19 Mayıs 2010 Çarşamba

Medyanın 5.Büyük İle İmtihanı

Bursaspor'un şampiyon olması şu ülke futbolunun yıl boyunca iki haber değeri taşıyan olayından biriydi. Diğeri kupa finalinin Şanlıurfa GAP Arena'da oynanması idi.

Peki Tv kanalları bu güzel olayı haberleştirme konusunda ne yaptı? Ne yazık ki şampiyonluğun ilk gününden bugüne kadar halen Bursa'nın şampiyonluğuna inanamamışlar gibi görünüyor. Hatta arada büyükler yoktu ondan şampiyon olduğu geyiği bile dönüyor. Sanki ağız birliği etmişcesine bazı yazarlar şampiyonluğun değerini düşürmeye çalışıyorlar.

Şampiyonluk günü Bursaspor'un şampiyonluk görüntülerini yayınlayacağına bir çok kanal Kadıköy'de olan o saçma olayları önümüze sunup durdu. Türkiye futbol tarihinin en önemli olaylarından birisi olan bu olayı vereceğine her zaman olan hazımsız insancıkların sorunlarını izletmek zorunda bıraktı. Bu durumun Fenerbahçe'ye özgü olmadığını belirtmek lazım hazımsız insanlar her takımın bünyesinde yer alıyor ne yazık ki.

Bazı kanallar hele, internette seviyesizliğin dibine vurmuş esprileri ekranlara getirerek bu işin lüzumsuz magazinini yaptı ve yine büyük resmin önünü bu yaptıkları ile kapatmaya çalıştılar.

Bütün bu işler aklıma hep "İstanbul Medyası" kavramını getirdi. Başta Bursalıları eleştirmiştim bu işe çok takıldıkları için lakin takılmakta haklı olduklarını görmüş oldum. Ortada somut bir başarı var iken halen üstünün örtülmeye çalışılması ve şampiyonluğun birileri tarafından kaybedildiği gibi haber yapılması başlı başına İstanbul medyası kavramının içini doldurmaktan başka bir şey değildir.

Kaybedilen şampiyonluk yok, kazanılan 5. büyüklük var. Hoş geldin Bursaspor hazmaedemeyenlerin diyarına. Artık ağızlarının alışması lazım bu tamlamaya: Beşinci Büyük Bursaspor.

Saygılar.

10 yorum:

  1. Bir ülke de büyük olmak bu kadar kolay olmasa gerek...Bursa'yı tebrik ediyoruz ama 1 sene de 5. büyük falan ilan etmek biraz abes kaçar..Bu takım Süper Lig'e çıkalı kaç yıl oldu daha...Hele bir Avrupa'da görelim neler yapacak,lig de yakaladığı başarı devam edecek mi ?

    YanıtlaSil
  2. bu ülkenin büyük takımları, her sene final oynuyor avrupada , sanırım bursada oynar o yüzden finali. bu takım dediğin takım 46 senelik takım. ama siz bir takım fenerbahçeliler, sadece kendinizi tek büyük olarak gördüğünüz için, zor geliyor başkasının sizin yanınıza sokulması.

    YanıtlaSil
  3. bir takım başkanının her sözü ve her davranısı otomatik olarak taraftarın lafı ve davranısı oluyor ya ben ona biraz üzülüyorum.

    aziz yıldırım 3 sene üst üste sampiyon olacağız diyor. sonra sezon sonu geliyor siz değil miydiniz fener 3 sene şampiyon olacak diye diyorlar. hayır abi demedik.

    tek büyük galatasaraydır diyen adnan polat'tan sonra size de gelmistir belk bu tepki. ve yine tek büyük fb değildir. bunu sadece taraftarın secmediği bir baskan demistir.

    su an tayyipin dediklerini ben direk savunacakmısım gibi mesela. secimle gelmesine rağmen. bir de secimle gelmeyen ve çoğu fblinin futboldan anlamadığını savunduğu aziz yıldırımın dediklerini 30 milyon fenerli hep bir ağızdan demis gibi yapılan yorumlar beni üzüyor.

    öperim maradona :)

    YanıtlaSil
  4. 5.büyük olmaya değil 4 büyük masalına son vermeye geliyoruz..

    http://3.bp.blogspot.com/_-lPUybCSrmk/S_BvYKf0_DI/AAAAAAAABFo/KXFz8tC0gE4/s1600/yalan.php

    YanıtlaSil
  5. bu ligin istikrarlı bir tottenhamı olsanız bile yeter. tekrar tebrikler.

    YanıtlaSil
  6. Normal şartlarda Alican arkadaşa cevap vermezdim ama yazdıklarımı destekleyen şeyler ile gelmesi biraz bu durumu doğurdu. "Bilgi" "fikir" ve "sahip" kelimelerinin arasına "+" koyarak Google'da araştırırsanız Bursa'nın lige ne zaman çıktığını öğrenirsiniz.

    Avrupa'da Şampiyonlar liginde 1 puan alması onu başarılı yapar bu kadar basit lakin bu ülkenin enteresan rekorlarının arasında "sıfır puan" ile ilgili rekorlar var. Zaten bunca sene sadece 2 adet Avrupa kupası alınan ligde bir takımın Avrupa'da başarılı olup olmayacağını sorgulamamak abes kaçar bence. Hele ki Avrupa kupası konusunda elle tutulur bir başarısı olmayan takımların taraftarlarının bunu sorgulaması daha da abes kaçar(Çeyrek final ile gelmeyin elle tutulan bir şey varsa söyleyiniz).

    Yazdıklarımın ne kadar doğru olduğu böyle örneklerle desteklediğini görünce Bursa'ya tekrar tekrar hoş geldin diyorum hazmedemeyenlerin diyarına.

    Bu arada Bursaspor "Büyüklüğe Kabul Formunu" doldurup Aziz Yıldırım'a göndermiş kabul bekliyormuş ama önünde iki adet başvuru daha varmış.

    Daha söylenecek söz var ama burada çapsız tartışmalara girmek istemiyorum. Blog dünyasını dandik futbol gazetelerinin veya seviyesiz futbol tartışma programlarının ortamına çevrilmesini istemiyorum.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. arkadaslar bu blogda artık tek büyük ve aziz yıldırım kelimelerini yan yana görmesek? ya da adnan polat'ı da yanında söylesek. bunu diyen tek baskan maalesef Aziz Yıldırım değil. bu blogun kurulusunda bulunan insanlar zaten Galatasaray'ın Fener'den daha başarılı olduğunu biliyor. Burada bu kavgaya son verirsek çok sevinirim.

    bir insanın düsüncesine cevap verirken bütün Fenerbahcelilere cevap verir gibi cevap vermeyelim ya da. Ya da dediğim gibi Aziz Yıldırım bir şey dedi diye her Fenerli onun altına imza atmak zorunda değil.

    türkiyede iki hafta önce 4 5 kaleciye birden "hatalı gol yiyorsunuz fenere karsı" diyen bir adamla "rüstü onu bunu arıyor" diyen adamın gözümde hiçbir farkı yok. Bütün baskanlar neredeyse aziz yıldırım kadar ego manyağı.

    YanıtlaSil
  8. Burada cevap verdiğim kişi Fb'li olunca Aziz Yıldırım ismi kullanıldı yoksa aynı şeyleri Adnan Polat ve/veya Yıldırım Demirören için söylemek hatalı olmaz. Arkadaşın bakış açısı eleştirdim yoksa bir kavga durumu yok. Böyle bakılması ve Bursa'nın yaptığı işin küçümsenmesi ile bir durum.

    Yoksa "Tek Büyük" işi çok sığ bir tartışma, hatta benim zerre kadar umurumda değil.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar anlıyorum sizi şuan zafer sarhoşu olabilirsiniz ama 1 sene de kendinizi büyük ilan etmek gerçekten akıl işi mi size göre ?? Yani 47 yıllık klüpsünüz ilk şampiyonluğunuzu daha bu sene aldınız.Böylece büyük mü oldunuz ?

    Effe bu ülkenin takımları her sene final oynamıyor.Ama neredeyse her sene avrupa'ya gidiyor.Bazen iyi bazen kötü işler yapsalarda yıllarca bu ülkeyi onlar bir şekilde tanıttılar Avrupa'ya....Daha senin avrupa'da ismin bile bilinmezken,ilk lig şampiyonluğunu daha bu sene ilan etmişken nasıl oluyorsa birden büyük oluyorsunuz...

    Kusura bakmayın ama herşeyinde bir raconu var...Önce avrupa'ya çıkın şöyle 3-4 yıl üst üste,lig de 4-5 sene kafaya oynayın ondan sonra diyelim ki "tamam kardeş Bursa da artık bu ligin büyüklerinden" ama siz sevincinizi abartıp kendinizi büyük ilan ederseniz çok büyük hüsranlara uğrarsınız.Benden söylemesi..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. birader 19 yaşında adamdan racon maçon öğrencek değiliz bu 1. ikincisi ben bursalı değilim galatasaraylıyım, o yüzden zafer sarhoşuda değilim bu 2.

    3 ise Aziz Yıldırım ve senin gibi Fenerbahçelilerin ortak sorunu. Kibirlisiniz. Siz şampiyon olamadınız, Bursa şampiyon oldu. Onlar kendilerine büyük demek isterlerse büyük derler, isterlersede büyüklerin saltanatına son verdik derler.

    Sonra hepiniz diyorsunuz, niçin kimse bizi sevmiyor. Otur bir düşün bakalım

    YanıtlaSil