19 Aralık 2009 Cumartesi

Kasımpaşa - Manisaspor

Soğuk bir İstanbul gününde, Yılmaz Vural ve takımını izlemek için yola düştüm. Tabi bu takımın karşısında son haftaların formda ekibi, en azından iki büyük takımdan 2 puan almayı başaran ve yaptığı tam saha baskı ve sahayı kaplamaları ile rakiplerine kök söktüren bir Manisa var. Üst üste Trabzon ve Fenerbahçe'yi yenen üzerine enteresan hakem kararları ile önce Sivas ile 2-2 , sonra da Diyarbakır ile 2-2 berabere kalan Kasımpaşa'nın ligin ilk yarısını nasıl bitireceğini merak ediyordum. Geçen hafta Cenk İşler'in niçin oyundan atıldığını anlayan varsa , rica ediyorum bizi de aydınlatsın.

A blok sıra 14 koltuk no 51'den izlenimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Hava buz gibi, tribünlere güneş gelmiyor, ellerim ve ayaklarım üşüdükçe çay içiyorum. Artık akıllandım, deplasman takımının tribünü daha çok güneş alıyor, eğer rakip takımın taraftarı az olursa, ben de o tribüne gideceğim. İlk takıldığım konu şudur. Kasımpaşa maçlarında stad anonslarını yapan beyfendi niçin Türkçe okuma özürlüdür ? Takım kadroları, gol anonsları, değişiklikler hepsinde bir panik ve titreyen ses.

Neyse efendim, Paşa maça hızlı başlıyor, 19'da Moritz 24'te Gökhan attı golleri. Moritz'in golü beleşti, ama Gökhan ceza sahası dışından güzel vurdu. Bu yokluklar içinde Bursaspor niçin Gökhan'ın gitmesine izin verdi? Her sezon bence 10 golü garanti Gökhan'ın. Maç 2 olduktan sonra, Yılmaz Hoca Murat ve Yekta'nın yerini değiştirdi. Orta alanda Emre Toraman, zaman zaman kötü pas dağıttı. İlk yarıda özellikle 30 ila 40 arasında ise Murat Erdoğan rezil ötesi bencillikler yaptı. Manisa için işler hiç iyi gitmezken, Mesut Bakkal önce Kemal'in yerine Ergin'i oyuna aldı. 42. dakikada ise Kasımpaşalı Ergün kendi kalesine gol attı. Sivas maçında da kaleci Tolga 2. golü kendi kalesine atmıştı.

İkinci yarı ise açıkçası Kasımpaşa 60-65'e kadar kaybetmek için elinden geleni yaptı. Allahtan Isaac , Mehmet Güven ve Yiğit o kadar kötü pas ve dribbling tercihleri yapıyorlardı ki, adam gibi atak olgunlaştıramadılar. 57. dakikada Mehmet Güven yerini geçen haftanın beğenilen oyuncularından Yiğit Gökoğlan'a bıraktı. Ben artık Yılmaz Vural ne zaman Murat'ı oyundan alaçak diye beklerken, 73'de çift değişiklik ile hem Yekta hem de Murat'ı çıkardı oyundan Yılmaz Vural. Bence Yekta en azından 80'e kadar kalmalıydı. Bu değişiklik sonrası takıma bir hareket geldi. 3 gol ile maçı bitirdiler. Hatta son dakikalarda biraz dikkatli olsalar 4 ve 5'i bulurlardı o ayrı. Son olarak bir Galatasaraylı olarak Yaser ve Mehmet Güven için üzüldüm. Bu kadar kötü futbol oynanmaz.

Mesut Bakkal'ın talebeleri orta alanda çok mücadele ettiler, ama Yetka , Murat Erdoğan ve Emre Toraman değişik bir 3lü. Sol bek Ergün ile sağ bek Keller normal bek değil de sanki Fm'deki "wing back" gibi oynuyor. Böylece ortasaha zaman zaman 6 kişiden oluşuyor. Moritz gol dışında hiç yoktu, golde de zaten top önünde kaldı. Gökhan ve Şahin ileride iyi çalıştı.

Kasımpaşa 4 4 2 gibi diziliyor sahaya, ama bu dizilişten ziyade ayağa oynamaları, genelde top şişirmemeleri izlenir bir takım yapıyor Paşa'yı. Fakat bir eksiklikleri oyunun yönünü değiştirmede. Eğer bu konuda biraz daha hızlanırlarsa seyrine doyum olmaz bir takım olurlar.

Sevgiler Saygılar.

Maradona

1 yorum:

  1. Gökhan Güleç'in gitmesine benden başka üzülen olmadı Bursa'da..
    Eğer sezon başı kampıan tam anlamıyla katılıp kendini gösterme fırsatı bulsa, kesinlikle kalacaktı takımda ama Turgay'ın hazırlık maçlarındaki yalancı formu Gökhan'ın ipini çekti diyebiliriz...

    Aynı zamanda Gökhan geçen yıl Beşiktaş maçının son dakikasında yaşanan %100'lük pozisyonu gol yapsa yine takımda kalacaktı ama sağlık olsun..
    Bursa çocuğu sonuçta varsın göstersin kendini...

    YanıtlaSil