29 Mart 2010 Pazartesi

Derbide Fenerbahçe

Bir haftalığına Ayvalık'a gittim. Temiz hava müthiş manzaralar ve lezzet dolu bir yolculuk bünyeme nasıl iyi geldi anlatamam. Maradona da sağolsun blogu iyi idare etmiş. Zaten kendisi şu an senior yazarımız :)

Neyse pazar günü dönüş yolunda saat 17.00 gibi Ntv Radyo'yu dinliyorum. Bütün stüdyo Beşiktaşlı ve Galatasaraylılarla dolmuş. Burcu Esmersoy derbi havasına girmiş. 3-0 Galatasaray alır diyor. Hayko Cepkin Fener'e tabii ki şans tanımıyor. Sergen deseniz öyle bir ihtimal dahi görmüyor. Köşede yazık iki üç Fenerli otumuş programın sonunda skor tahmini bile yapmadılar. Onlar da programın havasına katılmış sanırım ve en sonunda Galatasaray'ı yenemeyeceklerini anladılar. Program reklamdan bir dönüyor, Galatasaray tezahüratları inliyor arabada. Bu nasıl derbi programıdır anlayamadım. Ntv'de sanırım %100 Futbol dışında ekranda Fenerli gözükmesini istemiyorlar. Loran ve Emek Ege de olmasa Rıdvan'dan başka Fenerli yok.

Halbuki en azından şu blogu takip edenler Maradona'dan Galatasaray'ın oyunu hakkında azıcık bilgi sahibi olurlardı. Geçen hafta izledim ben de en son olarak Galatasaray'ı. Oyunları gerçekten kötüydü. İyi bir defens ve iyi bir forvet hatları var. Fakat ikisinin bağlantısını kuracak adamı bir sezondur arıyorlar ve bulamıyorlar. Sami Yen'de bile keyifsiz oynuyorlar. En azından bu bilgiler ışığında ben bir beraberlik bekleyerek oturdum televizyonun karşısına tüm NtvSpor ailesinden farklı olarak. Sanırım Ntv'de de sadece Rıdvan ümitli bir şekilde oturmuştur televizyon karşısına.

Maç ise beklenenin dışında başladı. Fener 3-4 senedir oynayabildiği en güzel oyunu oynadı. Rakibi uzun topla değil pasla uyutma taktiğini bir iki pozisyon hariç çok güzel uyguladılar. Bir de şansa gol bulundu ve galibiyetle döndüler Kadıköy'e. Yeniden potaya soktu bu gol Fener'i. Galatasaray ise moral bozukluğu yaşamazsa şampiyonluk şansı devam edenlerden.

Galatasaray'da bir gaz sorunu da vardı dün. Seyirci Maradona'nın da dediği gibi derbide son yarım saat kaleciyi yuhalayarak bir ilke imza attı. Halbuki tek ihtiyaç sahaya gazı vermekti. Uğraşan, didinen bir Keita vardı. Bir de Arda girince biraz hareketlenir dedim tribün ama yine de ses yoktu. Anlayamadım. Topal ve Elano'nun da etkisiz oyunları var. Maradona Elano'nun yeteri kadar yardım alamadığını bir sezondur anlatıyor. Bugün Uğur Meleke de bahsetmiş. Bir pozisyonda Caner Elano'yu görüyor ama pas atmak yerine daan duuun kaleyi deniyor. Bu da dünkü tabloyu anlatıyor Galatasaray için.

Fener'de ise mücadele yine ön plandaydı. Ayrıca yukarıda bahsettiğim uyutucu oyun da olunca zaten beraberlik alınabiliyor. Lugano ve Bilica da bozulmazsa gol de yemiyor takım. Hakikaten yürekten oynuyorlar. Alex'i çok beğendim dün. Çok iyi top saklıyor. Neredeyse hiç kaptırmadı topu. Çok güzel yerlere açtı oyunu.

Günün sonunda 3 puan Fener'e gidiyordu. Maçın hakkı bana sorsanız beraberlikti. Maç öncesi de beraberliğe oynardım. Burcu Esmersoy'a ve Sergen'e birazcık üzüldüm o kadar. Neyse onlar da derbiyi unutsunlar, önümüzdeki Fener maçlarına baksınlar.

Şampiyonluk bence hala zor. Fener takımı büyük takımları çözebiliyor fakat küçük takımlarda zorlanıyorlar. Emre'nin takıma dönmesi gerek. Küçük takımlara olan gol sorununu çözmesi gerek Fener'in. Daum bu sorunu çözebilirse bir şekilde Şampiyonlar Ligi'ne bilet alınabilir. Fakat gerçekçi olmak lazım. Beşiktaş ve Bursa'nın şampiyonluk şansları daha fazla. Herkese lig sonuna kadar başarılar.

Not: Zafer Alagöz Fener 1-0 alır demiş programda. En iyi tahmin ondan gelmiş. Alkışlar, alkışlar...

Marquinhos

2 yorum:

  1. bende sizin gibi paar günü maçtan önce spor aşkı programını seyrettim sizin söylediğiniz kişilere ilave olarak kıraç gözüktü bir kaç dakka okadar benim dikkatimi çeken konu sergen yalçın dı .Ben sergen yalçını izlemesem konuşmalarında 5 defa şampiyonlar ligi ,3 defa dünya kupası , 6 primer ligi kazanmış bir oyuncu sanarım , insan bu kadarmı yüzsüz olabilir ve fenerbahçenin orta sahasının özürlü topçulardan kurulu olduğunu söyledi bir futbolcunun yetenekleri sınırlı olabilir ama bu kelimeyi hakettiğini sanmıyorum ayrıca engelli vatandaşlarımıza da futbol oynamaya çalışan ben bu kelimeyi özürlü insanlara yapılmış bir hakaret olarak görüyorum ama ntv ailesi nasıl görecek merak ediyorum

    YanıtlaSil
  2. evte bunu da duydum. sonra bir de şunu dedi: ben özürlüler demiyorum futbolları özürlü diyorum dedi. gol de özürlüden gelince daha da komik oldu :)

    YanıtlaSil