2 Şubat 2010 Salı

Dünya Kupası Grupları H Grubu

Çoğunlukla dışarıdan gönderdiğim yazılarla devam ettiğim işe şimdi içeriden yazarak devam ediyorum. Dünya Kupası gruplarında son gruba geldik. Aklıma gelen bütün klişe terimleri kullanarak yazdığım Dünya Kupası grupları yazısı böylelikle son buluyor.

H Grubu

Dünya Kupası'nın son grubunda Avrupa Şampiyonu İspanya, yeni ezeli rakibimiz İsviçre , Honduras ve Şili bulunmakta. İspanya favori, 2.lik için diğer takımların şansı eşit gibi.

İspanya : Avrupa şampiyonu olarak geldiğini ve bizim içinde olduğumuz gruptan namağlup şekilde geldiğini düşünürsek kupanın favorisi diyebiliriz .

Fifa Sıralaması : 1 Puan : 1627
Yıldız Oyuncular : İker Casillas , Xavi
Dikkat Çekebilecek Oyunucu : Nacho Monreal
Bizimle Alakası : Dani Guiza ve bizi eleyip gelmiş olmaları.

İsviçre : Avrupa'nın büyük liglerinde oynayan futbolcuları ile 2.lik kovalayacklar. Avrupa elemelerinden nispeten zayıf bir gruptan çıktıklarını hatırlatmakta yarar var.

Fifa Sıralaması : 18 Puan : 924
Yıldız Oyuncular : Alexander Frei , Gökhan İnler
Dikkat Çekebilecek Oyunucu : Eren Derdiyok (dikkat çekti çekeceği kadar yaşı itibari le yazdım )
Bizimle Alakası : Kadrolarındaki yıldız oyuncuların Türk kökenli olması.

Honduras : Kuzey Amerika elemelerinden Abd ve Meksika'nın ardından 3. oldular. Avrupa liglerinde oynayan oyuncuları ile şans arayacaklar.

Fifa Sıralaması : 37 Puan : 738
Yıldız Oyuncular : Wilson Palacios , David Suazo
Dikkat Çekebilecek Oyunucu : Roger Espinoza
Bizimle Alakası :Ne yazık ki bizimle bir alakası yok sadece David Suazo'nun transfer dedikoduları var. 3 Mart tarihli bir hazırlık maçları var bizimle.

Şili : Yaş ortalaması en genç takımlaran birisi olacak Şili. Çok bilinen yıldızları yok. Güney Amerika elemelerinden 4. olup geldiler.

Fifa Sıralaması : 15 Puan : 936
Yıldız Oyuncular : Pablo Contreras , Matías Fernández
Dikkat Çekebilecek Oyunucu : Mauricio Isla
Bizimle Alakası : Maldonado ve Tello ile ismini sık sık duyduğumuz bir ülke oldu.

Dünya Kupası grupları serisi bitti böylelikle. Bir futbol blogunda olmasını gerektiğini düşünerek yazdım. Fark ettiyseniz klişeler ile dolu oldu yazılar. İçinde olmadığımız Dünya Kupası'nı izlemek de yazmak da çok çekici olmuyor.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder