6 Temmuz 2009 Pazartesi

Gündemden Seçmeceler

Gündemde şu aralar en çok transfer konuşuluyor. Bunun yanı sıra da takımlarımız sezonu açıyorlar. Beşiktaş ve Trabzon da açtılar sezonu. Kadrosu en sağlam ve kafası da en rahat takımın patronu Mustafa Denizli'den şampiyonlar ligine yönelik açıklamalar da geldi. Beşiktaş'ta belki de en ilginç gelişme Nihat'ın Emre gibi askere gitmesi oldu. İlginç olan kısmı menajerinin "Nihat askere bir gitsin bakalım ondan sonra Beşiktaş'a mı gidecek yoksa Villareal'de mi kalacak" gibi sözleri oldu. Sanırım yasal olarak askerlik yapabilmesi için yabancı bir takımda hala oynuyor olarak görünmesi gerekiyor.Bu açıklama bu yüzden gelmiş olabilir. Beşiktaş'ın gündemindeki Ferrari ise gelecek mi gelmeyecek mi önümüzdeki günlerde belli olacak.

Trabzon'da da Song sanırım takımda kalacak ve bu beni biraz rahatlattı. Trabzon maçlarını seyretmeyi seven biri olarak Song'un en yararlı isim olduğunu düşünüyorum ve kalması o takım için çok önemli bence. Broos da kalmasını istemiş sanırım.Kim istemez ki?

Galatasaray'da ise Servet gidecek mi kalacak mı sorusu var. Sanırım Marsilya transferi yurtiçinde bitirdiği için Servet'ten vazgeçti. Aceto blogda da dil problemi ile ilgili bir şeyler demiş Fransızlar. Futbolcular kendilerini her şekilde yetiştirmeli sanırım ; diğer bütün meslekler gibi dil bu meslekte de çok önemli. Bir diğer haber de Lincoln'den. Galatasaray artık ondan kurtuluyor. Lincoln'ü hangi kulüp alırsa alsın o kulübe çok güleceğimi belirtirim buradan.



Fener'de ise Alex krizi var hafiften. Bütün takım hatta Carlos bile takımla çalışıyor Alex ise yeni geldi. Umarım bir ceza alır Alex. Carlos da gideceğim tarzı artistik açıklamalarını bırakmış ve takımda kalacağını söylüyor. Kim alacaksa onu da bu saatten sonra... Fener'de hala ön libero problemi sürmekte. Defansa da adam alınacak mı bilemiyorum ama bir de sol açık alınacaktır umarım. Bu konuyu burada kapıyorum çünkü her yazıda bu konuya değinmekten de sıkıldım.


Biraz da transfere bakalım. Ersen Martin en sonunda Sivas'a gitti. Sivas yine iyi bir kadro kuruyor bence. Bu sene de oynarlar umarım ilk 3'e.


Ligimizin Yılmaz Vural'ı Murat Hacıoğlu Denizlispor'a transfer oldu. Kendisini her zaman halı sahaların şişko ve değişilmez saygı değer amcasına benzetmişimdir. Kendisinden özür dilerim ama bu benzetmem için. Fener'den de geçmiştir bu oyuncu! Denizli'de başarılar diliyorum kendisine.


Bir başka enteresan gelişme eski Fenerli ve Beşiktaşlı Ali Güneş'ten. Ali Kasımpaşa'ya transfer oldu. Umarım sonu Serhat Akın gibi olmaz. Yeniden yükselebilse keşke. Haberimiz yoktu ama kendisi Freiburg'da oynuyormuş en son.

Bir açıklama da Sezer Badur'dan var. Kendisi ligde sadece Fener'e transfer olurum diyerek kafalarda sorular oluşturdu Kicker dergisine verdiği döportajda.Böyle bir transfer gerçekleşecek mi göreceğiz.

Ama bu aralar beni en çok şaşırtan gelişme Owen'ın Manchester United'a transferi. Owen hala nasıl bu kadar çekici geliyor herkese ve özellikle Man U gibi büyük bir takıma, hayret doğrusu. Her zaman kendisini ikinci sınıf bir topçu olarak gördüm. Liverpool'dan beri yani 2004'ten beri kendisi ligde bir senede 13 golü aşamamış. Real'den sonra 4 sezonda sadece 26 gl atabilmiş. Tabii araya sakatlık da girdi ama Allah aşkına Rooney ve Berbatov varken şu takıma ilk onbir forveti alıp Rooney'i kanat oynatmaya ne gerek var?


Şimdilik bu kadar sevgili okurlar. Gelişmelerle beraber olacağız.



Marquinhos

1 yorum: