19 Nisan 2009 Pazar

Futbola Doyuran Pazar



19 nisan pazar futbol severler için çok güzel bir gün. Geçen haftaki derbi faciasının üzerine haftaiçi şampiyonlar ligiyle biraz kendimize geldik. Yarın ise ikisi ligimizde 4 öne çıkan maç var. İBB- Galatasaray 16 :15 Lig TV,20:00 Beşiktaş-Bursa Lig TV,saat 18:00 Mancester Utd-Everton FA Cup maçı NTV Spor ve saat 21:00 de Boca-River maçlari var. Bunların içinde bir Galatasaraylı olmama rağmen en vasat futbolu beklediğim maalesef bizim maç,kazansak bile güzel bir futbol izleyemeyeceğiz gibi geliyor bana. Sakatlara bir de cezalılar eklenince ,acaba bu sefer defansın göbeğinde kim oynayacak merak ediyorum. Ayrıca bu sezon ,Adnan Polat'ı,giden hocamız Skibbe'yi ve gelen hocamız Bülent Korkmaz'ı türlü türlü nedenlerle farklı farklı kişiler haklı ya da haksız bir çok konuda eleştirdi. Ben de buradan bir kez daha sormak istiyorum, bizim takımın sağlık heyetinde mi bir sıkıntı var,yoksa denildiği gibi Skibbe takımı mı iyi çalıştırmadı,yoksa bazı oyuncular sezona çok yorgun başladığından mı bukadar çok sakat oyuncumuz var? Yoksa bunların hepsi mi birleşti. Özellikle kulüpten gelen resmi açıklamalarda sürekli bahaneler açıklaniyor. Çok fazla bir bilgim olmadığından kimseyi direkt suçlamak istemiyorum ama gelen açıklamalar kesmiyor beni.

FA Cup daki Mancester Utd- Everton maçı da bize güzel futbolu vaad ediyor. Özellike Everton'ın en son finali 1995 te oynamasi ,finalden önceki son engelde onların daha hırslı olmasına sebep olabilir. Günün en heycanlı maçı ise dünyanın bir numarası River-Boca maçı. Gerçi Beşiktaş maçıyla çok yakın saatlerde ama gene de ilgi çekiçi. Gelelim ligimizin özel maçına. Bu maç Beşiktaş-Bursa maçı olduğu için,bu iki kulübün taraftarları arasindaki problemlerden dolayı ve sonucunda oluşan rekabetten dolayı özel bir maç.Ayrıca ligimizde derbiler dışında özel bir rekabete sahip maçların varlığı ayrı bir renk. Bir futbol sever olarak umarım bir şekilde iki takım arasında sorunsuz bir maç oynanmasını sağlayacak iletişim sağlanır ve ne Bursaspor ne de Beşiktaş taraftarları takımlarını yalnız bırakmak zorunda kalmazlar.Bugün Sivasspor'un 2, Fenerbahçe'nin de 3 puanı bırakması iki takımı da hedeflerine yaklaşma açısından umutlandiriyor.

Sivasspor'a Uyarı

Geçen haftaki Antalya maçında belliydi bu puan kaybının geleceği. Geçen haftaki yazıya bakarsanız orada da Sivasspor'un iyi oynamadan kazandığını söylemiştim. Bugün gecen haftaya göre daha fazla gol pozisyonuna girdiler,ama Konyaspor da maçı kazanacak fırsatları vakaladı. Sivas maçın genelinde biraz daha üstün gözükse de bir türlü baskı kuramadı oyun içinde. Belki ilk yarıda yakaladığı pozisyonlarda golu bulabilse ozaman herşey daha kolay olcaktı. Sivassporda en dikkati çeken,orta sahayı geçiş şekilleri. Futbolu rakip alanda oynamak adına okadar hızlı ileri çıkıyorlar ki, bazen hucumda yeterli çoğunluğu sağlayamiyorlar. Ayrıca rakip ceza sahası etrafında bile paslaşırken,her isabetli pas bile ,kendi oyuncularına ulaşmayacakmış gibi gidiyor. Mutlak 4 5 pozisyon yakaladılar ,ama 2 3 tane de verdiler. Bülent Uygun elindeki kadroyu en iyi kullanan hoca tartışmasız. Bu sene Beşiktaş ile birlikte şampiyonluğun en büyük adayları. Oyuna müdahale ediyor ve maçı kazanmak için özellikle iki haftadır her riski alıyor. Tek korkum sezon sonu şampiyon olamazlarsa ya da 3. olup Uefa kupasına kalırlarsa bir yılgınlık hissi yaşarlar mı ? Gerçekten Sivasspor'a bu iki yıldır bize yaşattıkları heyecan için teşekkür ediyorum,tabi ki onların da zaman zaman hataları oldu. Onları da sezon sonu söylemek lazım. Ama özellikle Sivasspor bir şehrin daha bir futbol kentine dönüşmesine yardımcı oluyor. Sivas da mahalle maçı yapan çoçuklar artık kendilere Mehmet Yıldız,Musa, Balili Ya da başka birinin ismini seçip oynuyorlardır oyunlarını. Bu yıllardır üç büyüklerin hükümdarlığında olan ligimiz için çok güzel bir gelişme.

Beşiktaş- Bursa

Hani bazı maçlar vardır iki takım arasında diğer maçlardan farklıdır. Tabiki iki kale 22 futbolcu ve 3 puan için oynanır ama anlamı farklıdır. Beşiktaş-Bursa maçıda bu maçlar arasındadır artık. Sezon'un ilk yarsındaki maç aşırı stresten dolayi biraz futboldan yoksun geçmişti ama umarım yarın izleyenleri tatmin eden bir maç olur. Beşiktaş şampiyonluğa olan hasretini ,Bursaspor ise Uefa kupasına (seneye olacak adıyla Uefa Avrupa Ligine) katılma hesaplamaları yapıyor. Geçen hafta yaşanan saçmalıktan sonra gene stresli olma ihtimali olan bir maç bekliyor bizi. Umarım bu maçtan sonra futbol dışı bir kavga ya da başka bir şey maçın önüne geçmez. Umarım yarın hepiniz bu maçlardan büyük keyif alırsınız ,çünkü ben maalesef yarın sınavlarıma çalışacağım. Yarın buralar güzel insan Marquinhos'a emamet. Hepinize keyifli pazarlar.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder