20 Nisan 2009 Pazartesi

Transfer Anketi Hakkında

Bu sezon ligimizde yine bir çok oyuncu takımından gönderildi ve bir çoğu da başka takımlar tarafından transfer edildiler.Bunlardan bazıları gerçekten başarılı oldular ve takımlarına büyük katkılar sağladılar.Emre Belözoğlu , Fabian Ernst ve Milan Baros 3 büyüklerin bu sene en çok faydasını gördükleri oyunculardan.Anadolu'dan ise Batuhan Karadeniz , Maxim Romaschenko ve Bursa'da kendini yeniden kanıtlayıp Beşiktaş'a gitmeyi başarabilen Yusuf Şimşek'i sayabiliriz.

Tabi bunların yanında takımlarına büyük hayal kırıklıkları yaratanlar da oldu.Bunlardan ilk etapta aklımıza gelenleri ankete koyalım dedik.Eğer sizin de aklınızda bu seneye ait verimsiz transferler varsa ya da bu listeden çıkarılması gerektiğini düşündüğünüz bir oyuncu varsa yorumlara yazabilirsiniz.

Bu listedeki oyunculara şöyle bir baktığımızda ilk olarak Tuna Üzümcü'yü görüyoruz.Tuna Üzümcü Beşiktaş'a Gençlerbirliği'nden transfer olmuştur ve stoper mevkinde görev almaktadır.Beşiktaş'ın neredeyse ilk yapılan transferi olmasına rağmen ilk olarak gönderilenlerden biri olmuştur.Oyuncu daha önce Altay formasını da giymiştir.

Julius Agahowa Football Manager tutkunlarının çok sevdiği ve başarılı bulduğu ,gerçek hayatta da öyle görmek istediği futbolculardan biriydi.Sezon başı Kayserispor'a geleceğini duyduğumda ben de şaşırmıştım.Fakat taklacı golcü kendinden isteneni bir türlü takımına veremedi ve sezonun bitimine 6 hafta kala sadece 5 gole ulaşabildi.

Bir diğer kötü transfer ise Seric.Aslında bir sezon önce gelmiş ve fakat yabancı sayısı yüzünden transferi bu sene olmuş ama ne Beşiktaşlılar ne de ben bu futbolcuyu saha içinde göremeden o Hajduk Split takımına transfer olmuştur.

Bir zamanların 3 bücüründen biriydi Okan Buruk.Suat ve Emre ile orta sahada yaptıkları pres ve ataklara katkıları belki de Hagi'nin yeniden yıldızını parlatmada çok önemli bir etkendi.O kadro daha sonra çok değişti.Okan da değişti.Inter'e gitti olmadı ;Beşiktaş'ta yapamadı.Tekrar Galatasaray'a döndüğünde iş işten bence geçmişti.Son olarak İBB Spor'a gitti ve orada da ne kadar verimli olduğu çok tartışılır.

Okçu lakaplı suskun golcü Daniel Guiza hem gol sayısındaki azlık hem de saha içinde oyuna etki açısından bu senenin açık ara sınıfta kalanlarındandır.Fenerbahçe'deki geleceği tam bir soru işaretidir.Kendisine verilen para ve alınan verim karşılaştırıldığında çıkan fark çok ilginçtir.

Burak Yılmaz da Fener'in bu seneki transferleri arasında yer alıyor.Sezon başında bir kaç maç ve dakika şansı bulan futbolcu takıma hiç katkı yapamadı ve neredeyse kış aylarının başlangıcından beri forma şansı göremedi.Daha önce Beşiktaş ,Antalya ,Sivas ve Vestel Manisa formaları da giymiştir.

Morgan De Sanctis de bu senenin kimilerine göre iyi fakat kimilerine göre çok tartışılan transferi.Kimi bu adamın kalitesi belli derken kimileri onun kaleci olarak nerede duracağını bile bilmediğini savunuyor.Sezon sonlarına doğru futbol yazarları eleştiri oklarını iyice arttırınca bu listeye girme hakkını da kazanmış oldu.Pescara ve Juventus'un formalarını giydikten sonra uzun süre Udinese'de kaleyi koruyan kaleci Galatasaray'a Sevilla formasını bırakıp geldi.İtalya milli takımında da forma giymiştir.

Fernando Meira belki de herkesin gözünde Galatasaray'ın en sağlam tranferiydi.Portekiz milli takımında da görev alan defans oyuncusu Almanya'dan geldiğinde büyük olay yaratmıştı.Fakat hem mali sebepler hem de bekleneni verememesi onu Zenit takımına gönderdi.Belki çoğu maçta oynadı fakat Cimbomlular ve spor kamuoyu onun potansiyelinin altında kaldığını düşündüler.Fakat herşeye rağmen Uefa Kupası'nda onu çok aradılar.

Fenerbahçe'de yaşanan Appiah ve Mehmet Aurellio depremleri hala artçı şoklarını gayet kuvvetli derecede hissettiriyor.Takım bu iki oyuncudan sonra toparlanamadı ve lige 7 hafta kala havlu attı.Yerlerine alınan oyuncular da bu depremde ve artçılarında büyük etken sahibi.Bunlardan biri de Josico.İspanyol orta saha Villareal takımından geldi ve zaten kendisinden(yaşı itibariyle) birşey beklemeyen taraftar şu sıralar gidişini dört gözle bekler oldu.

Son başarısız transfer Yaser Yıldız.Oyuna girdiği zamanlarda faydalı olmasına rağmen Trabzon maçında kırmızı kart görerek takımına ihanet etti ve ayrica Ümit'in ve Nonda'nın bu kadar formsuz olduğu bir dönemde daha fazla forma şansı bulamıyorsa Yaser transferinde bir sıkıntı olduğunu düşündük. Daha önce Denizlispor ve Kartalspor gibi takımlarda şans bulan oyuncu Galatasaray'a bedelsiz geldi.

Marquinhos

4 yorum:

  1. Bence bu listeden en etkisiz isim Meira diyebiliriz çünkü, beklentilere göre konuşmalıyız, belki Josico'yu da sayabiliriz; bir de Seric var ama onu pek izle(ye)medim...

    Tabii Meira en azından giderken para getrdi, kulübü Global krizden kurtardı...

    Ayrıca bu listeden Okan'ın çıkarılması lazım bence, zaten Okan Galatasaray'a ikinci gelişinde de etkisizdi, İBB'nin de pek büyük umutlarla aldığını düşünmüyorum...
    Yaser ise bir maçlık hatasının kurbanı oldu, bence o da bu listede olmayı haketmiyor...

    YanıtlaSil
  2. ilginiz için çok teşekkürler LeoMessi.yorumunuzu dikkate alacağız.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada ben oyumu Meira'ya kullandım ama Guiza'yı görmemişim, Meira'ya ayıp oldu galiba, bi de beklenti falan dedik; 14 M €'da boru değil :D...Hemen değiştireyim oyumu...

    YanıtlaSil
  4. e guiza bir başka tabi :)

    YanıtlaSil