8 Nisan 2009 Çarşamba

10 Kişilik Futbol

Galatasaray aldığı Eskişehir mağlubiyetinden sonra ,kazanmak zorunda olduğu bir maça çıktı Antep karşısında. Bu Antep'den son 4 senedir puan alamıyordu Galatasaray deplasmanda. Sakatliklardan sonra alısılmış kadrosuyla sahaya çıktı Galatasaray. Ama bu kadroda oturmayan birşeyler var yerine. Lincoln oynadiğinda özellikle Bülent Korkmaz'ın gelişiyle hiç verimli olamadı ve daha sonrasında hepimizin bildiği bir krize sebep oldu. Bu maçtan önce ona özenen Nonda ve bu sene bir türlü form tutamayan Ümit Karan, zaten eksik olan takımı saha içinde de bir kişi eksik oynatiyordu. Burada Lincoln ve yarattığı krizle ilgili ,ben olsam şöyle yapardim böyle yapardim şeklinde ahkam kesmeyeceğim,ancak Ümit Karan ile ilgili söylemek istediğim bir şeyler var. Lucescu'nun Galatasaray'ının golcüsü olan ( Barcelona'ya attiği gol hala akillarda) daha sonra Hagi zamanın da Ankaraspor'a kiralanan ve dönüşü muhteşem olan bir golcü Ümit Karan.


Son iki senedir belki de Semih Şentürk'le birlikte Türkiye'nin en iyi iki yerli forveti. Ama Ümit Karan'ın aklı bu sene futbolda değil.Onu her şeyden önce bir taraftar olarak çok seviyorum ve haddimi aşan küstahça şeyler şöylemek istemiyorum onunla ilgili. Ama gene de bu sene sahada görülüyor ki ,Ümit gece klubü işletmeciliğini daha fazla sevmiş.Eskiden saha içinde keyif aldığı her halinden belli olan , attığı şık gollerle Galatasaraylıların gönüllerinde ayrı bir yere sahip olan Ümit, bu sene takıma yarardan çok zarar veriyor. Ben futbolcuların futbolu yaşlanınca değil,keyif almayınca bırakmaları gerektiğini düşünüyorum. Ümit bu sene bir karar versin,eğer eskisi gibi bütün mesaisi Galatasaray olacaksa,gönlümüzde ona her zaman için yer var,ama yok akli gene başka yerlerde olacaksa birbirimizi üzmeyelim daha fazla.

Kewell ve Baros

Kewell ,97 98 sezonundan başlayan ve 2005.2006 sezonunda sona eren sürede Premier ligde üst düzey bir performans gösterdi. Gerek Leeds gerekse Liverpool da oynadiği futbolla ada futbolunun önemli sol kanat oyuncusu olan Kewell ,daha sonra yaşadiği sakatlıklarla futboldan uzak kaldı. Bu sezon başında Galatasaray'a transfer olan Kewell ,her nekadar kendini fazlasıyla ispatlamışta olsa, sağlık problemleri yüzünden takıma ne kadar katkı sağlayacağı merak ediliyordu. Zaman zaman sakatlıklar yüzünden forma giyemese de benim gördüğüm Kewell sahada olduğu süre içinde ,verebilceği herşeyi ,bütün enerjisini ve aklını takımı için veriyor. Bana kalırsa maçların 60 ila 70. dakikalarında oyundan alınsa daha da verimli olacak ama o teknik bir ayrıntı ve maalefes ülkemizde böyle ayrıntılar hep göz ardı ediliyor. Kewell, sürekli sorun çıkartan Lincoln'un aksine ,takimi için son derece faydalı ve saha içindeki duruşuyla tam bir futbolcu.

Galatasaray'ın sezon başındaki bir diğer riskli sayılabilcek transferi Milan Baros. Galatasaray'a gelene kadar, Banik Ostrava ,Liverpool,Aston Villa, Lyon ve Portsmounth formalarini giydi. Herkesin üzerine basa basa söylediği gibi kariyerinde en fazla lig golünü lig daha tamamlanmamış olmasına rağmen Galatasaray'da buldu. Ben Baros transferini ,Fenerbahçe'nin zamanın da yaptığı Anelka ve Kezman transferlerine benzetiyorum. Anelka ve Kezman da Baros gibi belli seviyenin üzerinde takimlarda top oynamış ama bir türlü kendilerinden beklenen patlamayı gerçekleştirememişlerdi. Özellikle Anelka Fenerbahçe için faydalı da olsa hiç bir zaman Baros'un attığı gol rakamlarına yaklaşamadı Türkiye'de. (gerçi İngiltere'ye dönünce kendinden beklenen patlamayi yapti.) Kısaca söylemek gerekirse Lincoln'un aksine Baros ve Kewell sanırım futbolu sevdikleri için oynayan,tabiki yüksek ücretler alan ama genede bütün profesyonelliklerinin ötesinde içlerinde futbol sevgisi olan oyuncular.

Maç ve oynanan futbola gelirsek,Galatasaray kopuk kopuk oynadi maç içinde. Golü erken bulmasınında verdiği rahatlıkla zaman zaman geriye yaslandı. Orta sahada Ayhan ve Barış iyi mücadele ettiler. Sabri her zamanki gibi saman alevi tadında idi. Ama sol bekimiz Volkan Yaman'a değinmeden edemiyeceğim. Oynadiğimiz son 3 maçta da rakip takimlar ağirlikli olarak bizim sol tarafımızdan saldırıyor ve bunda da başarılı oluyorlarsa demek ki o kanatta bir sıkıntı var.

Antep ise son 3 4 maçına göre daha etkisizdi sahada. Oynanan futbol kopuk kopuk olduğundan Antep mi kötüydü,yoksa Galatasaray mı Antep'i oynatmadı pek anlaşılmadı. Tabata gene etkili olmaya calişti,özellikle Murat Ceylan ve İsmail Köybaşı iyi oynadılar. Forvetleri Beto bence Antep'in el freni.

Haftaya iki yaralı büyüğün maçi var. İkisi de son senelere göre çok formsuz ama Galatasaray ve Fenerbahçe gazozuna bile maç yapsa,o maçın havası bir başka olur. İki takimin da eksik oyuncusu çok fazla ve bu yüzden kimlerin oynayacağını bilmeden yorum yapmak çok zor. Fener Alex ile bir başka ,Alex'siz bir başka. (ilk yaridaki maçta Alex yoktu ve Fenerbahçe gene kazanmıştı) Galatasaray ise 11. futbolcuyu bulmakta zorluk çekiyor. İnşallah haftasonu güzel bir maç izleriz.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder