20 Şubat 2010 Cumartesi

Yavan Futbol


Asıl maç , 90 dakika bittikten sonra başlıyor Trabzonspor için. Bugüne kadar işler fena gitmiyordu. Medyamız sağolsun bol "Güneşli" başlıklar kullanıyordu. İlk kez 3 puan alması gereken bir maçta 1 puan ile yetindi. Bakalım Şenol Güneş'in ismi ulusal ve yerel medyanın saçmalamasının önüne ne kadar geçebilecek. Ben bir Trabzonspor taraftarı olsam, evimin her gün görebileceğim bir köşesine, üzerinde "Şenol Güneş bizim son şansımız" yazılı olan bir tabela asardım. Bir futbol sever olarak bu şansın iyi kullanılmasını bütün içtenliğim ile istiyorum.


Bu sezon 5. maçlarıydı iki takımın. Birbirlerini tanımaları biz futbol severler için adeta zulüm oldu. Teknik adamlar sahaya çıkardıkları kadrolar karşılıklı olarak birbirlerinin kozlarını kullandırmamaya çalıştılar. Maçın skorunun 0-0 olduğu düşünüldüğünde , başarılı oldular, ama oyunun kaderini değiştirecek hamleleri iki taraftan biri yapamadı. Maç boyu güzel futbol yerine, çetin bir orta saha mücadelesi izledik. Trabzonspor son dakikalara kadar golü aradı ama geçen sene Beşitaş'ta oynayan Yusuf tadında bir oyuncuları olmağı için maç golsüz bitti. Saha içinde anlatacak güzel bir maç olmadığından yan konulara geçelim biraz.

Hakemler

Hakemleri pozisyonlar üzerinden değerlendirip, şaklabanlık yapan bir blog değiliz. Ama artık hakemlerimiz işin tadını kaçırıyor. Avantaj oynatmayan orta hakemler ve ofsaytların yarısını yanlış kaldıran yan hakemlerden gına geldi. Tamam hiç biriniz kötü niyetli değilsiniz, kimsenin adamı değilsiniz, temiz namuslu insanlarsınız. Ama demek ki tembelsiniz ki sezon başından beri aynı isimler aynı hataları hala tekrarlıyor.

Gabriç ve Gutierrez

Ben bu iki oyuncunun niçin transfer edildiğini hala anlamış değilim. Gabriç Uefa Avrupa Ligi'nde forma giyemedi. Belki onun yerine o maçlarda takım için oynayabilcek birisi alınmış olsa bugün işler farklı olacaktı. Kendisi kaliteli yetenekli oyuncudur ona lafım yok, ama sezon başı böyle bir iş yapmak, Galatasaray'ın Jo'yu kiralamasından daha saçmadır.

Gutierrez için ise yorumum gene oyunculuğu ile ilgili değil, transfer anlayışı ile ilgili. Gökhan satıldıktan sonra Trabzonspor'da Umut Bulut tek forvet kaldı. Doğal olarak bir takviye şart. Ama gidip Türkiye'ye uyum sağlaması en zor diyarlardan futbolcu getirmek ve yarım sezon içinde futbolcunun katkı sağlamasını beklemek hayalciliktir. Adam ilk defa Türkiye'de kar yağdığına şahit oluyor. Varın gerisini siz düşünün. Böyle bize tamamen uzak kültürlerden oyuncuları sezon başlamadan transfer etmek hem oyuncu için hem de takımlarımız için daha faydalı olur kanımca.


Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder