener'e gelmek istediğini söylediğini anlatıyor.Rıdvan da ona artık aştın ve 3 büyüklerde oynama zamanın geldi demiş. Fener'e gelmek isteyen bir oyuncuyu Beşiktaş'lı yapmaya çalışmak ezikliktir mi diyelim şimdi? Demeyelim tabii.Çünkü bakarsanız önümüzdeki günlerde ntvspor'dan bu hikayeyi de yalanlayan bir haber daha çıkar.Hayırlısı.

NOt: Maradona söyledi. Mehmet'in Demirören ile anlaşmasında Kayseri kulübünün Mehmet'e Fener ile hiç görüşmediklerini söylmesi de önemli bir sebep.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder