25 Mart 2010 Perşembe

Şenol Güneş ve Ertuğrul Sağlam

Geçen sene 17 Mayıs günü bir yazı yazmıştım, Matematik ve Futbol. Yazıda kısaca, bazı rakamlara dayanarak Ertuğrul Sağlam'ın geçen sezonda ne kadar büyük işler yaptığına dikkat çekiyordum. Çünkü maç başı puan ortalamasında geçen yılın şampiyon hocası Mustafa Denizli' den öndeydi. O yazının sonu aynen şöyle bitiyor.

" Unutmamak gerek ki Beşiktaş Ertuğ
rul Sağlam ile bu sezon ligde puan kaybı yaşamamıştı. Tabi ki Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'ın başında kalsa bu başarıyı sürdürebilir demek zor, ama şu bir gerçek ki gelecek senelerde Türk futbolunun en önde yürüyen hocalarından biri olacak. (Mustafa Denizli geldi , yönetim gitti gibi saptamaları sezon sonu genişce konuşacağız) Umarım Bursa Ertuğrul'a sahip çıkar ve onlar da bir başka devrimi gerçekleştirirler."

Peki nereden çıktı bu konu ? Deli ve hadsiz bir insan değilim, alın size öngörü demek için yazmadım bu yazıyı. Geçen gün gene aklıma bu rakamlar bu ortalamalar takıldı. Onları yaplaşmak istedim sizinle. Yazının sonunda gene bir öngörü var.

Açıklama:


Puan durumu yapılırken, listeye giren teknik direktörler için en az 10 maç takımın başında ve halen takımlarının başında bulunmaları gerekliliği gözetilmiştir. Geçen sezondan aynı takımda devam eden teknik direktörler için iki sezonluk performansları dikkate alınmıştır.




Trabzonspor bu sezon kendi deyimleri ile kupaya odaklandıkları için, belki şu anki durumlarını iyi anlayamıyoruz. Ama Şenol Güneş'in gelişi ile gerçekten çok ciddi bir yükselişe geçtiler. Şu 12 maçta Şenol Güneş, 3 büyüklerin hocalarını geride bıraktı. O yüzden seneye Trabzonspor'un bu lige çok keyif vereceğini öngermek hata olmaz.

Birde zirve yarışındaki takımların durumu için var küçük bir liste. Tabi futbolda bir şeyleri önceden kestirmek mümkün değil. Ama sıklıkla zirve hesapları yapılan şu günlerde, hesaplara bunuda dahil etmekten zarar çıkmaz.




Bursa ve Fener'in hala birer Ankaraspor maçı var. Bu zaten onları yeterince avantajlı konuma getiriyor. Bu hafta sonu bitince, belki elimizde daha net birşeyler olacak. Ya da işler iyice karışacak. Temiz olduğu sürece bütün bu karışıklık keyif veriyor. Herkese iyi eğlenceler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder