28 Temmuz 2009 Salı

Anderlecht-Sivasspor

Maça geçmeden önce bir şey belirtmek gerek sanırım. Medyamızda bu kura ile ilgili olarak iyi kura diyenler oldu. Hadi Başkan ve Bülent Uygun bir motivasyon yakalamak için böyle şeyler söyleyebilir de, medyamızdaki insanların böyle yorum yapması akıl fukaralığı. Mevcut olasılıklar arasında ,iyi gibi gözükse de Anderlecht 305. maçına çıktı bu maçla birlikte Sivasspor ise 5. maçına çıktı. İşte aradaki bu 300 maç fark aslında maçın bir yerde özeti. Geçen hafta Karabağ diye bir Azeri takım'ı Rosenborg'u elemişti. Karabağ takımının adını ilk kez orada duydum. Rosenborg ise Avrupa futbolunu az çok takip eden herkesin adını bildiği bir takım. İşte aynı şey bu maç için de geçerli idi. Sivasspor'un adını Belçika'da kaç kişi bu maçtan önce duymuştu? O yüzden kızmamak, fazla yüklenmemek, hele hele seviyesizce dalga geçmemek lazım. Şimdi eminim bazı kişiler "Eh işte gördük Sivasspor'un ne hallere düştüğünü Avrupa'da diyecekler". Fenerbahçe Mancester'dan 6, Galatasaray Chelsea'den 5 ya da Beşiktaş Liverpool'dan 8 yemedi mi? Oldum olası Avrupa maçlarında Türk takımlarını desteklemeyen fanatik zihniyetten hiç hoşlanmadığımı belirtmek isterim. İnceden bir maça geçelim.


Futbol sahasını boylamasına 3'e bölelim. 1. bölge Sivasspor'un defans alanı, 2. bölge ortasaha ve 3. bölge de rakip takımın defans bölgesi olsun. Sivasspor iki senedir ligi yukarıki sıralarda bitirmesine rağmen bu 2. bölge de en az pas yapan takım değil mi? Bu sene Bülent Uygun bunu değiştirmek için belli hamleler yaptı. Takımı hem daha gençleştirdi hem de aldığı oyunculara bakınca ,ortasahada daha çok top yapan bir takım yaratmak istediğini görüyoruz. Bunun için zamana çok ihtiyaçları var. Bilica Yasin yer değiştirmesi pek olmamış gibi duruyor. Bu maça bakıp takımı değerlendirmek haksızlık olur. Çünkü hiç izlemediğim kadar kötü ve şaşkın bir takım vardı sahada. Artık yollarına Avrupa Lig'inde devam edecekler. Bakalım medya ne kadar yüklenecek Sivasspor'a. Eğer Sivasspor başkanı ve Bülent Hoca bu zor günlerde dik durabilirse , dağılmayı engelleyip uyum süresini en aza indirebilirler. Yoksa herkesin özellikle de taraftarı ve basın mesuplarının 4 gözle beklediği düşüşü yaşarlar. Sivasspor 2 senedir güzel futbol oynamadan lige değişik bir renk veriyor. Umarım bu sene de ilk 5 6 takım içinde kalmayı başarabilirler. Tramva yaşamadan ,yeniden hayata dönebilirler.

Maradona

2 yorum:

  1. Güzel yorum olmuş Maradona...

    YanıtlaSil
  2. anam hocam o sizin güzel görüşünüz. asıl bişi sorcam, bu cihan yılmaz sivas'ın yeni transferi eski karşıyakalı, nasıl futbolcudur var mı bir bilginiz ?

    YanıtlaSil