28 Ocak 2010 Perşembe

Shabani Nonda'nın sözleşmesi feshedildi!













Galatasaray garip bir yola girdi. Anlamak çok güç. Hem elindeki sağlam kalan tek forveti gönderdi hem de yerine forvet almadı. Pardon forvet aldı ama bu forvet sadece ligde oynayabilecek. Ayrıca yedeği de yok sanırım. Şimdi yine Kewell'dan forvet olacak. Umarım uğruna Nonda'yı feda ettikleri Dos Santos iyi bir form yakalar. Yoksa taraftar Nonda'yı çok arar.

Fener'e geçen maç değinemedim. Şimdi fırsatını bulmuşken değineyim. Son maçta defans ve forvet arasındaki bağ yok denecek kadar azdı. Bunun nedeni yine Alex'in olmayışı. Daum ne zaman Özer'i aldı işler düzeldi. Bu adam gerçekten de oyuna sonradan giren Tuncay etkisi yapmaya başladı. İnanılmaz bir gazla oynadı takım Özer oyuna girince. 

Ayrıca yaklaşık 1 senedir bu blogdan söylediğim bir şey var. Fener takımı ya da diğer büyük takımlar, ligin dibindeki takımlarla oynadıkları maçların ilk bölümlerinde Allah ne verdiyse saldırmalı. Ne olurdu şu maçta Semih ve Guiza'nın arkasında Özer de olsaydı? Skoru bulunca da alırdın Cristian'ı oyuna. Ama tam tersi oldu ve son 20 dakika takım 3 4 3 oynadı. Faydasını da gördü. Kalabalık bir ceza sahası gol için en önemli faktör. Böyle olunca goller de geldi. 

Fener transferi kapadığını açıkladı ama Nonda tarzında bir forveti takımımda görmek isterdim. Keşke böyle bir gelişme olsa. Hala kanat adamımız da yok maalesef. Bu sezonu harala gürele Özer'le Alex'le ve kanatsız geçireceğiz anlaşılan. Umarım şampiyon olabiliriz. Evet şampiyonluk istiyorum :)

not: Galatasaray'da o kadar kanat oldu ki bana inat Haldun Üstünel gidip kanat alıyor sanki. Bu arada bir Türk santrafor bombası da patlatırlarsa şaşırmam. 

Marquinhos


4 yorum:

  1. haciyson, baros sakatlandığın beri ki 10. hafta oluyor, sanırım nonda 3 gol falan attı.ayrıca 2 ihtimal var, biri senin dediğin yerli forvet olasılığı, bir diğeri ise franco'nun gönderilip, avrupa'da oynayabilecek bir forvet getirilmesi. hem haldün üstünel, hemde frank düşünüyordur bişiler. çarşamba göreceğiz ne olcağını :)

    YanıtlaSil
  2. Bence Nonda'nin gonderilmesi Galatasaray'in aldigi en saglikli ve dogru karardir. Oynuyor numarasi yapan ve aslinda sahada bosuna yer doldurmaktan baska bir ise yaramayan bir oyuncu kendisi cunku. Herhangi bir takimdan alinacak herhangi bir forvet her sekilde Nonda'dan daha yararli olacaktir. Besiktas'li olmama ragmen ligimizin ve Galatasaray'in boyle gereksiz bir oyuncudan kurtulmus olmasina cok sevindim.

    Bayagi bilenmisim bu adama sanirim :)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler ahmetçim :)

    YanıtlaSil