8 Temmuz 2009 Çarşamba

Shevchenko Hakan Şükür'e Fener'i Sormuş


Ne kadar uluslararası bir başlık oldu bu öyle değil mi? Ukraynalı futbolcu bonservisi İngiliz Chelsea'deyken İtalya'da sürdürüyordu kariyerini kiralık olarak. Hem de eski takımı Milan'da. Fakat ne forma şansı buldu ne de gol atabildi burada. İngiltere'de de bir anda yok oldu. Milan'da çok üst düzeydeyken bir anda 3 senede 10 gol bulabilen bir topçu oluverdi. Tam bir Türkiye transfer harekatı bu. Gerçi Galatasaray bunu bu sene Keita ile bozdu ama genel olarak Türkiye'ye gelen ünlü ama performansı düşüşte futbolculara bir yenisi daha katılabilir. Hoojidonk ,Anelka,Baros , Kewell gibi yıldızlar tam sönerlerken ya da sönmeye bir kala ülkemizde kendini bulan örnekler. Haydi Keita gibi Güiza'yı da ayrı tutalım. Guiza da gol kralı olup geldi ama burada söndü yıldızı.


Konumuz ise hakikaten garip. Sheva ciddi ciddi Hakan'a Fenerbahçe ile ilgili sorular sormuş ondan bilgiler almış. Acaba Hakan ne demiş merak ediyorum. İyi mi kötü mü konuştuğunu bir kaç gün içinde göreceğiz.


Transferle ilgili düşüncem ise çok da olumlu değil. Ülkenin Katar gibi kullanılmamasını istiyorum. Yaş itibari ile Hoojidonk'tan genç ama Kewell'dan 2 yaş yaşlı(Geliş yaşlarına göre). Hoojidonk belki Fener'deki son en iyi forvet. Sheva'dan o performans alınabilir mi bilemiyorum. Ülkede gol sıkıntısı çekmez gibi. Maradona bu konuya değinmişti Keita yazısında Baros örneği vererek. Eğer Sheva eski günlerine biraz olsun döner ve ülkeyi yaşı itibari ile Katar gibi görmez ve iş ahlakına Kewell ve Hoojidonk gibi sahipse başarılı olabilir. Ama sadece 2 yıl olabilir. Bu da işin ,nereden bakılırsa bakılsın geçici bir heves olduğunu gösteriyor. İşin daha da vahim kısmı ise elinde Semih Şentürk gibi bir adam varken takıma direkt oynayacak forvet almak. Ayrıca takımda şu an Alex Bilica Edu Carlos Guiza Deivid var. Bir yabancı daha almak , sol açığa ya da ortasahaya yabancı topçu alamamak demektir. İki mevkiden birini seçip birini riske atacaklar. Tabi eldeki yabancılardan biri gitmezse. Gelişmelere hep berabercene bakacağız.


Kaynak : dha ve ntvspor



Yalanlama: http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=16258

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder