7 Şubat 2010 Pazar

Fener Fırsat Tepti

Ben de Maradona gibi her hafta aynı hataları yazmaktan çok da mutlu değilim. Her hafta kanatlarda oynayan oyuncularımız ben kanat değilim diye bağırıyorlar. Bu sezonun ilk maçından beri böyle. Fakat transfer döneminde maalesef bir kanat bile alınamadı.

Bu maçta da bundan kaybettik diyebiliriz. Kanatlar olmayınca organizasyon da olmuyor. Diyarbakır gibi iyi kapanan bir takıma ortadan dalmak sadece dalanı yorar. Ancak duran toplarla gol ararsınız. Bulamazsanız da puan kaybedersiniz.

Fener istekli ve arzuluydu bunu kabul ediyorum. Fakat ilk yarıda, kanatsız oyuna, Emre ve Cristian'ın da hücuma katılmayışı eklenince yine ceza sahası çevresinde ancak 2 3 kişiyle hücum yaptı takım. İkinci yarıda daha fazla ileri çıktı Emre de Cristian da ama sert savunmayı geçemediler.

Topuz ve Özer istekli ve sürekli ileriyi düşünüyorlar. Forvetlere topu kazandırıyorlar ama hemen içeriye giriyorlar. Halbuki sürekli kanatlara inmeyi denemeleri lazım. Sezon başından beri denemiyorlar.

Bu akşamki oyunda, oyuna tek girmesi gereken adam Wederson'du. Fakat giremedi oyuna bir türlü. Guiza girdi ve takım tam bir 4 3 1 2 takımı oldu. Ayrıca Alex'te bir şeyler var iki üç haftadır. Çok yorgun ve isteksiz gözüküyor. O da böyle olunca takım Alex'in ilk günleri gibi 10 kişiyle oynuyor.

Fener'de Wederson olmazsa olmaz şu kadro içinde. Sağ kanatta da bence Önder'i beke çekip Gökhan'ı da sağ açıkta oynatmayı denemeli Daum. Bu belki kanat sorunlarını çözebilir. Ya da daha önce de dediğim gibi 4 3 2 1 ya da 4 3 1 2 gibi şeyler denemeli ama elde Wederson varken kanatlı futbolda diretmeli Daum.

Fener büyük bir fırsatı kaçırdı bugün. Puan farkını Galatasaray'ın forvetsiz döneminde artırmak elindeydi ama klasiktir biri kaybedince diğeri de kaybeder. Ayrıca takımda Bursa maçının yorgunluğu da vardır bence. Bursa maçı 40 50 dakka yüksek tempo oynandı. Bugün de çok yıprandı takım. Özer sakatlandı mesela. Bursa maçında mutlaka yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkması lazım Fener'in. Gökhan Ünal, Önder, Wederson, Deniz Barış gibi oyuncular bu maçta oynamalılar. Yoksa önümüzdeki haftalar daha da zor geçer.

Bu arada kupadaki Bursa maçında da bu sezonun en iyi Fener'ini izledim. Umarım o günkü futbolu daha fazla izleyebilirim ileriki haftalarda.

Not: Daum neden bir oyuncu değiştirme hakkını daha kullanmadı anlayamadım. Belki de Denizli maçındaki gibi 3 4 3'e dönmek işe yarayabilirdi.


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder