1 Şubat 2010 Pazartesi

Sivasspor 1-5 Fenerbahçe

Fenerbahçe Sivasspor maçı müthiş bir mücadeleyle başladı. Sivas'ta bir de Mehmet Yıldız'ı görünce eski Sivas geri mi geldi diye sordum kendi kendime ve korktum. Ayrıca sahada Fransız ekolünden gelen yeni atletik yapılı transferler var. Sivas bizi zorlar dedim. İlk yarı da öyle geçti. Cılız geldiler kalemize ama geldiler. Fener de rakibi şöyle bir tarttıktan sonra Sivas'ın üzerine gitmeye başladı. Defansif pasif ortasahamız Selçuk herkesi şaşırtıp sıfıra indi ve iyi bir asistle Semih'e golü yaptırdı. Ayrıca Mehmet Topuz'la da gole çok yaklaştı ilk yarıda Fener. Bundan başka belki bir iki pozisyon daha olmuştur.

Derken Mehmet Yıldız'ın golü geldi. Onun kadar sevinememişimdir kesinlikle ama çok sevindim golle geri döndüğüne. Sivas takımının ve halkının ona çok ihtiyacı var. Umarım artık ilk 11'de değişmez bir adam olur yeniden. 

İlk yarı bence çok kaliteli bir mücadele ve iki güzel golle bitti. İlk kez bir deplasman maçında uykum gelmedi.

İkinci yarıda da Fener az adamla ve hızlı gelmeyi denedi Sivas'ın üzerine. Yine bir kontra topta bu sefer Deniz Semih'e golü yaptırdı. 

Az adamla geliyordu Fener ama ortasahadaki Özer faktörü ve kanatların uzun zamandır ilk kez bu kadar fazla çalışması Fener'in çok fazla atak yapmasını sağladı. Topuz yine ortasız bitirdi maçı ama Gökhan önü açık oldu mu yine neler yapabileceğini gösterdi.

Sol kanatta ise Uğur şov başladı ikinci yarıda. Orta yaptı, şut çekti, adam eksiltti ve iki de birbirinden güzel ve birbirine çok benzer gol attı. İlk kez, tam bir sol açık gibiydi neredeyse Sevilla maçıdan beri. 

Takım o kadar çok atağa çıktı ki neredeyse Gökhan Ünal da golüne kavuşacaktı ama kısmet olmadı. Sivas ise Fener'in ikinci golü ile bitti. Daha fazla saldırmadı. Eski Sivas bu maçı bırakmazdı. Yeni Sivas'ın eski günlerine dönmesine ise bence az kaldı. Yeni transferlerle Mehmet Yıldız güçlerini birleştirirlerse yeniden ilk 6'ya oynayabilecek bir takım olurlar. 

Fakat anlamadığım konu Kamanan konusu. Kamanan diye bir adamınız varsa ben açıkçası tahtanın üzerine Mehmet Yıldız'la birlikte onu da yazarım. Kadroyu da onların altına dizerim. Bence daha çok şans bulması lazım. 

Fener genel olarak klasik, 3 senedir oynadığı topunu oynadı. Rakibi uyutan ve az adamla gelip çok iş başaran bir futbol bu. Zico döneminden sonra maalesef bu örneği çok görememiştik ama ilerideki adamlar yani Uğur, Semih, ön liberolar ve sağ kanatta kim oynarsa o iyi oynarlarsa Fener de iyi oynuyor. Yoksa pozisyon bulmakta çok zorlanıyorlar. Fener'de genelde Alex'in ayağına bakılır ama dün o yoktu neredeyse sahada ve Fener zorlanmadan aldı maçı. Bu hep böyle olmalı ama bir türlü olamıyor. Umarım önümüzdeki günlerde de bu örneği bol bol görebiliriz. 

Herkese iyi haftalar.

Marquinhos




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder