28 Mart 2010 Pazar

Galatasaray 0 - Fenerbahçe 1 (Tribün Faciası)

Fenerbahçe' yi tebrik ediyorum. Akıllı oynadılar, belki zaman zaman sıkıcı oynadılar, Volkan ve Bilica zaman zaman tepki çekecek hareketler yaptılar. Ama yaptıkları hiç bir şey belli bir dozun üzerinde değildi. Bu maç içinde de böyleydi. Bu maçta teknik analiz yapmayacağım. Ondan önemlisi, tribünde yaşananları anlatmak istiyorum.

Maçtan önce Eski Açık tribünde açılan pankart mükemmeldi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Fakat taraftarın durumu içler acısı. Maçtan önce sokaklar bağırdıklarının yarısını maçta bağırmıyor Galatasaray seyircisi. Beşiktaş, Fenerbahçe, Bursa ve Galatasaray taraftarları arasında, sahada oynanan maça en az hayrı dokunan seyirci. Böyle değil 25 Milyon !!! 250 Milyon taraftar olsa hikaye.

Maçtan önce doğal olarak her takım taraftarı gibi, kendimizi gaza getirmek için bağırdık çağırdık. Ama özellikle 2. yarı Eksi Açık ve Kapalı sustu. Fenerbahçe taraftarı takımına sesini duyurdu ve onlar buna izin verdi. Garibim Yeni Açık ıslıklıyor, onlar ise izliyor. Sonra maç bitiyor, sahaya koltuk atıyor iki üç akıllı. Sanıyorlar ki, büyük iş başardılar.

Maç oynanırken ise , süper zekanın birisi, Alex'i vuruyor. Tribünün yarısı buna seviniyor, yarısı sevinenin üzerine yürüyor. Yapacakları uygunsuz işte bile organize değiller. Sonra Kadıköy'de şölye oldu, böyle oldu diye ağlıyorlar. Sakın yanlış anlaşılmasın ben demiyorum ki ellerinde ne varsa atsınlar sahaya. Ama Fenerbahçe futbolcusu Ali Samiyen'e çıktığını hissetmedi maç boyu.

Tribünün bugünlere gelmesinde bazı eski yöneticilerin payı büyük. Şimdi eserlerinle övünsünler.
Buradan maç çıkışındaki aptala seslenmek istiyorum. Yeni Açık'a gene turistler gelmiş. 20 kişiye yakın bir kafile, birisi maçtan sonra Fenerbahçe atkısı satın aldı. Kendi halinde yürürken adamın üzerine saldırdılar, bıraksın diye atkıyı. Ancak elinizden gelen bu.

Biraz maç ile ilgili bir şey söyleyeyim. Ben artık 18 :50 gibi Lig Tv' yi açarım. Kadroda Topal ,Sarp, Ayhan ve Barış'tan iki tanesi ilk 11 ise izlemem maçları. Yeter.

Şimdi gene masallar başlayacak seneye. Bu sezon alacağımız Uefa bileti ile. Önce dandik ötesi takımlara bol gollü galibiyetler. Ardından gruplardan çıkmak. Aralık sonu ocak başı gibi "2000" ruhu hortlatılacak. Ardından gene hüsran. Bu masalı 2 sezondur bize anlatan büyük başkan!! umarım kendisine yeni masallar bulur.


MARADONA

2 yorum:

  1. TAMAM AMA BEN FENERLİYİM

    YanıtlaSil
  2. napiyim fenerliysen? fenere olumsuz bir şey söylemedim zaten

    YanıtlaSil