9 Aralık 2009 Çarşamba

Dünya Kupası Grupları B grubu

Şimdi ise B grubu için bişeyler yazalım. Herkesin favorisi Arjantinin yer aldığı B grubunda yer alan diğer takımlar şöyle; Nijerya , Güney Kore , Yunanistan.


Arjantin : Maradona'ya rağmen Dünya Kupası'na geldiler desem kimse kızmaz herhalde. Maradona'yı bile eleştirmeye başalmışlardı yavaş yavaş Arjantin'de. Her şeye rağmen en büyük favori Arjantin benim gözümde. Aslında her dünya kupası öncesinde denilen bir şey Arjantin favori diye ama bakalım ne olacak?
Fifa Sıralması :8 Puan : 1085
Yıldız Oyuncular : Lionel Messi , Sergio Agüero
Dikkat Çekebilecek Oyuncu : Ever Banega
Bizimle Alakası : İçinde Messi olan takımın herkesle alaksı vardır. Ne yazık ki bizimle özel bir alakası yok.


Nijerya: Geçen kupaya katılamamiş olmalarının, bu kupaya bakışlarını değiştireceği kesin. Ne yapacakları pek kestirilemiyor. Premier Lig'de oynayan oyuncuları ile etkili olmaya çalışacaklar.
Fifa Sıralaması : 22 Puan : 848
Yıldız Oyuncular : John Obi Mikel , Obafemi Martins
Dikkat Çekebilecek Oyuncu : Sani Kaita
Bizimler Alakası : Ne yazık ki bu sene Nijerya milli takımında bizim ligimizden bir oyuncu yok fakat büyük takımlarımızda oynayıp sembol olmuş oyunculardan dolayı Nijerya'ya sempatimiz devam etmekte.


Güney Kore : Asya'nın güçlü takımlarından G. Kore güzel bir kura ile sıralamalarda üstleri hedefleyecek. En önemli derecesini bizimle karşılşatığı sene elde ettikleri başarıyı tekrarlamak isteyecek ama ilk önce gruptan çıkası lazım.
Fifa Sıralaması : 52 Puan : 625
Yıldız Oyuncular : Park Ji-Sung , Seol Ki-Hyeon
Dikkat Çekebilecek Oyuncu : Lee Chung-Yong
Bizimle Alakası : Şenol Güneş'in yeni döndüğü bir ülke olarak bir göz atmamız fena olmayacak.


Yunanistan : Tarihi boyuncu 2 kez katıltıkları Dünya kupalarına bu 3. katılışı. Euro 2004 'ü kazanmalarının sürpriz olmadığını insanlara kanıtlamak isteğiyle gelecekleri kesin.
Fifa Sıralması : 12 Puan : 1028
Yıldız Oyuncular : Giorgos Karagounis , Sotirios Kyrgiakos
Dikkat Çekebilecek Oyuncu : Sotiris Ninis
Bizimle Alakası : Komşumuz olmasıdan başka bir alaka göremiyorum . Çok milliyetçi yaklaşım gibi algılansın istemem(Arda'yı elşetirmiştim bu konuda. Türkdüğümü yalamış gibi olmasın) fakat oynadıkları futbol tarzı insanlara futbol izlemeyi sevdirecek cinste değil.


Saygılar. Trakedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder