4 Ekim 2009 Pazar

Fener İlk Isırığını Aldı

Fenerbahçe 8. haftada 8 galibiyet alarak kendi rekorunu kırdı. Ben bu kadarını beklemiyordum. Bugüne kadar oynanan oyuna bakarsak hele hiç beklemiyordum. Ama Fener bunu başardı zor da olsa şansa da olsa.

Genşerbirliği bu senenin en iyi takımlarından. Hocaları çok iyi. Bu maçta ilk yarı korkmadan Burhan ve Hurşit oynasaydı daha ilginç bir maç görebilirdik. Onlarla beraber Gençlerin çehresi değişti ama yine de yenilgiyi engelleyemediler. Özellikle de arkada çok açık verdiler oyunun sonlarına doğru.

Fener yine az kişiyle hücum yaptı. Guiza topları güzel eziyor ama Alex'e golün pasını iyi verdi. Alex demişken sırf Gençlere 11 maçta 9 gol atmış. İstatistiklerine saygıdan bu sene dünya kupasına çağırsalar keşke :). Neyse şaka bir yana Alex 33 yaşına rağmen inanılmaz oynuyor hala. Hala hırsı var ve yüzünden okunuyor.

Fener az kişi ile saldırıyor ceza sahasında çok çoğalamıyor evet. Ama Alex Kazım Mehmet Topuz Emre gibi adamlara ceza sahasının çevresinde bile top gelse tehlike oluyor ve az adamla çok işler başarabiliyor bu ayaklar.Bu maçta yine kanatlar da çok çalışmadı. Vederson ve girince Carlos iyi işlettiler zaman zaman kanadı.

Ama burada bahsetmem gereken şey hırs. Seyirci, biletlerin ucuzlamasıyla ve belki de gündüz oynanan maçta Galatasaray'ın yenilmesiyle stadı doldurmuş. Uzun zamandır ilk kez bütün maç susmadan takımını desteklediler. Bunun da etkisi ile Fenerli futbolcular gerçek anlamda ortasahada rakibini ısırdı. Hele 30uncu dakikadan sonra bir pres yaptı ki Fener sırf o pres gol kadar alkış aldı. Bu manzara Yıldırım'ın istediği ısıran Fener. Benim de istediğim oyun. Ama çok üretken mi derseniz hayır derim. Ama skoru bir şekilde bulabiliyorsunuz usta ayaklarla. Daha sonra karşı taraf bastırınca arkaya top da atabilen Alex Topuz Emre gibi adamlar varsa işiniz kolaylaşıyor. Bir de forvetiniz Semih dakika 85'te girmese oyuna işler daha kolay olacak ama o daha olamıyor.

Daum Özer'i bu sefer daha erken aldı oyuna. Özer beni inanılmaz heyecanlandırıyor ve bu maçta da hiç sırıtmadı girince. Cristian yine iyiydi ve hala daha iyiye gidiyor. Santos bugün de kötüydü ve Carlos'a yaradı bence bu iş. Carlos Santos'un yerine oyuna girince daha diri göründü ve ataklara katıldı. Kanadı da çalıştırdı. Bu arada 3 top direkten döndü Fener adına. Yani 6 pozisyon desek üstüne bir de 3 tane atılamayan net pozisyon desek eder 9. Üretken değil diyoruz ama pozisyon sayısı çok. Bu da ilginç.

Bu akşam beni memun etti Fener. Bu seyirci keşke hep gaza gelse de gitse maçlara. Takım da hep bu mücadeleyi verse yeter. Skor gelmese de memnun oluyor taraftar. Galip gelse de ıslıklanmışlardı şimdi 30uncu dakikada presten alkışlanıyorlar. Taraftar doğruyu görüyor.
Fener rekoru kırdı kırmasına ama daha önemlisi Galatasaray maçı gelmeden farkı 5'e çıkarması çok önemliydi. Bunu başardı şimdi biraz daha rahat.

Not: En son Kayseri maçı arada Honved maçı beni mutlu edebilmişti 1 senedir oynanan futbol anlamında. Şimdi onlardan sonra 1 senedir hatırlanacak bir futbol oynadı Fener.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder