18 Ocak 2010 Pazartesi

Türkiye Kupası ve Son Durumlar

Dün Galatasaray'ın genç oyuncusu Emre Çolak'ı keşfettik hep beraber. Rijkaard şans verdi ve Arda kaptan da Emre'yi yüceltti diyebiliriz dün gece. Türkiye onu tanımış oldu. Ben de sevindim bir genç oyuncu daha tanıdığımız için. Milli takım için de önemli bir pozisyonda oynuyor Emre Çolak. Galatasaray hem kupada yoluna devam etti hem de kadrosunu güçlendirdi bu arada. Neill yarın imzalıyor sanırım. Defans hattı da ortasahası kadar güçlü oldu Galatasaray'ın. Baros'un dönmesi ile forvet hattı da iyileşecektir.

Bugün de Fener'in maçını izledim. Bu sezon en çok zevk aldığım maçlardan biri oldu. Özellikle ikinci yarıda Özer izlenmeye değerdi. Andre Santos ne kadar iyi bir transfer olduğunu gösterdi bugün. Selçuk, Bekir ve Ali Bilgin'e rağmen Fener iyi oynadı. Özer ile sağ kanat hareket kazanmasa da hücumda gücü çok artıyor takımın. Attığı gol enfesti. Sol kanat Andre ile çok hareketlenmeye başladı. Önündeki Vederson bu maçta yaptığı orta sayısını önümüzdeki maçlara taşırsa Fener forvetleri de rahatlar. Antalya yendi ama ben oyundan defans ve kaleci hariç memnun kaldım.

Forvet demişken bugün son 20 dakikada Gökhan Ünal da forma giydi. Bir asist yaptı. Guiza çok güzel bir gol attı. Yarın Fener çift forvet oynamalı başlıklarını görürüz hemen. Gökhan'dan bahsetmek gerekirse kendisi ortalama bir forvet. Zaman zaman iyi de olabiliyor. Geçen sene 15 gol attı. Bu iyi bir rakam. Ondan önce de gol kralı olmuştu. Fakat zaman zaman da çok vasat oynuyor. Fener'de ise yabancı forvet almadan orayı bir Türk ile doldurmak şimdilik mantıklı gözüküyor.

Bu arada Abdulkadir kiralık gönderildi. Abdulkadir'i Emre Çolak gibi bir iki maçta denenirken görebilmek isterdim. Fakat göndermek de akıllıca. Tabii bu transfer ancak gönderildiği yerde dakika bulabilirse işe yarar. Bunu ikinci yarıda göreceğiz. Keşke Aragones ve Daum 1 sene içinde kendisine 4-5 maçta şans verseydi de bir kumaşını görebilseydik. En azından Özer gibi bir futbolcu kazandık. Buna seviniyorum.

Şimdi Fener'de bir transfer daha yapılacak. Sağ ve sol kanat eksik. Özer tamam istekli arzulu. Gol de atıyor ama klasik bir sağ veya sol kanat değil. Belki de Emre yerine oynayabilecek biri. Ya da Cristian ve Emre'nin tamamlayıcısı olmalı bir 4 3 3 ya da 4 3 1 2'de. Fakat Fener bu dizilişle oynamıyor. Bu durumda kanat ihtiyacı doğuyor. Elde Vederson, Uğur ve Topuz var kanat olarak bildiğimiz. Fakat bunların da performansı ortada. Vederson, bunların arasında en iyisi ama yine de yetersiz. Haydi orayı Vederson ve Uğur'la idare ettik diyelim. Bu sefer de sağ kanat eksik kalıyor. İki taraftan birini Özer ile kapamak şimdilik iyi bir çözüm ama kalıcı değil. Aykut Kocaman bir ya da iki kanat alacak heralde bu takıma. Bekleyip göreceğiz.

Antalya takımını da kutlarım. Mücadeleyi 3-3'te bile bırakmadılar. Sevdiğim forvetler arasında yer alan Afrikalı JEUA da takımını yine sırtladı. Necati de iyi oynadı bu akşam. İkinci yarı daha iyi olacaklar. Üstleri zorlarlar.

Benden şimdilik bu kadar. Herkese iyi akşamlar.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder