22 Ocak 2010 Cuma

Hey JO!























Bu adam, Zico'lu Fener'e istediğim bir numaralı adamdı. Ya Jo'yu ya da Wagner Love'u alsınlar diyordum. Fakat Jo yerine Guiza geldi, Zico yerine de gele gele Aragones geldi. Asıl soru Zico niye gitti?

Neyse eski defterleri bırakalım. Jo 2 senedir eski Jo değil. Premier Lig ona iyi gelmedi. En sonunda kiralık da verildi. Şimdi de Galatasaray'da kiracı olacak. Bazı Galatasaraylılar bu transferden memnun değil. Nedeni adamın kiralık gelmesi ve sadece yarım sezon oynayacak olması. Dahası Uefa maçlarında da oynayamayacak Jo. Bu transferin sebebi Baros aslında. Baros'un sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu anlayabiliriz bu hareketten. Memlekette alacak Türk forvet de bulamayacağınıza göre lig için mantıklı bir transfer denilebilir. Zamanında Mehmet Yıldız'ı alamamanın cezasını böyle çekiyorlar sanırım. 

Tabii Rijkaard faktörünü de unutmayalım. Bakarsınız hemen forma sokuverir Jo'yu. Ayrıca şöyle de bir gerçek var ki Galatasaray geçici forvetini bile artık Premier Lig'den alabiliyor. Enteresan bir şekilde sınıf atladılar transferde son iki senede. Lincoln'den beri alınan kötü bir yabancı yoktur sanırım. 

Keşke 3 4 senelik bir kontratla gelebilseydi Jo. Eski günlerine dönen bir Jo ligimizde ve Avrupa'da fırtına gibi eserdir. Bakarsınız sene sonu bu sözleşme de imzalanır. Bunu sezon sonunda göreceğiz. 

Memnun olan da var olmayan da var. Umarım hemen forma girer de gollerini dizer. Keşke iki sene önce takımıma gelebilseydi. Yarım sezon da olsa onu rakip formayla izlemek enteresan olacak. 

Dün Maradona ile de konuştuk. O da memnun değil. "Demek ki bizim Avrupa hedefimiz yokmuş" diyor. Haklı da. "Lig bize yetiyormuş demek ki " diyor ki bu Galatasaray felsefesine hiç uymuyor. Transfere destek vermeyenlerin ortak noktası da budur sanırım. Herkese iyi haftasonları. 

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder