17 Mart 2010 Çarşamba

Tribünden Düşen Taraftar!!

Pazar günü maçı izledikten sonra, bir ödevim ile ilgili bazı arkadaşlarımla internetten konuştum. Saat 11 gibi uyumaya başladım. Pazartesi sabahı 10 gibi gözümü ve laptopumu açıp, maç yazısını yazdım bloga. Tribünden bir taraftarın aşağıya atılması  haberini bloga yazımı koyduktan sonra gördüm. Derse gideceğim için aceleyle evden çıktım. Pazartesi gecesi, haberlere, bloglara ve internet sitelerine baktım biraz araştırmak için olayı. Sonuçta ben bir Galatasaraylıyım. Ama yapılan ya da yaşanılan olayda bir gariplik olduğu belli. Ben çok net, en az bir maç ceza almamız gerektiğini düşünürken, hiç bir yerde Galatasaray'ın hatalı olduğuna dair bir tartışma yoktu. Aşağıya atladı mı, düştü mü tartışmasından öteye geçemiyordu kimse. İnanılmaz bir şekilde bazı Galatasaraylılar, o şahış kendini aşağıya attı, o yüzden kulübün ceza almaması lazım diyorlar.

Daha önce Beşiktaş stadında ve Fenerbahçe - Everton maçında olanlar hafızamızda. En nihayetinde, statta olan her şeyin sorumluluğu , o statta ev sahibi olan takıma ait. Galatasaraylı olmak bunu söylemeye engel olamaz. Ben açıkçası bu şahsın kendi kendine "dur ben bir aşağıya atlayayım" dediğini düşünmüyorum. Var sayalım ki denilidği gibi kendisi atlıyor. Bir kişi stadın hiç durulmaması gereken bir yerinde 2-3 dakika duruyor ve bir güvenlik görevlisi gelip onu oradan almıyorsa, bu bile bizim ceza almamız için yeterlidir.

Bu maçtan sonra bizim en az bir maç seyircisiz oynama cezası almamız şart. Bakalım bunu federasyon verebilecek mi, yoksa Fenerbahçe maçı var diye, doğru kararı veremeyecek mi?

Bizim blogumuzdan daha çok takip edilen, futbol bilgisi, yazı tecrübesi daha fazla olan bloglar var. Bu bloglardan özellikle bazıları, "Galatasaraylılar" tarafından yazılıyor, ve bir yerde diğer konuları kapsasalar bile, Galatasaray eksenli bloglar. Onların hiç birinin bu konuya yer vermemesi, verenin de Galatasaray ceza almamalı demesi, bir Galatasaraylı olarak beni çok düşündürdü. Ben sanıyordum ki, blog yazılmasının sebebi, kirlendiğinden şikayet ettiğimiz medyaya alternatif yarakmaktı. Ben düşünüyordum ki, biz takımımızı yazarken körü körüne kulübü savunan insanlar olmayacağız. Bugüne kadar, hiç bir blog yazarına sallamadım, sallamayacağım. Ama gerçekleri göz ardı edecek kadar taraftar olmaya gerek yok. Zaten böyle yaparak takımı savunmuş olmuyoruz, daha çok zarar vermiş oluyoruz. Neyse belki de ben yanlış düşünüyorum.


Sevgiler , Saygılar

Maradona

6 yorum:

  1. Ben de bu konuya blogda yer verdim. Fakat medyanın tutumunu eleştirdim. Orada dikkat edilmesi gereken -eğer ceza gündeme gelecekse- o kişinin tribünden atılıp atılmadığıdır. Olayın vahşeti tamamen farklı bir konudur. Allah korusun o kişi ölebilirdi bile. Toplu bir saldırı olsa ve şahıs, taraftarlar tarafından ite kaka tribünlerden atılsa evet kesinlikle bir ceza olmalı. Fakat iki kişinin arasındaki kavgadan dolayı birinin tribünden ''atılması veya düşmesi'' ikili bir hesaplaşmadır, kimseye ne çıkar, ne de ceza sağlar. Bu arada spor bloglarının medyaya alternatif olma konusu tamamiyle farklı bir konu. Medya bu işi profesyonelce yapıyor ve yeterince kalifiye. Fakat spor bloglarının medyaya alternatif olması için bir ton ekmek yemesi lazım. İkisinin de içinde olan biri olarak söylüyorum bunu.

    YanıtlaSil
  2. Bir Galatasaraylı olarak yazdıklarının altına imzamı atıyorum. Asıl komik olan, adamın düşmesine sebep olan kişi o dandik çıkmada düz yolda yürür gibi koştururken, 'güvenlik' görevlisi olan arkadaş ayağını suya sokmaya korkan çocuk gibi titreye titreye müdahale etmeye çalışıyodu. Oraya öyle güvenlik koyduktan sonra, adama hiçbir şey olmasa yine ceza gelmeli bana sorarsan...

    YanıtlaSil
  3. Yav senin yorumun şuana kadar okuduklarımın en ilginci. Senin yazına istinaden, gittin mi bilmiyorum ama olimpiyat stadında maç oynanırken, kalkıp biri kendini 2. kattan aşağı atsa, burada kulübün ihmali var, sahanın kapatılması mı gerek dersin?

    YanıtlaSil
  4. @ mischa abi 1 sene kombineli olarak gittim olimpiyata. yönetmelikleri bilmiyorum. ama bir kişi dediğin gibi inhitar etmek için kendini atarsa, saha kapatma belki ağır olur ama güvenlik zaafiyeti sebebi ile ceza verilmeli. sonuçta abi oraya girerken kendini kulübe emanet ediyorsun. bir insan çıkılmaması gereken bir yere çıkıyorsa ve kimse onu görmeyip engellemiyorsa, bence ev sahibi takım ceza almalı. cezanın boyutu ve adı nedir bilmiyorum.

    @ m.t beşiktaş maçındaki olayda o zaman iki kişi arasında bir olaydı. biri diğerini stadın büfesinden aldığı bıçak ile öldürdü. sonuçta iki veya daha fazla kişi kavga ediyorsa tribünlerde bunu ayırmak, engellemek ve tekrar güvenliği sağlamak ,ya özel güvenliğin ya kulübün görevidir. eğer kulübün iş verdiği özel güvenlik görevini yapmıyorsa, kulüb ceza almalıdır.

    @ Emrah , çok saol abi. eğer hepimiz adaleti herkes için ve eşit bir şekilde istersek, bu işler ancak o zaman çözülür.

    YanıtlaSil
  5. 100 kişi hep beraber düşerse belki o zaman ceza verirler.

    YanıtlaSil
  6. olay iki kişinin arasında filan değil. videoyu dikkatle izlerseniz, adama koltuk, çakmak vs atıldığını, tribünden kaçarak çatıya çıktığını görürsünüz. adama bir şekilde yönelmiş toplu bir öfke var yani.

    tribünden düşme diye bir şey yok. adam çatıdan düşüyor. düşme de değil, hem dayaktan hem de dayak atana katılması muhtemel olanlardan kaçarak atlıyor.

    o çatı orada niye var bilmiyorum ama tehlikeli bir yer olduğu kesin, zira zeminle arasında epey bir mesafe var. geçen sene fb maçında oraya onlarca kişi çıkmıştı, çökme tehlikesi yaşanmıştı. buna rağmen gs yönetimi oraya önlem almamış, elini kolunu sallayan sarhoş bile çıkabilmiş çatıya.

    dolayısıyla gs yönetimi kabahatli. tekrar etmekte fayda var; adam tribünden değil derme çatma çatıdan atlamak zorunda kalıyor. 100 bin lira... kamil özen ölseydi nasıl savunacaktınız gs yönetimini merak ediyorum. bir de adamın beşiktaşlı olduğu yalanı yayıldı ki o da başka bir utanmazlık.

    eline sağlık effe.

    YanıtlaSil