27 Mart 2010 Cumartesi

Beşiktaş'ta Bir İlk


Beşiktaş bu sezon ilk kez, geriye düştüğü bir maçı kazandı. Bu başlı başına bir olay bu sezon için. Bitime 7 hafta kaldı. Mustafa Denizli, geçen sene yaptığı kehaneti 4 hafta erteledi. Bu sezon hedef 30. hafta ve Beşiktaş, Mustafa Denizli liderliğinde bir şeylere ortak olmanın başlangıcında. Ve bu hafta geçen hafta yitirilen 2 puanın ne kadar kritik olduğu iyice dank etti herkese. Ne attığı gol sayısı, ne kadro istikrarsızlığı (son 3-4 hafta hariç) şampiyonluğa giden bir takımda olması gerektiği gibi değil. Ama Mustafa Denizli' nin en iyi bildiği şey, bir takımı şampiyon yapmak. Belki uzun süreli planlar yapmıyor, geçen sene sıklıkla yaşadığı yabancı sayısı problemini aşmak için hiç bir hamle yapmıyor transfer sezonunda ama ilk 4 takımın hocaları arasında bu son 7 haftayı en iyi bilen Mustafa Denizli. Tabii ki bütün bu satırların daha anlamlı olması için, haftaya bir 3 puan daha şart. Zaten bu sezon Beşiktaş bir türlü final maçlarından kopamadı. Şu maç giderse lige havlu atar dedik, ama o maçlar bir şekilde geçildi. Havlu düşmedi, şampiyon hala ringde.

Maç ise çok keyifliydi. Kadroları görünce ufak bir şaşkınlık yaşadım. Bu sezonun formsuz (ama bence önümüzdeki sezonun gol kral adayı) Nihat ilk 11'de idi. Buradan hemen maçın sonlarına geçip Serdar Özkan'ın oyuna alınmasına geliyorum. Bu iki tercihi ilk başta anlamadım, sonra şöyle düşündüm. 7 hafta, ve Mustafa Denizli'nin aklında bazı oyuncular ile ilgili soru işaretleri var. Son bir kurtarma sınavı yaptı bugün. Bence Nihat 10 üzerinden 4 buçuk ile geçti, Serdar Özkan ise boş kağıt verdi. Nihat belki ilk 11 düşünülmez ama, her maç en az 20 dakikası var bence Nihat'ın.

Es Es fırtınası ile başladı maç. Beşiktaş belki Nihat'ın ayağından ilk yarıda golü bulmasa maç değişirdi. En azından Rıza Hoca, Mehmet Yılmaz'ı oyundan alabilirdi daha erken. İkinci yarıda ise Beşiktaş oyunu şekillendiren takımdı. Ivesha da golde hatalı olunca Beşiktaş 2. golü buldu. Beşiktaş için şampiyonluk, Es Es için Avrupa bileti hayalleri vardı. Ama maçı daha çok isteyen Beşiktaş maçı kazandı.

Genelde özellikle başka takımları yazarken, futbolculara sert girmiyorum. Ama Koray, son haftaların yıldızı!! olunca saha içinde işçilik yapmayı bırakmış.Çoğu pozisyonda saçma ötesi işler yaptı. Ayağında çok top tutup, pasları isabetsiz ve geç atması kabak tadı verdi.

Şüphesiz bu skor, derbiyi direkt etkileyecek. Beşiktaş puan kaybetse, belki takımlar 1'er puana razı olurdu. Ama artık bir tarafın kazanması lazım. Yarışın bu hale gelmesi keyifli. Kalitesiz ama çekişmeli bir ligimiz olduğu için sevinebiliyoruz en azından.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder