26 Kasım 2009 Perşembe

Garp vs Şark

Manchester United'in dün Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'a karşı 11'i şöyleydi:

Manchester United
12 Ben Foster
2 Gary Neville
6 Wes Brown
8 Anderson
13 Ji-Sung Park
15 Nemanja Vidić
19 Daniel Welbeck
21 Rafael
26 Gabriel Obertan
27 Federico Macheda
28 Darron Gibson

Bu kadroda Park ve Anderson dışında kimse ilk 11'in yüzünü kolay kolay göremiyor bu takımda. Ama Ferguson bazı maçlarda takımın tamamını değiştirebilip gençlere ve yenilere forma şansını verebiliyor. Bu maç Şampiyonlar Ligi maçı da olsa bunu yapıyor.

Ülkemizde bunu Rijkaard zaman zaman yapıyor ve Galatasaraylı arkadaşlarımız zaman zaman takımda kim var kim yok görebiliyor. Ama bu sene özellikle Daum ile gençleri neredeyse göremez olduk Fener'de. Abdulkadir, Furkan gibi gençler daha bir maçta bile forma şansı bulamadılar. Daum Özer'e ancak 20 dakika dayanabiliyor. Bir maçta da ilk 11 çıkardı çok şükür. Geçen sezona baktım. Geçen sezon da böyleydi. İlhan Parlak 11'de 1 maça çıktı mı bilmiyorum. Onunla ilgili bir yazı yazmıştım. Blogda bulabilirsiniz.

Şimdi size Fener'in Tokatspor deplasmanındaki maçının kadrosunu vereceğim. Türkiye Kupası'nda oynandı bu maç. İlhan tabii ki yok. Gençlerden eser yok hatta kadroda.

Volkan Babacan
Gökhan
Lugano
Edu
Vederson
Josico
Emre
Kazım
Deivid
Uğur
Guiza

Yedeklerde de genç sayılabilecek sadece Mert Günok, Ali Bilgin ve Burak Yılmaz var. Burak'a ne kadar şans verildiğini zaten biliyoruz. Ali Bilgin geçen senenin şanslısıydı yine. Bir kaç önemli maçta oynayabildi. Mert Günok zaten hiç yok. Kadroda İlhan Parlak da yok. Zaten Fener'de sanırım ilk 11'i tamamen değiştirebilecek kadar da topçu yok. Geçen sene de yoktu. Tokat maçında da yoktu.

İşte Manchester ile aramızdaki büyük fark dostlar. Şampiyonlar Ligi'nde tamamı değişik bir 11 ve Türkiye Kupası'nda Carlos ve Alex'siz Fener...

13 14 kişi ile lig götürmeye çalışıyoruz. Galatasaray da bu sayı 15 16'larda. Her takımın en az bu kadar olmalı. Kazanan kim oluyor görüyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki tek eksiğimiz bu mu? Buna mı kaldık? Kaldık bence. Bir şeyi doğru yapalım en azından.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder