13 Aralık 2009 Pazar

Fenerbahçe (Son Durum)

Ankaragücü maçını yarım yamalak izledim. Caddede bir mekanda, gözlüklerim olmadan maç izlemek ilginç bir deneyimdi. Fener maçı aldı. Bu sadece moral verecek takıma. Hiç bir ayıbını kapayamayacak.

Ayıplar geçen hafta başladı. Doğrulanmayan veya yalanlanmayan bir sex skandalı var. Bence futbolcu grup sex de yapabilir ya da gece sabaha kadar içki de içebilir. Burada bir sorun yok. Ama eğer bu yüzden antrenmana geç gelir ya da bu yüzden kendine zarar verirse buarda bir sorun var. Önder ve Kazım da kendilerine zarar verdiler. Bu çalıştıkları şirkete de bir zarardır. Bu zarar para cezası ile karşılanabilir. Fakat bu adam bu işi bir daha yaparsa, ki burada grup sexten değil kendine zarar vermesinden bahsediyorum, takımdan kovulmalıdır. İlk hatada da kovan olabilir onu da haklı bulurum. Fakat dediğim gibi eğer adam gece sexini yapıp içkisini içip ertesi gün aslan gibi topunu oynuyorsa diyecek bir şeyimiz olamaz.

Kazım bu sene Daum'la kendini bulmuştu. En azından basın böyle diyordu. Ben hala bir ortasını göremedim isabetli ama neyse. Gol atıyordu ya onlara kafi. Hal öyleyken de bu adam gecelere akıp sex partisi veriyordu. Erkek sonuçta. Yapacaktır. Ne zaman Bjk derbisinde bir şey yapamadı o zaman eleştiriler geldi ve en sonunda skandallara kadar açıklandı. İyi de oldu. Kazım'ın kanat oynayabildiğini savunanlardan biraz olsun uzaklaştık.

Kazım gitti düzeldi mi sağ kanat? Hayır tabii ki. Mehmet Topuz çok olumlu bir şekilde ileri oynuyor, şut çekiyor ama kanadı çalıştırmayı bilemiyor. Gökhan da orada yalnız kalıyor ve bir kanat düşüyor. E sola bakalım. Santos gol atıyor iyi hoş ama ortası yok denecek kadar az. Son maçta Özer vardı. En azından mücadele gücü daha yüksekti. Hep ileriye oynama hevesinde ve de bu takıma çok olumlu yansıdı.

Takımda Özer, Alex, Guiza, Topuz ve Cristian da ileriye oynamayı düşününce pozisyonlar geldi tabii ki. Fakat Selçuk arkadaşımız...

Daha sonra Daum Selçuk'u aldı ve iki forvete döndü. Baklavaya döndü yani. Bu sefer baklavada ileriye oynayan adamların çokluğu takıma golü de getirdi. Ben bir gol daha atarız şimdi derken korkak teknik adamımız Daum hemen Deniz'i aldı.

Defans yine çok pozisyon veriyor. Özellikle Carlos iki senedir çok kötü. Arada bir ya da iki maç iyi oynamıştır belki. Gitmesi, defansın toparlanmasında büyük rol oynayacak. Oraya gelecek Santos orayı toparlar sanırım. Orada oynaması onun da milli takıma dönmesini sağlar. Öne de bence bir adam alınmalı. Daum, Özer'i yedek tutmaya devam edecek çünkü eminim.

Sağ kanadın da revizyona ihtiyacı var. Gökhan'la oynayabilecek onunla anlaşabilecek biri lazım. Topuz anlaşmıyor. Kanadın sahaya ait olduğundan bile habersiz. Eski Deivid'i arıyoruz orada. Özer o kanada da yardım edebilir. Ama biraz daha Topuz izleyeceğimiz garanti o kanatta.

Forvet hattında ise umarım bu transfer döneminde mantıklı bir takviye yapılır ve umarım Guiza gider. Semih direk ve uzun dönem oynamalı ki eski formuna dönsün. Yok Daum onu oynatmayacasa yabancı hakkı bir forvetle dolsun.

Bu maçın artılarından biri Fener'in mücadelesi. Bırakmadılar mücadeleyi. Puanı da hak ettiler. Uefa'nın extra iki hakemi sanırım işe yarayacak. Bu sistem, liglerimize hemen gelmeli.

not: Ntvspor'daki Van Der Vaart Fener ile anlaştı haberinin üzerine bir açıklama gelmedi sanırım. İlerleyen günlerde bu da açığa çıkar.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder