4 Mart 2010 Perşembe

Çözümsüzlük Bir Devlet Politikası


En daraldığım yazılar, kıyısına köşesine bir şekilde siyaset bulaşmış yazılar. Zaten dünyadaki adaletsizlik futbolada da kendini hissettirirken, bir de bu güzel oyunu kötüleştirenler var. 1923' te kurulan Cumhuriyet'imiz, 1940 ile 2010 arasında hiç bir komşu devlet ile problemini çözememiştir. Özal'a kadar daha sert poltikalar, Özal'dan sonra ise işlerin ticaret ile toparlanabileceğini zanneden bu anlayış sayesinde, bütün komşuları ile kavgalı yahut problemli bir devletiz.


Bu durumun sporumuza en boktan yansıması da "Deplasman'a taraftar alınmaması". Sen devletsen, elinde belli bir yetki ya da güç varsa bunu problemi çözmek için harçaman şart. Yıllardır yapıldığı gibi problemleri ötelerseniz bu hem alışkanlık haline gelir, hem de gereksiz uygulamalar devam eder. Bunun en son örneği Diyarbakır'a Bursa taraftarının alınmaması.

Eğer Bursa taraftarı Bursa'da bir şeyler yaptıysa, saha kapatmak yerine bireysel olarak cezalandırırsın. Örnek olarak, bir arkadaşının 1 sene hapis yattığını gören birisi doğal olarak deplasmana gittiğinde normal davranır.

Hiç bir meseleyi çözemiyorsunuz anlıyorum beceriksizsiniz, ama şu spor ile ilgli kanunları toparlayın da güzel oyun sizin yüzünüzden çirkinleşmesin artık.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder