20 Mart 2009 Cuma

Cenazemiz Var Kapalıyız


Bursa Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri.Dağ havası , manzarası , yemekleri, herşeyi ile gidilmeye ve görülmeye değer.Bu güzel şehrin bir de ona gönülden bağlı taraftarları olan bir futbol takımı var.Tam bir şehir takımı Bursa.Aktif taraftar grupları var ve çok ateşliler.Her maçı tıka basa dolduruyorlar.Takımın başında da Beşiktaş gazisi Ertuğrul Sağlam var ve bence bu şehrin takımına da çok yakışıyor.Şimdilerde iyi ki kovmuşlar Ertuğrul'u Beşiktaş'tan diyorum.Ertuğrul kendine ,birlikte yükselecek bir takım bulmuş oldu.

Bu akşam 25. haftanın açılış maçını Fenerbahçe ile yaptı Bursa.Tek pozisyon hariç ki o da gol oldu , çok pozitif ,sürekli ileriyi düşünen bir futbol oynadılar.Yetenekli oyuncuları da mevcut Bursa'nın.Forvetteki Sercan ve Volkan Şen çok iyi oynuyorlar ve çok arzulular.Sağdan soldan ortadan nereden bulabilirlerse denediler maç boyunca ve Fenerbahçe'nin iyice yorulduğu dakikalarda üst üste 2 gol buldular ve maçı kazandılar.Hakettikleri bir galibiyet aldılar.Şehirlerine yakışır, taraftarlarını mutlu edecek bir futbol oynadılar.

Şu günlerde stad yapımı hızlandı Türkiye'de.Trabzon , Galatasaray ve Kayseri bu çalışmaların başını çekiyor.Kayseri Türkiye'ye modern bir stad hediye etti.Ama acaba Kayseri şehri bu stadı değerlendirebilecek mi? Bana kalırsa o stad yakında Olimpiyat stadımıza dönecek.Kayseri çok önemli bir iş yaptı tabi ki ama sanki o stada daha çok ihtiyacı olan şehirler var ülkemizde.Trabzon'un Eskişehir'in ve Bursa'nın o stadı bir hafta bile boş bırakmayacaklarına eminim ellerinde olsa.

Gelelim Fenerbahçe'ye.Çift forvetle başladılar diye ümitlenmiştim.Yanılmışım Semih'e şut çekmeme ve ara pas atma görevi verilmiş.Guiza bir aşırtma golü daha atarak en azından belki bir rekor kırarım derdinde.Ama yine de bugünün uğraşanlarındandı.Uğur Boral çalışıyor,uğraşıyor en azından bir kaç orta kesebiliyordu.Sağ kanada baktığımda ise...Deivid'in sanırım dün cenazesi vardı.Aragones ayıp etti oynatarak sevgili Deivid'i.İnsan bare bugün biraz izin verir oyuncusuna.İnsanlık mı bu?Ha? Deivid?
Emre hrçınlığının ve tribunlerin kurbanı oldu ilk yarıda, kart yiyene kadar çok istekliydi.İkinci yarıda ise tek başına topu ileri taşısa ne olurdu ki?O da bıraktı maçı.Gökhan sakat sakat oynadı ve kanadını çok çalıştıramadı.
Bir başka cenazesi olan sanırım Selçuk'tu.Galiba yakınının vefat etmediğini ve ölümden kıl payı kurtulduğunu 85inci dakikada öğrendi ve ilk şutunu çekti.Takımın geçen hafta tek mücadele edeni Deniz nedense bu hafta sahada yoktu.Şans işte her hafta da oynayamazsın ki!!!!
Şu takımda futbol oynamayı tek isteyen Lugano'dur ve sene sonunda bir aksilik olmazsa onu da kaybediyoruz.Bu maçta da yüreğiyle oynadı.

Fenerbahçe Bursaspor'a karşı 1 gol buldu ve onu bütün maç korumaya çalıştı.Ne gerek vardı bir tane daha atmaya.Ne gerek var ki yedekte duran tek forveti oyuna sokmaya.Gürhan diye bir çocuk oyuna sürüldü son dakikalarda takımı kurtarsın diye.En çok mücadele edenlerden biri olan Uğur da çıktı sonra yerine de Wederson girdi.Orta yaptı mı yapmadı mı hatırlayamıyorum bile.Unutmadan söyleyeyim, oyundan bir de forvet çıkardı Aragones.Bir gol bulma ihtimali olursa aman sevinip de Deivid'i Selçuk'u üzmeyelim bu yaslı günlerinde diye düşündü sanırım Dede.

Fenerbahçe bu sene bu uyuşuk kadrosuyla kontrat yenilemek için inanılmaz çaba sarfetti.Hadi Alex'i anlarım ama Deivid,Selçuk ve hatta Roberto Carlos'la hangi mantık çerçevesinde geleceğini çizersin?

Fener'de işler çok kötü gidiyor.Taktik değiştirmekten aciz bir teknik adam, gitgide kötüleşen bir kadro yapısı, transfer yanlışları Fenerbahçe'nin bu seneki hazin sonunu getirmek üzere.Fenerbahçe'nin bu haftaki tek kazancı sanırım Galatasaray'ın Kadıköy Finali rüyasının sona ermesi oldu.Bursa takımına da çok teşekkür ederim.Böylelikle Fener takımındaki yaralar ortaya çıkıyor.Umarım önümüzdeki Galatasaray maçına kadar bu kayıplar devam eder ve Galatasaray bize tarihi bir yenilgi tattırır. Yoksa Aragones ve 11 uykucular bizi uyutmaya devam edecekler.

Marquinhos

1 hafta sonra gelen not: deivid de souza'nın gercekten de 5 ay önce annesini kaybettiğini yeni öğrenmiş bulunmaktayım.kendisine bu acısını bir an evvel unutabilmesini diliyorum başı sağolsun.umarım eski moralli günlerine bir an önce döner.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder