14 Haziran 2009 Pazar

Fener'e Tavsiyeler

Bilindiği üzere Fener takımının neredeyse 2 yıldır bir defansif ortasaha problemi var.Daum dönemi 3lü ortasahada zaman zaman Selçuk Aurelio ve Appiah oynardı ve ara ara da Selçuk yerine Deniz görev yapardı. Sonra Zico döneminde Deniz ve Aurelio yan yana oynadı. Kimi zaman da Selçuk Aurelio. Sonra bu sene Emre ve Selçuk yanyana oynadı. Ha tabii bir dönem de Aurelio ve Maldonado yan yana oynadı. Araya Josico da bir iki maç girdi. Dikkat ettiyseniz isimlerin kalitesi her kelimede yavaş yavaş azaldı. Şimdi ise Fener ilk olarak buraya Mehmet Topuz'u aldı.Kendisi sağ kanatta da görev alabilir.Yani Selçuk ve Emre'den sonra ya da Josico ve Selçuk'tan sonra bir kademe kalitesi arttı ortasahanın ama en eskiye dönmek istiyorsa Fener ben nacizane şu adamları tavsiye ediyorum.

İlk olarak çok uzaklara gitmeden eğer sağlık sorunları halledildiyse ki kendi milli takımının hala kaptanı olan Stephen Appiah alınmalı. Sakat diye takımdan zorla göndermişti Fener takımı bu adamı ama belki bir affetme ihtimali vardır Api'nin.

İkinci olarak ise yine eski bir Türkiyeli olan Geremi diyorum. Yaşına bir bakıyorum ki daha 31. Hayır yaşlı alacaksanız bare Geremi'yi alabilirsiniz.Geremi Gençlerbirliği'nden sonra Real Madrid Middlesbrough Chelsea ve Newcastle'da oynamış. Çok iyi bir kariyer. Yaşı da daha 3 4 yıl oynamaya müsaitken denenebilir. En azından mücadeleci ve oyunun atak yönünü de düşünebiliyor. Sadece yan pas yapmaz yani.Geremi hala Kamerun'un bir oyuncusu ve 100üncü kez formasını Gine'ye karşı giymiş.

Şimdi bir de gelmesi zor bir adama bakalım.Karşınızda Zokora.Didier Zokora.Yaşı 28 ve Totenham'da oynuyor.75 kez de Fildişi forması giymiş.Zokora ortasahaya konursa o ortasahaya duvar örülmüş gibi olur bence. Atak yönü çok iyi değil ama çok sağlam bir oyuncu. Ne diyelim keşke gelse.

Bir de genç bir adam buldum nacizane. Kendisi Fabrice Muamba. Bilen biliyordur kesin.Daha 21 yaşında ve Bolton'da.Arsenal altyapısında yetişmiş daha önce premier ligde Birmingham forması giymiş.BORSCH ELECTRIC YOUNG PLAYER-OF-THE-SEASON diye de bir ödül almış bu forma altında. Taraftarların oylarıyla almış bu ödülü.Kendisi İngiliz ama Demokratik Kongo asıllı. Yaşı itibariyle çok cazip bir adammış gibi geliyor bana.Allah sahibine bağışlasın.

Bir başka alınması zor ve de yaşı da az olmayan futbolcu da Gattuso. 31 yaşında. Hala canavar gibi. Milan'da oynuyor. Onu anlatmaya ne gerek var?Ama Seedorf takımı bırakmıyorsa o da bırakmaz.

Son olarak Wofsburglu Josue diyelim ve bu konuyu kapatalım. Kendisi Wolfsburg'un değişmezi ve bu sene şampiyonlukta her maçta görev aldı neredeyse. Tam bir defansif ortasaha.Hala Brezilya takımının da oyuncusu ve 30 yaşında. Bilen biliyordur özellikle Daum da biliyordur. Ama boyuna bakıyorum 1 70. Şu an zaten o bölge kısa topçulardan ibaret.Hava topu zaafı var yani Fener'in. Yani Emre standartlarında birini arıyorsa yönetim Josue bir ihtimaldir. Xavi ve İniesta da uzun topçular değil ama yanlarında Toure var.Eğer Aurelio alınacaksa yanına Josue heralde çok iyi olurdu.


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder