2 Mayıs 2010 Pazar

Ankaragücü ve Ligin Kaderi

Fener bu haftayı da lider kapattı. Bu hafta çok fazla taktiksel bir şey yazasım yok.

Fener bu hafta ligin en güzel oyunlarından birini oynadı. Kombine ataklar ve Alex izlenmeğe değerdi. Bu takım forvetsiz bu ligin lideriyse bunu Baros'un sakatlığına ya da Sercan'ın daha yükseldiğini görmediğim formuna borçlu. Fener gün geçtikçe kanatları daha çok kullanıyor. Bu da beni sevindiriyor. Selçuk inanılmaz bir özgüvenle oynuyor. Topu direk ileriye taşıyor. Yani takımdan memnunum forvetsizliğimizi saymazsak.

Asıl kafamdaki konu ise Ankaragücü. 7'den 70'e Feneli olmayan herkes Ankaragücü'nden bir iyilik istiyor haftaya. Peki Ankara nasıl bir iyilik peşinde?

Yıllardır ona buna iyilik yapan ve zaman zaman iyiliğin dozunu 8'e çıkaran bir takım haftaya ne yapacak?

Hemen aklıma Ankaragücü'nün yüz üstü yattığı o ünlü maç geliyor. Ama Fener'in averaja değil, galibiyete ihtiyacı var. Bursa Ankara'dan kardeşlik bekliyor. Umarım bu kardeşlik Denizli faciasına dönmez. Çünkü ülkemizde sahada silah da patlasa, sahaya adam da düşse, sahaya 15 dakikada bir konfeti de yağdırılsa ya da sahaya sağanak yağmur da yağdırılsa o maç ertelenemiyor.

Şimdi ben Bursa dostu bir taraftar grubunun lideri olsam hemen Denizli maçının bandını izlerim ve oradaki konfetiği taktiğini alıp bunu Ankara'da uygularım. Gayet işe yarıyor. Fener şampiyon olamayabiliyor.

Bir ihtimal daha var tabii. Ankara çıkar muhteşem bir mücadele verir ve haklı bir galibiyet alır ve kardeşine gayet legal bir şekilde yardım eder. O zaman da futbol kazanır ve Fener bir kez daha ucundan şampiyonluğu bırakır.

Bakalım Fener bu hafta olduğu gibi kendi oyununu rakibine kabul ettirip sahadan galip ayrılabilecek mi? Ya da Ankaragücü Bursa'ya futbolu ile destek verebilecek mi? Bütün cevapları haftaya alacağız. Umarım konfetisiz bir maç olur. Herkese iyi Pazarlar.

Not: Zamanında Fener de Ankaragücü'nün Galatasaray'ı son haftalarda yenmesiyle şampiyon olmuştu. Arada bir ligin kaderini etkilemek ilginç olmalı.

Marquinhos


1 yorum:

  1. bir şey peşinde koştuğum yok. zaten konfeti atmasın çakacaksa çaksın istiyorum. yazıları gözlerinizle okuyun bir dahaki sefere.

    YanıtlaSil