9 Haziran 2010 Çarşamba

Joe Cole


Chelsea yollarını ayırdığını açıkladı Joe Cole ile. Joe Cole ise Afrika'dan cevap verdi "Şu anda aklımda sadece Dünya Kupası var. Görüşmeleri benim yerime menajerlerim yürütecek." Kendisi bence yeteri kadar takdir edilmeyen ve dolayısıyla hak ettiği değeri görememiş bir futbolcudur. Bonservisi elinde olduğu için Manchester United, Arsenal ve Liverpool gibi büyük takımlar ile ligin açözglü çocuğu Manchester City hemen peşine düştüler. Cole Chelsea'den haftalık yüzbin pound alıyordu. Eğer para kazanmayı tercih eder ve City'ye giderse ona olan sevgim doğal olarak azalır. Diğer 3 takımdan kime giderse futbolun güzelleşmesine katkı sağlayacağı kesin.

Bir de bu 4 takımın arkasından olayları izleyen Tottenham ve Redknapp var. Redknapp geçen hafta "Cole için büyük takımlarla görüşmesini bekleyeceğiz, eğer onlardan birisiyle anlaşamazsa biz de teklifimizi yapacağız" dedi. Bilenler bilir Joe Cole, West Ham alt yapısından yetişti. Redknapp ise Cole'a formayı ilk veren teknik direktör. Sonuç olarak aralarında romantik bir ilişki de var.

Benim gönlümden geçen Liverpool'a gitmesi. Ama Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'nde olmaması bu transfer için ellerini zayıflatan en önemli unsur. Wenger için ise çok yaşlı bir transfer olur. (Sol Campbell istisna) İşte burada en önemli etken, geçen sene Owen'ı bir kahvaltı masasında bağlayan Alex Ferguson.

İhtimaller üzerine çok konuştum. Bakalım futbolun güzelleşmesine katkı sağlayan bu futbol işçisini hangi takımda göreceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder