14 Şubat 2010 Pazar

Manisaspor 2-2 Fenerbahçe

Fener bugün Manisa karşısında 70-75 dakika futbol ne gerektirdiyse yaptı. Defanstan hızlı çıktı. Kanatlara topu çok iyi paslarla ve hızlı bir şekilde getirdi. Orta yaptı. Kanattan dışarıya çıkarttı topu ve gol de attı.

Golden sonra durmadı. Aynı oyuna devam etti. 75. dakikaya kadar pozisyon vermedi. Haydi Manisa'nın golünü pozisyondan sayalım. Bir pozisyon verdi. Belki gerçek bir stoper olsa o golü de yemeyecektik.

Ne diyordum? Her şeyi yaptı Fener. Fakat bir eksiklik var ki bugün galip gelemedik. Manisa inanılmaz kapandı. Zaten öyle yapması lazım ki Fener'den puan alsınlar. İleride de çok yetenekli bir Isaac'la gol aradılar ve iki golü de onun ayağından buldular.

Genelde bu maçlarda çok pasla açamıyorsan bir takımı duran toplarla açacaksın. Duran toplarla açamadık. Karambollerle açacaksın. Onu da yapamadık. Fener'deki eksik neydi dersek bence Semih'in ortasahaya çok gelmesi ve şut çekmesi gereken yerde yayın gerisinde kalmasıydı. Şutları Özer, Topuz ve Alex çekti. Golde de Cristian. Semih güzel top karşılıyor. Oyunu da güzel açıyor kanatlara fakat çok az şut çekiyor. Kaleyi karşısına alıp bir Drogba misali şut çektiğini göremedik ne zamandır.

Bir eksik de şu. Emre çok az ileriye çıkmaya başladı. Bu sezonda bizim en önemli özelliğimiz Emre'nin bolcana ileriye çıkmasıydı. Böylece Alex geri gelmiyordu ve ceza sahası önü kalabalık olabiliyordu. Fakat son maçlarda Emre ileri gitmemeye başladı. Cristian daha çok gider oldu hatta.

Dakika 70'den sonra Daum da değişikliklere çabuk gitmedi. Takım yorulmuştu ve Manisa da gelmeye başladı. 80'de geldi değişiklik ve Manisa da yorulan Fener'e bir gol daha attı. Burada da Deniz faktörü bence ön plandaydı. Lugano'lu bir kadroyla Fener galip de gelebilirdi.

Gökhan Ünal'ın son golü de "santrofor lazım bu takıma" dedirtti herkese.

Eğer Lugano Lille maçında oynarsa ve Fener de moral bozmaz ve bugünkü oyunu oynarsa ben en az bir beraberlikle dönebileceğimizi düşünüyorum Fransa'dan. Çünkü Lille Manisa gibi kapanmayacaktır. Fener daha az yorularak ve rakibi daha çok yorarak oynayacaktır. Emre'nin bu kadar ileriye çıkmaması da Lille'de işe yarayacaktır bu sefer. Fakat ligde yığılmalı Fener ceza sahasına. Son on dakikada kaç korner kullandıysak hepsinde 4 5 kişiyle geldik ceza sahasına. Zaten rakip 10 kişi kapanmış. Sen de gideceksin. Ama nedense gitmedik. Freekicklerde de böyle oldu. Güzel oyuna rağmen çok fazla yüklenmedik karşı tarafa.

Özetle takım iyi ama gol sorunu var. Buna rağmen iki gol var evet ama kanatların ve Emre'nin gol yükünü azaltması lazım. Appiah'ın sezonda kaç gol attığına bakın. Bir de Emre'ye bakın. Tamam mücadelesiyle takımın vazgeçilmezi ama ekstra işler yapması gerek. Ya da çift forvet denenecek ligde.

Neyse, tatsız bir akşamdı. Haftaiçi umarım daha tatlı şeyler yazabilirim. İyi haftalar.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder