3 Temmuz 2009 Cuma

Aziz Yıldırım ve Arda Turan


Ne zamandır bu konu ile ilgili bir şeyler yazmaktan kaçınıyordum. Sonuçta konu bir anda gündeme gelmiş ama Arda Turan'ın net tavrından ötürü kapanmıştı. Ama bugün bakıyorum bir çok yerde Aziz Yıldırım'ın Arda Turan'a senelik 4.5 milyon gibi ülkemiz için astronomik sayılabilcek bir teklif ilettiğini yazılıp çiziliyor. Tabi ki bu haber yanlış ve yalan da olarabilir ama ben Aziz Yıldırım'a burAdan birşeyler söylemek istiyorum.

Çok Saygı Değer Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım,

Gelin sizinle bundan 3 sene öncesine gidelim. Sol bekinizde Ümit Özat, İlerisinde Tuncay Şanlı vardı hatırlar mısınız. Ortasahanın göbeğinde ise Mehmet Aurelio, hatta Appiah. Şimdi belki unuttunuz size bu oyuncuların gerçekten kimler olduğunu bir Galatasaraylı olarak hatırlatayım istiyorum. Ümit Özat, belki yerine gelen Carlos kadar büyük bir futbolcu değildi. Belki o kadar forma sattırmadı. Ama bir gün bile bir idmandan kaçtı mı? Sezonu geç açtı mı? Sahada koşmamazlık yaptı mı? Kaptanken takıma nasıl sahip çıktığını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Her ne kadar yetenek olarak çok üst düzey olmasa da, sanırım sahaya çıkınca ettiği mücadeleyi ve sahaya ruhunu koymasını hiç birimiz unutmayacağız. Tuncay, çift ciğerli gibi oynamıyor muydu? Belki onun da top tekniği bugünkü seviyesinde değildi, ama o her maçta sahanın en azimlisi değil miydi? En hırslısı o değil miydi? Şimdi gidip yerine Capel'i getirseniz kaç yazar? Fenerbahçe ruhunu gönderdiniz, ya da daha doğrusu gitmesine engel olamadınız. Appiah ve Aurelio da bu iki duruma göre nispeten daha az hatalısınız , ama bu ikili de takımın mücadele gücüydü, hırsıydı. Evet sayın başkan, siz bu oyuncuları bir şekilde göndererek, ya da gidişlerine mani olmayarak bu takımı ruhsuz bir takım haline getirdiniz. Sizden tek bir ricam olacak, ne olur bizim ruhumuza bulaşmayın. Tamam paranız var, çok zenginsiniz tebrikler. Yalnız unutmayın bazı şeyler vardır para ile satın alınamaz. Ve bazı davranışlar vardır çok sık tekrarlandığında basit bir olaydan ziyade artık tadı kaçar. Siz belki kendi hatalarınızı ,böyle bir şekilde örtmeye çalışıyorsunuz. Belki de bütün Galatasaraylılara benim param var, sizin yok, bu parayla sizin ruhunuzu alırım demeye çalışıyorsunuz. Ama bakın bu sadece gerilimi arttırcak. Zaten bu sene 100 yılın en rezil derbisini yaşadık. Daha şimdiden germeyelim birbirimizi.


Not: Şimdi bazılarınız, artık aşın bunları, profesyonellik çağındayız gibi itirazlarda bulunabilir. Daha önce iki takımda oynayan bir çok futbolcu sayabilirler. Ama ben de onlara bunların tam tersi olmuş ve sadece kendi takımlarında oynayarak efsane olmuş isimler sayabilirim. Profesyonellikle ,kişiliksizlik arasındaki ince çizgiyi hiç bir şekilde aşmamak lazım. Şimdi yıllarını Fenerbahçe'ye veren Rıdvan Dilmen ya da sadece Galatasaray'da oynayan Cüneyt Tanman (ki bunlar gibi sayısız örnek verilir) profesyonel değiller miydi?

Maradona

5 yorum:

  1. takım ruhu bağlantısını iyi kurmussun maradona. takımın ruhunu satıp yabancı ruhlar arayan bir başkan şu an aziz yıldırım.

    YanıtlaSil
  2. yazınıza tamamen katılıyorum fakat katılamadıgım noktalarda var.umıt ozat ve tuncay konusunda bıraz terddutluyum.nıtekım tuncay degılmıdır takımına para kazandırmadan baska takıma gıden.tamam fenerlılıgı tartısılmaz ama ote yandan gercekler var.arda turkıyenın en buyuk topcusudur galatasarayda kalmalıdır ruhudur ama kendı ruhlarına galatasaray ne kadar sahıp cıkabılmıs vefa gostermıstır.hakan sukur ve hasan sas galatasarayın ruhu degılmıdır.ardayada aynı muamele yapılmaz umarım.bu noktada fener ve galatsaray karsılastırılacaksa ıkısınınde bırbırınden arta kalan yanları yok.arda ıllakı yurt dısında oynayacaktır ve yurtdısında baska takımda oynaması galatasaraylılıgından bırsey goturmeyecektır.ama dedıgınız gıbı bu fenerbahce olmamalıdır.galatasarayda vefasızlıgı bır kenara koyup ruhtan bahsedecekse eskıruhlarına da sahıp cıkmasını bılmelıdır...

    YanıtlaSil
  3. yazınıza tamamen katılıyorum fakat katılamadıgım noktalarda var.umıt ozat ve tuncay konusunda bıraz terddutluyum.nıtekım tuncay degılmıdır takımına para kazandırmadan baska takıma gıden.tamam fenerlılıgı tartısılmaz ama ote yandan gercekler var.arda turkıyenın en buyuk topcusudur galatasarayda kalmalıdır ruhudur ama kendı ruhlarına galatasaray ne kadar sahıp cıkabılmıs vefa gostermıstır.hakan sukur ve hasan sas galatasarayın ruhu degılmıdır.ardayada aynı muamele yapılmaz umarım.bu noktada fener ve galatsaray karsılastırılacaksa ıkısınınde bırbırınden arta kalan yanları yok.arda ıllakı yurt dısında oynayacaktır ve yurtdısında baska takımda oynaması galatasaraylılıgından bırsey goturmeyecektır.ama dedıgınız gıbı bu fenerbahce olmamalıdır.galatasarayda vefasızlıgı bır kenara koyup ruhtan bahsedecekse eskıruhlarına da sahıp cıkmasını bılmelıdır...

    YanıtlaSil
  4. yazınıza tamamen katılıyorum fakat katılamadıgım noktalarda var.umıt ozat ve tuncay konusunda bıraz terddutluyum.nıtekım tuncay degılmıdır takımına para kazandırmadan baska takıma gıden.tamam fenerlılıgı tartısılmaz ama ote yandan gercekler var.arda turkıyenın en buyuk topcusudur galatasarayda kalmalıdır ruhudur ama kendı ruhlarına galatasaray ne kadar sahıp cıkabılmıs vefa gostermıstır.hakan sukur ve hasan sas galatasarayın ruhu degılmıdır.ardayada aynı muamele yapılmaz umarım.bu noktada fener ve galatsaray karsılastırılacaksa ıkısınınde bırbırınden arta kalan yanları yok.arda ıllakı yurt dısında oynayacaktır ve yurtdısında baska takımda oynaması galatasaraylılıgından bırsey goturmeyecektır.ama dedıgınız gıbı bu fenerbahce olmamalıdır.galatasarayda vefasızlıgı bır kenara koyup ruhtan bahsedecekse eskıruhlarına da sahıp cıkmasını bılmelıdır...

    YanıtlaSil
  5. benim söylediğim şey vefa yada vefasızlık değilki. aziz yıldırım savaşan çok koşan bir takım kurmak istiyorum dedi. ama zaten o takım vardı fenerbahçe'nin elinde.kendi dağıtıp, kendi toplamak istiyor. galatasaray ve eski futbolcular konusuna gelince evet yapılan bir vefasızlık ve sonuçunda dışarıya yansıyan tatsızlıklarda var. ama burda da tek başına takım suçlu değil. blogun ikinci haftası yazdığım bir yazı var "nerde duracağını bilmek". bence bizim futbolcularımızda futbolu nasıl bırakmaları gerektiğini bilmiyorlar.

    YanıtlaSil