21 Haziran 2010 Pazartesi

İtalya ve Yeni Zelanda

Bir önceki şampiyon ve her ülkeden fanatik taraftarları olan bir ülke İtalya. Yeni Zelanda ise futbolun ülkede birinci spor olmadığı uzak bir diyar. İtalya Dünya Kupası'nın ebedi favorisi, Yeni Zelanda sadece bir iz bırakmak için gelmiş turnuvaya.

İtalya son maçını kazanırsa gruptan çıkacak peki mutlu mu olacaklar? Kazandıkları ertesi günü gazetelerde methiyeler mi düzülecek onlar için? Hiç sanmıyorum zaten gruptan çıkmasını istemiyorum o ayrı bir konu. İtalya böyle top oynayarak şampiyon olup önümüzde olan 4 yılın futbol trendini belirleyecekse olmasın şampiyon. Oynadığı futbolla girip burayı istatistik bilgilerle boğmayacağım. Dikkat çekmek istediğim şey "Yıldız Etkisi". Dünya Kupalarını 94'ten bu yana izlerim (Yani kendimi o zamanlar bilmeye başladım). İtalyan takımlarında her zaman bir general var olduğunu da bilirim. Fakat bu takımda kimse general değil kimse asker de değil. De Rossi ve Montolivo, üzerlerine binen ağırlık yüzünden A takıma yeni çıkmış yetenekli ama tecrübesiz genç futbolcular gibi duruyorlar. Bir şeyler yapmak için uğraşan iki adam bunlar fakat iki oyuncu da Baggio, Totti veya Del Piero değil. Büyük yıldız sıfatı hak edecek bir tane bile futbolcu yok takımda. Şampiyonlar ligini kazanan Inter'in ilk 11'ini hatırlayın isterseniz galiba artık İtalyanlar büyük futbolcular yetiştiremiyor.

Biraz Yeni Zelanda'ya değinmek lazım. Oynadığı futbol için kimse zevkli diyemez ki böyle top oynayıp Avrupa Şampiyonu olan bir Yunanistan var göz önünde. Oynadıkları futbol için yapılacak tek tanım haddini bilmektir herhalde. Riske girmeden en iyi bildikleri işi yapıp aynı golü atıyorlar. Aynı tipte olan 3-4 forvet elemanları var. Bu iri abiler oynadıkları futbol yapısı için biçilmiş kaftan hatta İtalyan defans oyuncuları ile çok rahat itiş kakış içinde maçı götürdüler. Şöyle bile denilebilir bir zamanlar İtalya böyle oynardı. Vieri'nin olduğu zamanlar ama o zaman yaratıcı oyuncu eksikliği çekmezdi İtalya takımı.

Son sözüm de İtalya karşısında açık oynamadı diye Yeni Zelanda'yı eleştiren arkadaşlara. Aslında bir sözüm yok onları kendi başlarına bırakıyorum. Unutmadan, Yeni Zelanda bile Dünya Kupası'nda, biz niye yokuz diyen kişileri dikkate almayın adamlar hakkını veriyor işte iz bırakmaya gelmişlerdi iz bıraktılar bile.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder