16 Mart 2010 Salı

Aramızda Kocaman Bir Fark Var !

Yayın ihalesinde yıllık kdv hariç 320 milyon dolar bedel belirlendiğinden beri, ülkemizde en çok söylenen söz "Marka Değeri". Kendimizi bu rakamlar üzerinden Avrupa' nın önde gelen ligleri ile karşılaştırmaya başladık. Bu karşılaştırmalar sonucunda boyumuzun ölçüsünü ilk olarak, Avrupa Ligi’nden elenerek aldık. Ama asıl cevabı bu haftasonu aldık.


Malum son haftalarda ligimizin şiddet oranı arttı. Niyetim o konuların derinliğine girip, futbol dışı alanlara kaymak değil ama bu hafta sonu Cumartesi günü ( 13.03 2010) Almaya Ligi’nde buna benzer bir olay yaşandı. Herta Berlin – Nurnberg maçında, takımların mağlup olmasına sinirlenen Herta Berlin taraftarları maçın bitişi ile birlikte sahanın içine girdi. Bunun benzeri bir olay da Pazar günü İstanbul BŞB – Diyarbakırspor maçının 87. dakikasında yaşandı. İstanbul BŞB gol attıktan sonra , Diyarbakır taraftarları (!) sahanın içine hücum etti. Maç tatil edildi. Fakat asıl skandal maçtan sonra yaşanmaya başladı. Birileri çıktı, hakemi suçladı maçı tatil ettiği için. Kimisi kendi boyunu ve futbol sahalarını aşan ifadeler kullanarak, olayların hakkında herkesin bildiği, fakat dillendirmeyen güçlerin varlığından bahsetti. Özellikle İstanbul Valisi Muhammer Güler, bütün yaşananların sorumluluğunu hakeme yükleyerek, işin içinden sıyrıldı.


Peki ya Almanya’daki maçtan sonra neler oldu? Herta Berlin menajeri Michael Preetz şöyle bir açıklama yapıyor: "Maçtan sonra yaşananlar kabul edilemez. Sahaya girenler hakkında bütün hukuki yaptırımlar uygulanmalı ve sahaya giren taraftarlarımız en ağır şekilde cezalandırılmalı. Yaşananlar tam bir vahşetti. Hepimiz çok korktuk. Futbolcularımıza soyunma odasına kaçıp, kapıyı kitlemelerini söyledik."

15 senedir bu ülkede futbolu kendimce takip ediyorum. Bugüne kadar bir takım yöneticisinin kendi camiasına karşı olumsuz bir ifade kullandığına şahit olmadım. Yapılanlar hep münferit, bu münferit isimli şahsın yaptıkları kesinlikle camialara mal edilemez.


Sportif başarı, futbolun marka değeri ve yayın gelirlerinin yüksekliği ile kendimizi diğer ligler ile karşılaştırıyoruz. Kendimizce uydurduğumuz bazı kriterler ile sürekli geçiyoruz onları. Bizim ligimiz çok mücadeleli, şampiyonluk yarışları çok çekişmeli, yayın gelirinin yüksekliğinde ise Avrupa'nın 6. büyüğü! Peki bizim ligimiz, sağduyu ve uygulanan cezaların adilliğinde kaçıncı sırada?


Rakamsal bütün farklar bir şekilde kapatılır. Ama maalesef aramızda kapatılamayacak dünya görüşü farkları var.


Maradona


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder