7 Mart 2010 Pazar

Fener'den Lige Yeşil Işık

Fenerbahçe takımı yine presle başladı maça. Bu senenin takıma kazandırdığı tek artı, pres ve mücadele. Bu maçta da bunu gördük. İlk dakikadan itibaren takım her yerde ileriye dönük ve yoğun presle oynadı.

Bilica Lugano ikilisi sonunda sahadaydı ve bu takıma belli bir güven vermişti. Gökhan ise bu sezon 4 farklı isimle beraber oynadı sağ kanatta. Özer, Topuz, Deivid ve Kazım'la oynadı bu sezon Gökhan. Kiminle en etkiliydi diye sorsam kendime, doğru bir cevap veremem. Bugün iyi değildi Gökhan. Normalde bu sezon hep ortalamanın üstündeydi ama bugün onu ataklarda pek göremedik. Solda ise Andre Santos Gökhan'dan daha çok ileriye çıktı. Çok seviyor ileride oynamayı. Golü de onun ayağından buldu zaten Fener.

Ortada da en verimli ikilisi sahadaydı takımın. Cristian ve Emre beraber olunca Emre de daha iyi oynuyor ve daha çok ileriye çıkıyor. Bu maçta da önceki maçlara göre daha olumluydu. Takımına forvette çok katkı sağladı.

Deivid ilk kez onbirde sahaya çıktı bu sezon. Bence pek sırıtmadı. Özellikle tek toplarda etkiliydi. Tabii daha fazla oynaması ve daha iyi bir form tutması lazım. Solda oynayan Vederson ise zaten verimsiz olduğu bir maçı rahatsızlığı nedeniyle tamamlayamadı. Kendisine şifalar diliyorum. Umarım Özer sol kanada geri döner. Sol kanat oyuncusu olmamasına rağmen üretkenliği ile o kanadı kendine getirebiliyor.

Alex'in kart cezalısı olduğu bir maçı kazanmak Fener için önemli. Semih ve Guiza ikilisi 10'un yokluğunu kapamaya çalıştılar ama ikisi de çok verimsizdi. Fener ne kadar presle ve ileriye dönük oynasa da top onlara gelince iştahı kesilen bir takım haline geliyordu takım. Koca maç hiç orta alamamak onları etkiliyordur evet ama arkaları dönükken de etkisiz olmaları onların da bir form düşüklüğü yaşadıklarını gösteriyor. Alex hala en önemli gol silahı Fener'in. Seneye umarım alternatifi bulunur.

Ben bu maçta Daum'u son dakikalardaki değişiklikleri yüzünden eleştirmek istiyorum. Yine 1-0'ı korumaya çalıştı. Bu sene başımıza ne geldiyse şu skor koruma davasından geldi. Halbuki kendi evinde rakibe göre oynamamalı Fener. Son dakikalar bile olsa Semih çıkıyorsa Gökhan Ünal girmeli ki ileride top tutabilsin ve hatta ikiyi üçü bulup rahatlayabilsin.

Özetle Fener sezona bir yeşil ışık yaktı diyebiliriz. Mücadeleye devam ediyor. Üretken bir takım değil ama zaman zaman ısırarak puanları topluyor. Puan olarak geride ama Özer ve Alex dönünce bence son ana kadar şampiyonluğu kovalayacaktır Fener. Tabii Galatasaray ve Beşiktaş ile oynanacak maçlar burada çok önemli. O maçlardan çıkacak sonuçlar Fener'in sezon sonundaki durumunu açıklayacak bizlere.

Herkese iyi haftalar.

Marquinhos.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder