3 Mart 2010 Çarşamba

Nuri Şahin(sizlik)

Geçen hafta Oğuz Çetin' in aday kadro tercihlerini eleştirdim. Zaten kimi alırsa alsın, dışarıda kalanlar yüzünden illa ki memnun olmayan insanlar olacaktır. Sanırım bütün dünyada da böyle oluyordur bu iş. Zaten Oğuz Çetin ile ilgili bazı soru işaretleri vardı kafamda. Futbolculuğu , insanlığı, süper kahramanlığı ayrı, ama Fatih Terim döneminde bu kadar sessiz kalması onun hiç bir zaman 1. adam olamayacağına işaretti bence. Yardımcılığı süresince Derwall' in Mustafa Denizli' si olamayacağına şu günden emin olmak istemiyorum, ama yüzde 90 eminim. Yani daha net bir şekilde ortaya koymak gerekirse, 2 ya da 4 sene sonra Hiddink, görevi bırakınca Oğuz Çetin, Milli Takım'ın başına gelemeyecek. Bütün bu ikinci adam, birinci adam muhabbetini, İbrahim Toraman'ı, Fatih Tekke'yi geçip, esas oğlan Nuri Şahin'e gelmek istiyorum.

Mehmet Aurelio, 15 Aralık 1977 doğumlu. 2012 Avrupa Şampiyona'sı zamanı kendileri 35 yaşında olacak. Ayrıca kendisinin son 6 7 yıldır değişmeyen bir performansı var. Çok az hatırlarım onun kötü olduğu maçı. Yani onu neden denersiniz hiç anlamam. Hele ki , Emre ile iyi bir ikili olabilecek Nuri Şahin varken. Milli Takım'da Nuri Şahin ilk 11 olmayacaksa,ya Almanya futbolu bilmiyor, yahut biz. Genç Nuri şu an 22 yaşında. Ya birileri gene bizi kandırıyor, "efendim geleceğin takımını kuracağız, artık hedef her turnuvaya katılmak" diye, yahut Oğuz Çetin, Fatih Terim'in sakatlıklardan dolayı bir türlü denk getiremediği Emre , Hamit , Aurelio üçlüsünü bir arada oynatarak kendisini tatmin ediyor.

Abdullah Avcı, Tolunay ya da Ertuğrul Sağlam gibi bir yardımcı hoca ile bu iş daha güzel olurdu sanırım. Eskiden Fatih Terim ayrımcılık yapıyordu bu tercihlerinde, şimdi sıra Oğuz Çetin'de. Ne zaman bir Mevlana bulacağız bu takıma ?

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder