15 Mart 2009 Pazar

ORTANIN SAĞI


Gençlerbirliği takımından bir oyuncu daha almıştı Fenerbahçe 2001 senesinde.Modadır her zaman ligimizde Gaziantepspor ve Gençlerden oyuncu almak.Umit Özat da onlardan biriydi.Fenerbahçe'ye geldiğinde istikrarsız bir takım vardı karşısında Ümit'in.2000deki şampiyonluk sonrası işler hiç iyi gitmemişti takımda.Takım ligin sonunu 4üncü ya da 5inci olarak tamamlayabiliyordu.Uefa kupasına giderse başarıydı o seneler Fenerbahçe.Ama sene 2003'ü gösterdiğinde takımın başına Daum geliyordu.İşler iyi gidecekti artık.Ümit de o dönemin efsane kaptanı olacaktı Daum'la beraber.

Libero, ön libero , oyun kurucu ve en sonunda da sol bek oynadı Ümit Fenerbahce'de.Ümit ülkemizde belki de ,sadece sağ ayağını kullanabilen tek sol taraf oyuncusuydu.En büyük şansı önünde oynayan Tuncay ve onun açtığı koridorlardı.

Az mı yuhaladık ,yuhaladım Ümit'i Kadıkoyde. Orta yapamayan kanat oyuncusu mu olurmuş diye az mı söylendim.Allah'ın sopası yok derlerdi de inanmazdım.Haklı da çıktım. Allah elindeki son sopayı Fener'e 8 numara olarak gönderdi bu sene, eski şeytanıyla ve Ümit'i yuhalayan zihniyetle dalga geçercesine.
O yuhalanan adam Fenerbahçe'de bir sezonda en çok isabetli orta yapabilen adam oluverdi.Her zaman sol ayağıyla orta yapamasa da sağ ayağının dışıyla kestiği isabetli ortalar yüzümdeki hayret içerikli gülümsemelere neden olmuştu.Her mevkide oynayabileceğini gösterdi bize.İnsan isterse orta da yapardı gol de atardı.

En sonunda Fener'de kaptanlık da yaptı Ümit. 100. yılda takıma gerekli gazı vererek, soyunma odalarının Fatih Terim'i de olmuştu.Ne yazıkki yollar 2 sene önce ayrıldı Ümit'le.Yerine ancak Roberto Carlos gelse Ümit'i aramazdık.Ama yine arıyoruz.En azından efendiliğini arıyoruz Ümit'in.Kötü bir yere de gitmedi Ümit.Daum onu Köln takımına, yanına çağırdı.Kaptan yaptı onu.Bundesliga'da kaptanlık yapmak da varmış yuhaladığım Ümit'in kaderinde.

Başına gelen o kötü olayı biliyoruz.Çok futbolcunun başına geldi ama o ucuz atlattı.Hala hayatta ama doktorunun tavsiyeleriyle futbolu dün bıraktığını açıkladı Ümit.Gözyaşları içinde konuştu.Saçı sakalı birbirine girmiş belki de depresyonda.Ümit belki asla para sıkıntısı yaşamayacak.Ne bileyim belki Daum'la beraber bir dönerci açarlar Köln'ün ortasına.Dökerler Alaman bir sos içine alın size Alaman döneri , gelsin paralar.Ama dedim ya ağlıyordu Ümit.En sevdiği işini bırakmak zorunda kaldı.Hem de Bundesliga'da kaptan olarak.

Ümit Fenerbahçe'de oynadığı için çok mutluyum.Futbolu en azından Dubai'de ya da Amerika'da bırakmadığı için de ayrıca gururluyum. Ne yapalım işler kötü gidince tribünde bazen kimi yuhalayacağını şaşırıyor insan. Protesto yapası geliyor hemen insanın. Ama ben cavabımı tokat gibi almasını bildim Ümit'ten. Bizi şampiyonluklara götüren kaptana tekrar teşekkür eder ve kimi zaman yaptığım kabalıklar için özür dilerim. Hayatta başarılar sağ ayağını her ortamda iyi kullanan adam.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder